Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Včera mi volala nějaká paní. "Jste paní J.? Oznamuji vám, že jste vyhrála ložní soupravu na dvě postele v hodnotě 6 500,- Kč." Já - "Zadarmo? To musí mít nějaký háček, ne?" Ona: "Jen nepatrný, přivezeme vám ten dárek až domů, ale musíte si pozvat 4 lidi, kteří si vyslechnou krátké povídání o zdravém životním stylu. Každý z nich dostane dárek, kosmetiku z Mrtvého moře v hodnotě 450,-Kč."
Tak a má otázka. Podvod? Co si o tom myslíte?
Odpověď : Ano, vyhráváš dárek v hodnotě 6500,- a za to, že seženeš stejně naivní a koupěchtivé zákazníky a zdarma poskytneš teplé a pohodlné prostory pro presentaci podomního obchodníka, Ti milá Máří ten dárek daruje jen za 4500,-. Druhý den uvidiš ten samý dárek u šikmáčů na tržnici za 200,-. Můj názor, ale třeba se mýlím ...
Pro pána, z čeho je to povlečení?
Právě že mi tam nesedí to slovo výhra. Už jen kvůli tomu, že kamarádka mi před chvílí řekla, že jí volali taky. To je mi divný. Přeci vyhrát může jen jeden ne? Kdyby to řekla, jak píše Sebod, je to něco jinýho...
Je to pravda, dárek dostanete
Mařenko, přihlásila ses do nějaké soutěže? Nejspíš ne... a přesto jsi vyhrála? To je dnes ale krásný svět...
Do slova Výhra, na které se nachytá spousta lidí, je jenom zabalené to, že si nějaká firma u tebe doma udělá prezentaci. Proto musíš na "předání výhry" pozvat ještě aspoň 4 lidi, však on se některý z nich nechá ukecat a prezentovaný výrobek si objedná. A o to jde především.
marenko, ja bych do toho šel. Pokud máš čas a 4 kamaradky. Aspoň získáš zkušenost, ale nepodepisoval bych žádné papíry a nic bych nekupoval. Hned na začátku prezentace bych se přesně ujistil jaký dárek dostanu, nejlépe ho hned vzít a schovat. Pokud mě to nic nestojí a mám naději, že něco dostanu Zkus to. Držím palec
hlavně nic nepodepisovat, max.to že jste je pozvala bez závazků, a podepsat se hned pod text nebo čistý list proškrknout a ještě si ten papír nafotit , Ale myslím, že nic nehrozí. Hlavně nic nekupovat nebo se nedoplatíte ...
pokud zboží koupíte, tak nemužete odstoupit, ale smíte reklamovat. Pozváním někoho domů se NEZAVAZUJETE, že něco koupíte.
Dobrý den. Víte o tom, že u obchodu, kde si pozvete prodávajícího k sobě domů a zboží od něho odeberete a zaplatíte nemůžete už ustoupit? Že to pozvání prodejce domů je bráno jako souhlas s koupí produktu? A cože to bude za ložní soupravu, že je tak drahá.´? Bude obsahovat alespoň vetkané proužky z ryzího zlata? Já bych do takové akce nešla. Vy totiž uděláte práci za toho prodejce. Seženete mu několik naivů, prodejce bude do vás hustit hňupoviny ohledně zboží, vy ho nakonec ještě pohostíte kávou jako dobrá hostitelka... a nakonec vám bude trapno, když si od něho nic nekoupíte. Na tomto jsou totiž postaveny tyto podobní prodeje.
Mařenko, není to podvod, mám s tím zkušenost. Pozvete domů např. 2 manž. páry, shlédnete přednášku o zdravém spánku, předvede vám výrobky, které v obchodě nekoupíte, nabídne speciální slevu jen pro tuto příležitost...Je na zvážení všech, zda si něco pořídí a objednají. Nemusíte opravdu nic koupit a ani vaši hosté. Vy dostane jako pozornost soupravu v hodnotě 4.500,- (polštář+přikrývku s vláknem stříbra). Pokud k tomu budete chtít ještě jednu stejnou sadu, tak tu si ovšem musíte přikoupit, ale pouze za 2.000,- ji dostane při té předváděčce. Vaši hosté obdrží zdarma kosmetiku-kelímek s minerály z Mrtvého moře. Předváděné výrobky byly opravdu kvalitní. My jsme nic nekupovali, neobjednávali, ani tu druhou sadu. Podobné matrace, přikrývky naši hosté mají a já také měla zrovna novou matraci z obchodu. Doporučuji Vám tuto akci, máte-li v předvánočním čase 2 hodiny, posedíte s vašimi známými a uvidíte...Vše záleží jen na Vás.
