Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstěhováni zaměstnavatele - na co mám nárok?

Od: verunka08* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych poradit...Jsem zaměstnaná na dobu neurčitou, v současné době ještě na mateřské...Můj zaměstnavatel se bude stěhovat, i s celou firmou... z toho vyplývá,ze nebudu mít práci..jelikož se stěhuje pomerne daleko a já jaako samozivitelka, nebudu mit na to abych si platila dopravu, pri minimalni mzde, projezdim za bus mesicne skoro 3000kc...nemluve o case...na co jsem se chtela zeptat...na co mám a nemam vlastne pravo? dekuji za odpovedi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Přemísťuje-li se zaměstnavatel nebo jeho část, může dát zaměstnanci z tohoto důvodu výpověď. Pak ale náleží tříměsíční odstupné. Viz Zákoník práce, § 52 a § 67.

atreus*
hodnocení

1x

V pracovní smlouvě je dohodnuté místo výkonu práce. To nemůže zaměstnavatel jednostranně změnit. Tedy budď podepíšete změnu pracovní smlouvy a budete dojíždět, nebo nepodepíšete a dostanete výpověď (až po skončení mat. dovolené) s odstupným.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Na co máte právo, neporadím. Ale zkusím vám poradit jinak. Ty 3000 Kč byste projezdila za předpokladu, že by se zaměstnavatel přestěhoval? Tudíž nyní je neprojezdíte? Máte jinou možnost práce? Jestli ano, tak asi lehce tohoto zaměstnavatele pustíte, že ano. Nemáte jinou práci? Tak v tomto případě bych se moc dobře rozmyslela, jestli nebudu raději dojíždět i za cenu větších výdajů na dopravu. V dnešní době totiž takto pracuje spousta lidí, že dojíždí. Nemají totiž na výběr, jestli nechtějí být nezaměstnaní. Máte-li malé děti, myslíte si, že práci lehce seženete? Jako samoživitelka? Hm, to bych se tedy divila. Asi tak - lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše.

vladislav*

Myslíte si, že je možné při minimální mzdě ještě projezdit 3 tísíce? To by musela mít tazatelka práci jako koníčka pro ukrácení dlouhé chvíle!

nu*
hodnocení

0x

nemáte právo na nic, buď dáte výpoveď, nebo budete dojíždět, pokud dojde v této souvislosti k organizační změně a budete propuštěna, dostanete odstupné...Jeho výše je dána ZP a kolektivní smlouvou, pokud tam nějaké odbory máte...

cacab*
hodnocení

0x

Jestli máte štěstí na solidního zaměstnavatele jako já, tak máte ve smlouvě výkon práce určený, teda to dosavadní. Jestli se změní adresa tak si myslím že něco v té smlouvě někdo porušil. Ale jesti to je na odstupný to teď nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]