Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemohu jíst

Od: jerrysek* odpovědí: 16 změna:
Dobrý den, milý rádcové.
Nevím co se to stalo, ale od jisté doby nemohu téměř vůbec jíst a je to čím dál horší. Nejspíš nervy. Navíc poslední dobou už se jíst i bojím, protože si dám tři sousta a už mi začíná být zle. Dost kvůli tomu hubnu, až se mi to samotné nelíbí :( Nejspíš mi nezbyde než jít k doktorovi, ale napadlo mě, jestli na to neexistuje nějaký "zaručený" recept...?
doplněno 08.01.13 16:41: Fuj teda, teď teprve koukám na to slovo "milý" *sok*

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

3x

Zaručený recept existuje - fofrem k doktorovi než to bude horší.

hodnocení

2x

Dobrý den. Jediná věc, která zabere je, "hodit se psychicky do klidu". Nervy jsou svinstvo. K lékaři si zajděte, nenechávejte to být. Začnete se klepat a jen při pomyšlení na jídlo Vám bude čím dál víc zle. Žaludek se může opravdu bouřit od nervů a čím víc budete hubnout, tím hůř Vám bude. Takové násilné hubnutí, když člověk neudrží nic v žaludku, není nic dobrého. Opravdu se musíte sklidnit, aby to po troškách a pomalu zase začalo fungovat tak, jak má. Přeji brzké zlepšení a opravdu doktora vyhledejte co nejdříve. není to žádná sranda, člověk si pak "rozhodí" téměř vše...

doplněno 08.01.13 15:13:

Ano, i praktický lékař předepíše antidepresiva, pokud jsou potřeba.

hodnocení

2x

Když jsem se nastěhovala do současného bytu, cítila jsem se tady velmi dobře, ale nemohla jsem tady jíst. Řešila jsem to tak, že jsem si při procházce se psem koupila 2 rohlíky a se psinou je snědly. Při odpoledním venčení jsem si většinou koupila gyros, ale ten jsem snědla sama. Proložila jsem to ještě nějakým pečivem a hranolky v kelímku. Zařekla jsem se, že to nebudu prožívat, že to odezní. A opravdu, po 14ti dnech jsem doma dostala hlad a stoupla si ke kamnům. A také zmizela paní, o které jsem věděla, že ke mně přišla na návštěvu, nebála jsem se. Přesně jsem věděla kde je a jak vypadá. Po delší době jsem se poptala sousedů a ti ji popsali tak, jak jsem ji viděla já. Zemřela ve spánku na otomanu v kuchyni asi rok před mým nastěhováním. Dej jí, pane, lehkou zem.*modla* Jerrýsku, máte nějaký nerozřešený problém, z něčeho máte obavu. Zbytečnou. Věci se dějí i mimo nás a nezávisle na nás. Není nic, co by neodeznělo i bez nás, proto neprožívejte, byť v podvědomí něco, co vyřešit stejně nemůžete. ;) Radujte se, že jste mladá, hezká, zdravá, že vás baví spoustu věcí, že je dobře, že jste na světě. Neprožívejte nic, co nestojí za to, co se vyřeší stejně samo, co stejně není definitivní. Uvědomujte si to, co dáte do pusy, jakou to má báječnou chuť a vůni. Ne že musíte, abyste žila, ale pro ten pocit v puse. *srdce* To chce klid, to bude dobrý.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Jerrysek, co zkusit něco, co máš opravdu ráda? Tvoje zamilované jídlo?
Já jsem před státnicema z nervů shodila za dva měsíce asi 8 kg. Prostě jsem neměla hlad.

eulalie*
hodnocení

0x

Máte k nejezení důvod, kromě toho, že je vám po jídle zle? Nějaké obavy, stres?

jerrysek*
hodnocení

Ano, přesně tak. Obavy, stres. Což není důvod nejíst, ale nějak se to tak stane, že člověk najednou nemá hlad, a pak i když ho má, tak jíst stejně nemůže... Zítra jsem objednaná k lékaři, tak snad to k něčemu bude :)
cocinkamichalka*

Jerrysek, možná by ti pomohla antidepresiva. Zbavíš se úzkosti a budeš moci lépe jíst. Brát antidepresiva není ostuda, obzvláště, pokud jsi je dosud nebrala, tak ti budou stačit i slabá antidepresiva.

jerrysek*
hodnocení

Také mě to napadlo. Předepíše mi je i praktický lékař?
cocinkamichalka*

Nějaká "obyčejná", třeba neurol napíše i praktik, jsou ale návyková, takže na to pozor. Lepší je se domluvit s psychiatrem.

artik*

tak o tom má rozhodnout lékař a né někdo na netu *stop*

hodnocení

0x

Jerýsku, neuč se používat berliček! Nespoléhej na to, že ti někdo nebo něco pomůže. Hledáš-li pomocnou ruku, najdeš ji na konci svého ramene! Nepoužívej ani prášky ani nic. Narovnej se, ať vypadáš, že jsi větší, zatni pěst a zařvi: Tak pojď! Udělej to doopravdy, nejen vduchu.Tohle platí na všechny průsery v životě.*hej*Nauč se srovnat si v hlavě, co je důležité a co ne a co nestojí ani za pohled. Co můžeš změnit a co ne. V životě je strašná spousta problémů a tragédií. Je jen na tobě, jak je vyřešíš, jak se s nimi popereš nebo se na ně úplně obyčejně vykašleš. Nemůžeš cpát do hlavy antidepresiva při každém prdu. ;) Omlouvám se, že ti tykám, ale mám nějakou potřebu nevykat ti.*srdce*

doplněno 10.01.13 10:10:

Uvědomuji si, že když jsem se rozváděla s agresívním alkoholikem, se dvěmi malými holčičkami, přežila jsem jenom díky slazenému mléku Salko. Dvě plechovky denně, to bylo jediné, co jsem do sebe dostala. Musela jsem fungovat. Antideprasiva nebyla. *hej*Od té doby vím, co znamená: Co tě nezabije, to tě posílí. Někdy jsem zbytečně "silná" a bojím se nechat si pomoci. Michalko, asi určitě máte pravdu *srdce*

jerrysek*
hodnocení

Jedině dobře s tím tykáním, jsem radši :) A děkuji za cenné rady! Vím, že nemůžu cpát do sebe neustále antisepresiva, i se trochu bojím nechat si je předepsat jednou. Ale možná je to pro jednou řešení, byť ne zrovna nejlepší. Chci se prát, ale když člověk nemůže jíst a je slabý, tak na to scházejí síly...prosjtě takový začarovaný kruh :)
doplněno 10.01.13 12:27: Babkozov, to by skutečně mohl být docela dobrý nápad! Hned jak budu moci (po tom bacilovi) jíst a pít zase normální věci, vyzkouším to :) Hlavně přibrat na váze musím. Těch 6kg, co mi během dvou měsíců zmizelo, bych chtěla zpátky.

cocinkamichalka*

Jerrysku, já mám babkuzov ráda a vážím si jí, ale tady s ní prostě souhlasit nemůžu. Víš, před 2 lety, před státnicema, jsem měla hodně špatné období. Prostě hysterie, vydržela jsem třeba celý den brečet, litovala jsem sama sebe, jak je to možné, že zrovna já jsem takový chudák, člověk sám si vymýšlí důvody, proč být smutný a vystresovaný. Ty antidepresiva jsem jedla asi dva měsíce, i tak mi to pomohlo překonat tu nejhorší dobu.

Pokud už to došlo do fáze, že nemůžeš jíst, už je podle mě "po dvanácté". Jestli antidepresiva potřebuješ a jaké, to samozřejmě rozhodne lékař, ale protože vím, jaké to je, nemoct jíst "z nervů", myslím, že by ti pomohly.

PS: Pití ti nevadí? Mohla bys zkusit nějaké jogurtové mléko, nebo prodávají v lékárné Nutridrink, takovou lahvičku pro nemocné lidi, kteří nemohou jíst, je to hodně kalorické a dodá to energii...

doplněno 10.01.13 11:29:

Ahoj Babko, to slazené mléko je dobrý nápad. Sice asi by nám asi odborníci na výživu vynadali, ale v tomto stavu, kdy člověk fakt nemůže jíst a potřebuje fungovat, by to mohlo vyjít :)

Když měla moje mamka rakovinu a dělalo se jí i ze spousty jídla po chemu zle, doktorka jí řekla - jezte, co můžete. Když Vám bude chutnat bůček, jezte bůček!

Každopádně tazatelce přeju, aby všechno dobře dopadlo. ;) Ať už s antidepresivama či bez ;)

jerrysek*
hodnocení

Michalko, díky za názor! Včera i dnes jsem byla u doktorky. Přepadl mě ještě k tomu nějaký bacil, díky kterému jsem dostala navíc na pár dní dietku. První den jsem zvládla akorát 2x půlku rohlíku se šunkou. Dnes už je to o mnoho lepší, těším se na kuřecí vývar. Jinak doktorka mi také řekla, ať jím co můžu. Klidně banány, sušenky, müsli tyčinky... Dnes mi ještě ráno brali krev. Tak uvidíme. Případně by mě prý poslali na vyšetření žaludku, aby zjistili, proč mi to nechce brát. Pak by možná, to si myslím já, kdyžtak mohla nastoupit ta antisepresiva.
Jinak mě i napadlo, vzhledem k tomu, že potřebuju přibrat na váze, jíst na noc. Klidně čokoládu nebo něco podobného kalorického :-D Nebo i ten jogurtový nápoj či Nutridrink, slazené mléko apod. ;)
cocinkamichalka*

Aby ti pak v noci nebylo špatně... To bych nedělala. Všechny orgány utlumují na noc činnost. Když se hodinu před spánkem nacpeš, pak ti to leží celou noc v žaludku a "hnije" to tam - právě proto většině lidí ráno hodně smrdí z pusy...

Myslím, že to, že se těšíš na polívku je mooooc dobré znamení. Polívky jsou taky super - když si budeš dělat takové ty "svačinové" (čočkovku, fazolačku, gulášovku), zasytí tě a klidně můžou nahradit jedno jídlo.

jerrysek*
hodnocení

Polívky, to já můžu, to je pravda. Jen škoda, že babička nebydlí blíž :)) Není to tak dávno, co bych u ní mohla sníst, hlavně bramboračky a čočkovky, celý kastrol :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]