doplněno 10.12.10 11:53:Rádci přede mnou upozorňují nic nepodepisovat...podepisovat budete jen to, že předal tu ložní soupravu a dárky pro vaše hosty.
A v čem jste to hráli, že jste vyhráli, ptala jste se? Čeho jste se, jaké soutěže účastnila, he? Asi jste možná někde na něco odpověděla. Na to sakra bacha.
Jo vypadá to, že je to je v pořádku, musíte dát souhlas, pozvat lidi. Předem bych je však instruoval, aby věděli na co budou lámáni. A cena je prostě úžasná, to tedy musí být materiál ... kolik povlečení si za to koupíte?
Poslechněte si je, cokoliv navíc odmítněte a ř á d n ě přečíst smlouvu co podepíšete! Jinak poděkujte, že nic nechcete. Některým stačí ten souhlas v telefonu, takže bacha, co v tom telefonu řeknete.
Proto bych si NIKDY domů nikoho nezval (už z prostého důvodu, že mi někdy mohou nadat..). Občerstvení hradí oni? Já bych je pozval někde do restaurace... je to neutrální.
Co se týče samé podstaty, pročíst si ObčZ, popř. jejich firmu najít na intu.
Na takové akci jsem byl, paní v telefonu úpěnlivě žádala, když jsem neprojevil zájem ať přijdeme. Jistě, bere provize za zavolání a souhlas (jako kdokoli kdo vám na akce volá). Šlo o nádobí s jakýmsi extra povrchem. Tak jsme šli do salonku restaurace, vyslechli si to, dali si jídlo z toho zázraku. Dva hošani byli celkem zábavní, odmítl koupit nádobí a dostal jen pánvici, ostatní podlehli. Musím ovšem přiznat, že stála za to. Asi bych tu sadu někdy vzal, ale budu hledat vždy co se týká ceny, jim se ty akce prostě musí vyplatit, aby neprodělali (náklady na akce, bylo to v restauraci).
Prostě jsou u toho vždy dva - kdo nabízí a kdo bere.
samozřejmě, přijedou dvě staší ale pohledné silně nalíčené blondýny, jdna bude předvátět a žvanit,druhá jí bude doplňovat a když pak bude čas sepsat nějaké smlouvy o objednávce, ta druhá bude chtít čurat, odejde na toaletu a v malém nestřeženém okamžiku ti z polštářů, knížek a hrnků vybere celoživotní úsprory, tipnu si že tam máš tak 650 tisíc, tak -6.5 ticíce za povlečení, které má sve skutečnosti hodntu 1.200,- Kč bude jejich čistý zisk 648.800,- Kč...Venku v autě si blondýny sundají latexové masky a bude to miro a dežo červeňákovi...
Nu, prosíím, kde že mám těch 650 tisíc? Já na to úplně zapomněla a fakt by mi bodly.
Nu. Právě že jenom ti, kteří nekupují kdejakému hejhulovi oč si řekne, jsou bohatí.
Mařenko, mě nejde do hlavy jedna věc. Objednáváte si zboží od nějaké firmy? Např. Magnet,Otto, Bonprix apod.? Pokud ne, odkud mají Váš telefon? Já jsem velice nedůvěřivá, asi bych si je domů nepozvala. Ať dají povlečení nějakému jinému šťastlivci.
