Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
Chci se zeptat. Dostal jsem pokutu od DPMUL; po měsici jsem ji chtel uhradit (1015CZK), na DPMUL mi zdelili ze u nich pohledavku nemam a ze ji prodali jine společnosti..Bazcom s.r.o. která mě za celou dobu vubec nekontaktovala ,ani o převzetí či dalším jejim nakládáním. Poté co jsem si sam sehnal tel.kontakt ihned sem volal Bazcom tam mi zdelili, že mají vůči mě pohledávku (částka odpovídá), kterou by bylo dobré co nejdříve uhradit, což jsem udělal následující den, tedy 15.9.2010.
Nyní po 4 měsících (dne 23.11.2010) se samosoudce usnesl, abych uhradil 7990CZK (odměnu exekutorovi), a že údajně 14.9.2010(!) na mě podal žalobu k soudu (která se ale -vzhledem ke skutecnosti, ze jsem ji neprodlene uhradil- stahuje), ale nadale ode me pozaduje uhrazeni odměny exekutorovi - 7990CZK. Toto mi pripada neopodstatnene, protoze stazenim zaloby si je fakticky vedom sveho pochybeni - a zadnou cinnost tedy nevykonal. Navic mi neni jasne, jak na moji osobu muze byt uplatnena exekuce - a kym, samosoudcem?
Děkuji Michal K.
Pokud Vás společnost skutečně nekontaktovala podejte proti rozhodnotí odvolání s tímto důvodem. Bazcom.cz bude muset doložit (třeba podacím lístkem) že Vás kontaktovala.
Společnost je oprávněna vymáhat pohledávku soudně teprve tehdy, selžou li jí všechny metody vymáhání. Respektive pokud ho nijak nekontaktovala, nemůže to po něm soudně vymáhat nebot povinný nevěděl, komu a kam má pohledávku zaplatit.
Jak to že nevěděl? Měl plnit DP. Od okamžiku, kdy to DP postoupil, mohl plnit DP nebo té firmě. Od okamžiku, kdy mu DP oznámil, že pohledávku postoupil, mohl plnit už jen té firmě.
Ano pokud mu DP dal vedět pak je to samozřejmě v pořádku.
doplněno 10.12.10 11:55:Ale samozřejmě písemně.
dpmú mě nekontaktovalo.Sam jsem je kontaktoval,jejich odpověd byla nic tu nemáte..žadnou nezaplacenou pokutu, vše ok.Nezdálo se mi její vyjádření a druhý den jsem opět zašel na DPMU.Po té co se ´´mi zlomila tužka v ruce´´.. a po 15min čekání zdělila,že prodali pohledávku fa. Bazcom a jejich tel.číslo pevné linky. do 14 dnů jsem volal Bazcom,kde mi bylo zděleno že dlužná částka je 1015CZK a bylo by dobré ji v brzké době zaplatit .po te jsem ihned rano 16.9.2010 zaplatil na poště poukázkou 1015CZK.
Usnesení
rozhodlo takto:
1.Řízení se zastavuje
2.Žalovaný je povinem zaplatit žalobci do tří dnů od právní moci tohoto usnesení náhradu řízení v částce 7920CZK k rukám zástupce žalobce. ´´jakého řízení?´´
3.Po právní moci tohto usnesení bude žalobci z účtu soudu vrácen soudní poplatek ve výši 300CZK/!
Podáním doručeným soudu dne 5.10.2010 vzal žalobce žalobu zpět a požádal o přiznání náhrady nákladů důvodně podané žaloby, když žalovaný dlužnou částku uhradil dne 16.9.2010, tj. až po podání žaloby 14.9.2010-to je den kdy jsem telefonicky mluvil z Bazcom na ktertý účet mam zaplatit.15.9.2010-uhrazeno pošta.
O náhradě nákladů řízení soud rozhodl že žalobce vzal důvodně žalobě pro chování žalovaného, který po podání žaloby uspokojil žalobou uplatněný nárok žalobce a tento má vůči žalovanému právo na plnou náhradu nákladu ve výši 7920CZK, jež se stáva z paušální odměny advokáta ve výši 6000CZK a paušální náhrady hotových výdajů ve výši 600CZK za dva úkony právní služby a dále ve výši 1320CZK je 20% dph.
Lhůtu k uhrazení určil soud třídenní.což jsem již nestihl..!
Soud rozhodl vrácení soudního poplatku ve výši 300CZK žalobci,neboť řízení bylo zastaveno před prvním jednáním.
Proti tomuto usnesení se lze odvolat do 15ti dnů od doručení.Zbývá 6dnů. dne 21.10.2010
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.