0x
Podobnou krizí jsme s manželem procházeli před pár lety.Bylo to opravdu těžké období.Dokonce jsme se chtěli i rozvést.Nyní je všechno v pořádku a máme se rádi a užíváme si společně radosti života i s našimi dcerkami.I když někdy dojde k výměně názorů,ale to už ke vztahu patří.A co mi pomohlo?Poznání,že se musím trochu změnit.Vím,zní to dost šíleně,proč já když on je ten kdo mi ubližuje,tak proč bych měla ustupovat.Ale jinak to nešlo.A pak jsem začala zjišťovat spoustu zajímavých věcí.Než jsem se změnila,tak se třeba stalo,že jsem se na něco zeptala manžela a on mi vrčivím a nepříjemným tónem odpověděl.V tu chvíli mi začalo šrotit hlavinkou,že něco zase proti mně má a urazila jsem se.Manžela to pak přešlo a začal se se mnou normálně bavit,ale jelikož jsem na něj byla naštvaná a chtěla jsem mu to vrátit,tak jsem na něj byla taky nepříjemná.Samozřejmě,že se naštval a začali jsme se hádat.Obviňování,slovní ubližování atd.Nyní,když se něco takového stane,tak se ho rovnou zeptám,jestli jsem ho něčím naštvala a většinou mi odpoví,že ne,akorát mu momentálně není dobře a nebo,že je hodně unavený.Tak řeknu,že se nic neděje a nechám ho v klidu.Až je mu líp,tak přijde a normálně se spolu bavíme a dokonce se někdy i dost zasmějeme.U vás možná došlo k tomu,že takové to první poblouznění už vyprchalo a život se vrátil do všedních dní.A je to naprosto přirozený.Všechno musí jednou skončit,aby mohlo začít něco nového.Problém je v tom,že mi ženy to prožíváme dost citově.Muži mají hned ve všem jasno a s ničím se moc nezatěžujou.Jeden čas jsem s tím měla taky dost velký problémy.Nemohla jsem pochopit proč,když mám ustaraný obličej,můj manžel nepřijde a nezeptá se mi co se děje,když já to na něm poznám hned.Ale oni už jsou takový.A je to jednoduché odpovědět proč.Protože kdyby byli tak citlivý jako my,tak kdo by nám dával pocit důvěry a bezpečí.A nejsou zas tak bezcitní,jak se zdají.Aspoň můj manžel ne.Kolikrát mi to tak připadalo,ale pak když jsme si o tom povídali,tak jsem se dozvěděla,jak hodně se trápil,když jsem se já trápila,jenom to prostě neumí dát najevo i kdyby chtěl.A to je na tom to úžasné.Jak se ti dva můžou skvěle doplňovat.To co jeden némůže zvládnout po citové stránce tak mu v tom pomůže ten druhý a naopak.Možná,že se mnou nebudete souhlasit,ale ve chvíli když jsem si uvědomila,že není potřeba,aby se oba učili stejnou věc,ale že se každý naučí něco,je najednou i spousta času na spoustu věcí a my fungujeme jako skvělí tým.Nevím jestli je zrovna to co jste chtěla slyšet a jestli vám to pomůže.Přeji vám hodně štěstí a ať se vše brzo v dobré obrátí.