Ono vlastně - odkud mají telefon, není těžké ho získat. Chodily mi domů spousty nabídek na všechno pro děti. Pokaždé věděli, kdy se dcera narodila a kontaktovali mě snad každé tři měsíce. Pokaždé mi poblahopřáli, že je dceři už tolik a tolik měsíců a co by pro ni v jejím věku bylo nejlepší, samozřejmě z jejich nabídky. Jelikož jsem nereagovala, po čase je to přestalo bavit. Ale výdrž měli, trvalo to tři roky. Ke čtvrtým narozkám už jí nepopřáli ...
Neobjednávám nic a nakonec to vyřešil manžel. Řekl jen. "Prosím Tě v pátek večer dvě hodiny tady nebudu poslouchat nějakýho kašpara a nechápu, kam tady chceš narvat 7 lidí. Vykašli se na to." :D Takže vyřešeno. Jestli mi ta paní bude ještě volat, tak se jí zeptám, jestli by ta předváděčka šla udělat někde v hospůdce.
A budu žalovat, že si to manžel nepřeje.
Do té hospody bych šla a je pravda, že fakt nevím, kam bych v obýváčku jaký máme dala 7 lidí + 2 psy.
No tak vidíte, vyřešeno. S manželem souhlasím, určitě si uděláte svůj a daleko zajímavější program...:D
Binka
a nepřihlásila ses do soutěže DM?
Také jsem přihlásila svoje dvojčátka a po 3 roky mi od nich chodily vždy k narozkám i mezi nějaké letáky,dárečky apod.
Např. omalovánky s pastelkami,magnety...
Ale nic nevnucovali...
Nikdy nic není zadarmo.Vy jim seženete lidi,které by oni jinak nikam nenalákali a jste také potenciální zákazník.Tři hodiny vás budou přesvědčovat,vše je velmi psychologicky propracované.A dostanete odměnu,která té ceny zdaleka ve skutečnosti nedosahuje.A vaši přátelé,kteří podlehnou a koupí,vám to také časem mohou vytýkat.
Něco hodně podobnýho se mi stalo minulý týden. Volala paní, že jsem vyhrál atd... Na můj dotaz jak jsem mohl vyhrát když jsem nikde nic nekoupil, nevsadil atd mi řekla, že asi před dvěmi měsíci mě volala na nějakou anketu kde se ptala asi na tři otázky, něco kolem zdravotnictví. To skutečně byla pravda, vzpoměl jsem si na ten telefonát a že tedy na základě toho telefonu. Jinak měl hovor stejný pokračování, zadarmo pro Vás, jen pozvěte své známé na kafíčko, přijede náš člověk a všem vám soupravu ukáže a Vy ji budete mít gratis. Když jsem ji řekl že žádný známý nikam zvát nebudu tak bylo chvilku ticho, pak se radši zeptala jestli si to nechci rozmyslet, neb se jedná o jedinečnou příležitost. Ne nechci si to rozmyslet. No neřekla ani nashledanou a položila to. Takže asi tak
Mně volají poměrně často. Vycvičila jsem se tak, že jakmile se mě někdo začne ptát na to, jestli vím něco o zdravém spánku nebo o tucích v potravinách, zeptám se, jestli můžu něco vyhrát. Slečna radostně řekne, že jistě, a já pravím, že v tom případě nemám zájem...
Jednou jsem byla s kamarádkou "na večeři" - 2hodinová prezentace (zajisté) úžasného nádobí pouze za 40.000, pro účastníky dnes se slevou za 26.000 (no nekupte to). Když víte dopředu, o co půjde, můžete to přežít ve zdraví a pozorně sledovat ty manipulační triky, my jsme se např. dověděli, že všichni umřeme, a někteří z toho byli tak zděšení, že si ty hrnce objednali. Bžunda veliká.
Také jsme něco podobného absolvovali,pravda,dostali jsme večeři.Nikdo si však nic neobjednal a začali být zlí.Raději jsme odešli,známým se stalo,že je na akci zamkli. To povlečení bych chtěl vidět§ Je pravda,že u stánku bude za 2OO,-Kč.Mohou napsat cenu jakou chtějí.
