Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohledávka prodaná exekutorovi - DPMU

Od: katmar603* odpovědí: 3 změna:

dpmú mě nekontaktovalo.Sam jsem je kontaktoval,jejich odpověd byla nic tu nemáte..žadnou nezaplacenou pokutu, vše ok.Nezdálo se mi její vyjádření a druhý den jsem opět zašel na DPMU.Po té co velmi nepříjemná pani nedala ani vizitku fa.bazcom j.. a po 15min čekání zdělila,že prodali pohledávku fa. Bazcom a jejich tel.číslo pevné linky. do 14 dnů jsem volal Bazcom,kde mi bylo zděleno že dlužná částka je 1015CZK a bylo by dobré ji v brzké době zaplatit .po te jsem ihned rano 16.9.2010 zaplatil na poště poukázkou 1015CZK.
Usnesení
rozhodlo takto:
1.Řízení se zastavuje
2.Žalovaný je povinem zaplatit žalobci do tří dnů od právní moci tohoto usnesení náhradu nákladu řízení v částce 7920CZK k rukám zástupce žalobce. ´´jakého řízení,jakého nákladu?´´
3.Po právní moci tohto usnesení bude žalobci z účtu soudu vrácen soudní poplatek ve výši 300CZK/!
Podáním doručeným soudu dne 5.10.2010 vzal žalobce žalobu zpět a požádal o přiznání náhrady nákladů důvodně podané žaloby, když žalovaný dlužnou částku uhradil dne 16.9.2010, tj. až po podání žaloby 14.9.2010-to je den kdy jsem telefonicky mluvil z Bazcom na ktertý účet mam zaplatit.15.9.2010-uhrazeno pošta.
O náhradě nákladů řízení soud rozhodl že žalobce vzal důvodně žalobě pro chování žalovaného, který po podání žaloby uspokojil žalobou uplatněný nárok žalobce a tento má vůči žalovanému právo na plnou náhradu nákladu ve výši 7920CZK, jež se stáva z paušální odměny advokáta ve výši 6000CZK a paušální náhrady hotových výdajů ve výši 600CZK za dva úkony právní služby a dále ve výši 1320CZK je 20% dph.
Lhůtu k uhrazení určil soud třídenní.což jsem již nestihl..!
Soud rozhodl vrácení soudního poplatku ve výši 300CZK žalobci,neboť řízení bylo zastaveno před prvním jednáním.
Proti tomuto usnesení se lze odvolat do 15ti dnů od doručení.Zbývá 6dnů.
dne 21.10.2010
Zásilka byla uložena a připravena k vyzvednutí dne 24.11.2010
vyzvednuto 6.12.2010
Zaplatil jsem požadovanou hotovost na číslo účtu které mi bylo zděleno ihned po tel. hovoru s fa.Bazcom.15.9.2010 Vše jak si přáli...
Nikdo mi nedal vědět,že semnou chce vést soudní řízení, sam jsem si obstaral název společnosti ,které nebylo jednoduché a chtělo to velkou dávku trpělivosti.
Předem moc děkuju za každou odpověďˇ, pač každá je dobrá..záleží na úhlu pohledu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

antara
hodnocení

0x

Mám pocit, že neříkáte celou pravdu. Nezdá se mi, že by tuto pohledávku nikdo nikdy po vás nevymáhal a hned na vás podal žalobu. Ono i 14 dní bezdůvodně čekat, než jste začal kontaktovat věřitele, je trošku zvláštní. Z druhé strany mě překvapuje, že vás po prodeji pohledávky společně její původní a nový vlastník neinformovali - děje se tak zpravidla společným dopisem. Měl jsem tu čest se pohybovat v okolí vymáhání pohledávek a tolik čestných a slušných lidí jako je mezi dlužníky (nikdo nikdy z nich za nic nemohl, nepřebírali poštu, nebrali telefony) jsem nikde jinde neviděl ;). Exekutor je skvělý vynález a dlouho tady scházel - vrací paměť sklerotikům, vrací mnohým elán k práci a navíc se stal těžkou konkurencí klukům, kteří k vymáhání dluhů používali trošku nestandardní metody.

trim
hodnocení

0x

Moje rada zní zaplatit 7920 Kč do 27.12.

atreus*
hodnocení

0x

Odkazuji na Smluvní přepravní podmínky

dpmul.cz/...

Kde je uvedeno:

Nevyužije-li cestující možnost zaplatit uloženou přirážku a jízdné nejpozději do 60 dnů od data uložení přirážky, postoupí ji dopravce k vymáhání ve smyslu § 524 a násl. občanského zákoníku jinému právnímu subjektu. Postoupením pohledávky přechází veškerá práva spojená s řešením stížností, odvolání, námitek, vymáháním pohledávek a ochranou osobních údajů na tento subjekt. U dopravce jsou tyto pohledávky vedené jako ukončené. O postoupení pohledávek jinému právnímu subjektu je cestující informován písemnou formou na kontaktní adresu uvedenou na pohledávce. Kontaktní údaje na nový právní subjekt, kterému byly pohledávky postoupeny, jsou uvedeny na stránkách internetu dopravce (www.dpmul.cz) nebo je lze získat v informačním centru dopravce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]