Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příspěvek ÚP pokud zaměstnám evidovaného?

Od: samuel222* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat.

1) Pokud zaměstnám evidovaného na ÚP, dostanu od ÚP nějaký příspěvek? Kolik? A zvyšuje mi tento příspěvek daňový základ?

2) Dále jsem se chtěl zeptat jestli je pravda, že od 1.1.2011 nemohu zaměstnat na dohodu o provedení práce evidovaného na ÚP.

Děkuji Vladimír Samuel H.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

antara
hodnocení

0x

1. Zřejmě máte zájem na dotaci na mzdu. Pokud "váš" nezaměstnaný splňuje podmínky (zpravidla evidence delší než určená doba podle věku), pak vám může (ale nemusí) být přiznaná dotace max. 9 000 Kč měsíčně na max. 6 měsíců. Bohužel jste si vzpomněl pozdě, takže nejdříve vám dotace může být přiznaná někdy únoru 2011. Program by měl skončit k 30.6.2011. Jak to s daňovým základem nevím, ale pokud by vám zvyšoval základ, tak by se logicky měl uplatnit i výdaj na straně mzdových nákladů + socka + zdravka.

2. Zaměstnat můžete kohokoliv, kdo s vámi podepíše DoPP. Nejste detektivní kancelář, abyste zjišťoval, jestli je nezaměstnaný. Problém bude mít on - sankční vyřazení z evidence, od státu ani haléř + platby za zdravko.

zima*
hodnocení

0x

Doporučuji přečíst následující příspěvěk:

podnikatel.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]