My jsme nakonec tu večeři taky dostaly, proto jsme tam s kámoškou přece šly , ale věděly jsme, do čeho jdeme, takže jsme se nenechaly zmanipulovat a jenom jsme průběžně pokřikovaly, že už máme hlad (akce začala v 19:00 a večeře byla po celém tyjátru asi o půl desáté večer... škoda, že jsme nevytáhly z kabelek svačinky a nežižlaly jsme je tam...) a když dávali kolovat ty skvělé produkty uvařené v těch převratných hrncích, stál u nás takový mladíček se zlým pohledem a nechal nás ochutnat jenom kousíček, který šel napíchnout na párátko, no bavily jsme se dobře.
Ahoj, mě se to stalo také! Asi před měsícem mi volal chlap a ptal se jestli souhlasím s placením u doktorů a za recepty a jestli jsem pro euro nebo co, s tím že jsem zařazenej do slosování o hodnotné ceny. Asi před týdnem mi volala baba, že jsem vyhrál právě tu ,,vaší soupravu,, akorát že je v tom maličkost, abych sehnal nějaký lidi, po tom co jsem jí řekl že jsem samotář a že nemám žádné známé a sousedy nechci obtěžovat, tak mi hned vypla telefon. Není to podvod v přesným slova smyslu, oni chtějí abyste sehnal pár lidí a oni je tam slovní masáží přesvědčí o ,,výhodné,, koupi. to je asi tak vše. PS.: co myslíte tím slovem podvod Vy?
Jednou mi oznámila manželka,že slíbila své mamce účast na předváděcí akci u ní doma.Já moc nadšený nebyl ale nakonec se z té akce vyklubala snad největší sranda našeho života,dodnes litujeme,že jsme si to nenatočili.Po tom,co paní sbalila úplně nejlepší matraci na světě a doslova utekla,jsme snad ještě dvě hodiny seděli a slzeli smíchy,nedá se to bohužel všechno tady popsat.já měl zvídavé otázky,které paní začaly brzo lézt krkem,protože je asi neslýchala často,švagrové se navzájem pobízely chlebíčky,švagrové si navzájem nalévali slivovici a komentovali její proslov,no sranda.A to jsme začali poslouchat opravdu se zaujetím,nesešli jsme se proto,abychom provokovali.Ale po tom,co jsme slyšeli,už se to zvrtlo.Předváděcí akci doporučuji uskutečnit!
Také jsem několikráte vyhrála,je to výhra na telefonickou anketu,těch je hodně.Jednou se jednalo o hrnec "diamant s poklicí"je to můj nejoblíbenější hrnec,dá se v něm připravovat téměř vše.Dobrá výhra za pozvání 2 manželských pár Druhá výhra byly protialergické přikrývky,ani na ně nedám dopustit.
Je jen problém sehnat společnost,ale je to pěkná sranda,když se sejde dobrá společnost.Doporučuji
Dobrý den Mařenko,
podle mě je to šikovný způsob jak vydělávat. Asi to podvod nebude ale krásně využijí Vaše prostory, občerstvení apod k tomu, aby prodali své další výrobky. A jak už byla jedna odpověď, kde vemete jistotu, že povlečení je opravdu v hodnotě 6500,-? Já osobně bych si raději koupila to, které se mi líbí a z materiálu, který vyhovuje mě Každopadně ať se rozhodnete jakkoli, doufám, že to dopadne dobře.
Dobrý den, děkuji za zprávičku. No nakonec jsem to odřekla, nějak jsem nesebrala odvahu a upřímně? Tolik lidí najednou by mě vadilo. Já ani tolik přátel nemám, jsem samotář. Jednou se vydám za hranice (20 km) do Německa, dívala jsem se, že jsou mnohem levnější a možná i kvalita bude jiná. Moje sestra si teď objednala ložní soupravu, letní a zimní přikrývka v jednom, ale postěžovala si, že materiál je naprosto příšerný, jako tvrdý papír a dokonce šustí.
Podvod to není, s předváděčkami tohoto typu mám zkušenosti. Dárek který Vám slíbili dostanete a dostanou ho i Vaši hosté, přesně jak Vám řekli. Jde v podstatě o reklamní předváděcí akci na které se Vám budou snažit prodat předváděné zboží. Na konci akce Vás požádají o kontaktní telefonní čísla na Vaše známé, kterým zavolají a nabídnou jim to stejný co Vám...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.