Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu, jestli někdo nemáte podobnou zkušenost. Je to asi měsíc a půl, co jsem začala každý pracovní den večer uklízet. Už jsem uklízela i dřív, ale zde je více zametání a vytírání (ovšem nic hrozného, cca 7 malých místností), což dříve nebylo. Večer po úklidu mi nic není, ale každé ráno se probudím s tím, že skoro nemůžu hýbat s levou rukou - myšleno dlaní a prsty, ruce mám taky nateklé.
Pro představu cca 10 minut po probudezní nemohu třeba normálně otevřít dveře klikou, musím na kliku tlačit hřbetem dlaně, protože jinak mě to hrozně bolí. Zatnutí v pěst nepřipadá v úvahu. Zuby si čistím až naposled, protože zkraje neudržím ani kartáček. Po cca 10ti minutách bolest poleví, ale zůstane cca 2 hodinové brnění - jakoby mravenčení. To se mi pak třeba vrátí i během dne, např. když nesu nějakou tašku nebo se opírám loktem o stůl. Pravá ruka mě také brní, ale mnohem méně než levá.
Myslela jsem si, že to za chvíli přestane, až si na pravidelný úklid zvyknu, ale je to měsíc a půl a je to pořád stejné.
Nechce se mi jít s tím k doktorovi, protože si myslím, že to na 99% s tím úklidem souvisí. Ale zase mi to hrozně znepříjemňuje den, když mě ruka střídavě brní.
Nevíte někdo, co s tím? Jak tomu zabránit? Děkuji za každý tip (mimo to, abych úklidu nechala, peníze potřebuji).
syndrom-karpalniho-tunelu/... váš problém musí vidět a diagnostikovat lékař. Bandáže jsou bezva, ale když ještě znemožníte prokrvení utažením tepen a žil na zápěstí, může to být průšvih.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.