Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jmenuji se Vladimír, jsem masér a zdravotní bratr a chci v Hranicích na Moravě založit masážní salónek (také nehtovou modeláž, poradenství zdravého životního stylu, odbornější poradenství k anatomii z titulu zdravotního bratra atd.).
Moje sestra již přislíbila spolupráci, taktéž moje spolužačka (masérka) ze střední školy. Chci se zeptat, zda-li se zde nenajde případně nějaký další společník a také se chci zeptat, jestli je v mé kompetenci požadovat po spolupracujících osobách účast na úhradě nájemného.
Děkuji za Vaše odpovědi, rady či nabídky spolupráce, nebráním se ničemu.
Email: reditel@samstudio.net
Jste-li vlastník salonu (neuvádíte vlastnictví, což je podstaté), je na vás, na domluvě, jak je budete odměňovat, jaké budou náklady na prostory. Nebo si to pronajmete jako spoluvlastníci . Buď budou pracovat samostatně, vlastní účetnictví, nebo je zaměstnáte, či nějaký spolek ... je to prostě na vás.
V tom případě je mohu zaměstnat na dohodu o provedení práce a veškeré výdělky ponechají v kase a potom na konci měsíce jim vyplatím výplatu (v případě dohody o provedení práce - odměnu). To je asi jedna z možností že?
Já ten nájem totiž sám neutáhnu a potřebuji, aby se na tom se mnou někdo podílel.
A co mají vaši "zaměstnanci" společného s vaším nájmem? Bude dobré, když se na vaše "podnikání" blíže koukne finanční úřad, živnostenský úřad a OSSZ. Po takové půlmilionové pokutičce vám to možná začne myslet lépe a rychleji
Víte co, vy chytráku?
Pokud budu spolupracovat v salonu se spolužačkou ze střední školy a oba dva budeme mít ŽL, můžu se s ní klidně domluvit, že jí budu měsíčně fakturovat 1.000.- Kč za nájem, když ona bude v prostorách také masírovat.
Na Vás by se měl podívat psychiatr.
Mimochodem tento server je zde od toho, aby si lidé mezi sebou radili, aby se právě nestávaly chyby. Není zde pro individua jako jste Vy, která pouze rýpou. Pěkný večer.
U dohod o provedení práce musíte jednak hlídat odpracované hodiny (zaměstnanec na DPP může pro jednoho zaměstnavatele v kalendářním roce odpracovat max. 150 hodin - platí letos) a jednak si uvědomit, že pro zaměstnance práce na DPP není pojištěnou dobou, tzn. nebude se jim započítávat na důchod. Je možné, že toto jim nebude vyhovovat, pokud nemají někde jinde pojištěnou činnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.