Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strach z injekce u zubaře

Od: martinuk1 odpovědí: 10 změna:

ahoj, mám jeden problém. Potřeboval bych jít k zubaři a nechat si předělat pár zubů. Jenže mám panickou hrůzu z injekce vbodnutou do dásně. Nepřipadá v úvahu, abych něco takovýho podstoupil. Existuje i jiná cesta? Třeba nějaké umrtvení ještě před tou umrtvovací injekcí, nebo nějaký plyn, nějaké zaručené rady, tipy atd?

díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nebojte se předem. Měla jsem zubařku (asi bývalá bachařka někde v lágru), která používala tupé jehly a její umrtvení bylo zážitkem samo o sobě. A teď mám takové zlatíčko, ta když mi poprvé opichovala spodní čelist, seděla jsem s rukama zaťatýma do sedačky, nehty obrácené naruby, a čekala... a NIC. Přísahám, že jsem si myslela, že mi to neopíchla. Ale ona měla tenounkou ostrou jehlu, a já jsem ji vůbec necítila.

doctor
hodnocení

0x

...celková anestezie.

raadek*
Pro anestezii musíte na nějakou kliniku a projít vyšetřením, kde vám tlustou jehlou vezmou krev. Čeho se bojíte?! Jehly jsou velmi ostré a ucítíte jenom malé píchnutí, pak malou chvilinku budete cítit jak vám tam tlačí Mezocain nebo Lidocain a pak už nic necítíte. Umrtví se kus dásně, tváře a jazyku. A jestli se opravdu bojíte vpichu, poproste doktora ať vám stříkne trochu Mezocainu mezi dáseň a zub. Pak už by jste neměl cítit ani ten vpich. R.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Tak ta injekce do dásně je to nejmenší, čeho bych se u zubaře bála. Například rýpání v rozbolavělém zubu bez umrtvení, vkládání drénu, čištění zhnisané dásně,to jsou pak opravdové lahůdky. Já myslím, že se nemáte čeho bát. Vbodnutí oné jehly do dásně je cítit jako štípnutí vosy. Víte, po té injekci pak vůbec nic necítíte, jazyk je zcela nehybný. Dokonce i trhání stoličky s umrtvením dásně je pak zcela bezbolestné. Tak buďte chlap, vzmužte se a nenechte se tu zahanbit slabou ženou.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Nedávno jsem byl polétech u zubaře a nestačil jsem se divit. Místo injekce jakési pero, kterým mi zubařka éhoopíchala zub dokola cca 10x. Z těch 10-ti píchnutí jsem cítil nepatrně jenom jediné a to asi čtvrté nebo páté, ale opravdu jenom nepatrně. Při trhání absolutně nebylo nic cítit a umrtvené bylo jenom těsné okolí zubu, žádný dřevěný jazyk nebo něco takového. Žádná bolest ani po odeznění anestetika. Věda holt pokročila.

knopka*
hodnocení

0x

Tak já zas necítím ani píchnutí,jehla je velmi tenká ale zas pak cítím tlak jak tlačí tekutinu,já už bez injekcí nemůžu...:D

hodnocení

0x

Vždycky zavřu oči a ze suchého kapesníku mačkám vodu*jasne*

georges*
hodnocení

0x

Zkuste někde ve svém okolí najít ordinaci, kde provádějí tzv. analgosedaci. Je to kombinace analgetik a sedativ, kterou vám před zákrokem píchnou za asistence anesteziologa. Je to lepší než celková anestezie, ale pak vám můžou spravit na posezení celou "hubu". Sice za to něco zaplatíte, ale je to lepší než panický strach. Zkuste si to vygooglovat, najdete celkem dost odkazů s kvalifikovanějším popisem i adresami ordinací.

martinuk1
hodnocení

děkuji moc za odpovědi, něco takovýho si vygoogluju, nebo se na tyto věci optám u konkrétních ordinací.

PS: já nemám problém se zvládáním bolesti, ale konkrétně u tohodle musím mít jistotu, že to nebude bolet, jinak se z toho zbláznim.

hodnocení

0x

za poslední měsíce jsem byl u zubaře asi 10x

nejdříve sprei s hořkou chutí, pomalé umrtvení, pak injekce, kterou jsem cítil ale nebolela, pak řezání patra a přišití jinam, "škrábání něčeho v puse, krve jak z prasete"

jen pak nemůžu asi dvě hodiny mluvit, páč mám dřevěnou hubu. Za týden zase a zase, teď mám termín 2x únor, 1x březen, duben a květen.

Injekce je nic proti kopnutí do ...

jste muž?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]