mám takový dotaz a tímto prosím o jeho zodpovězení.
Ve čtvrtek 2.12.2010 mi přišla poštovní poukázka typu C.Bohužel jsem nemocen a minimálně do přístího pondělí 13.12.2010 budu muset být doma.Dokdy si budu moci peníze na poště vyzvednout,aby mi ,,nepropadly"? Do týdne? Do dvou týdnů? Do měsíce? Na zadní straně poukázky žádný termín napsán není,je tam pouze datum,kdy přišla na poštu.Googlil jsem,ale na nic jsem nenarazil.I na stránkách ČP jsem nic nenalezl.
pepyk93, Lhůtu máte uvedenou na oznamovacím lístku. Navíc listonoš přijde znova s oznámením, tak zavolejte na poštu, zda by peníze nevzal rovnou s sebou.
Poštovní zásilku nebo poukázanou peněžní částku lze vyzvednout jen ve lhůtě, která byla adresátovi oznámena. Tuto lhůtu lze na písemnou nebo ústní žádost adresáta prodloužit, s výjimkou poukázaných peněžních částek, až na jeden měsíc, nebrání-li tomu smlouva sjednaná s odesílatelem. O prodloužení lhůty pro vyzvednutí poštovní zásilky může zažádat i odesílatel. Žádost lze uplatnit jednorázově u konkrétní, již uložené zásilky, nebo dlouhodobě pro všechny poštovní zásilky, které budou docházet adresátovi nejdéle po dobu jednoho měsíce.
Jestliže si adresát nemůže vyzvednout poštovní zásilku nebo poukázanou peněžní částku na poště uvedené ve výzvě, může písemně nebo ústně ukládací poštu požádat, aby mu poštovní zásilku nebo poukázanou peněžní částku připravila k vyzvednutí na jiné poště. Žádost může být uplatněna i trvale, pro všechny poštovní zásilky a poukázané peněžní částky, které budou docházet na jeho poštovní adresu, a to písemně na kterékoliv poště.
nečetla jsem pořádně, omlouvám se - vy nemáte oznámení o došlých penězích, ale přípo poštovní poukázku (jako např. na přeplatek) Tak to pak opravdu , jak píší jiní , máte termín 100% vyznačený na přední straně poukázky . k.
Děkuji za všechny odpovědi. Několikrát jsem si to oznámení z obou stran prohlédl a nic.Tak googlím a nic.Před chvílí jsem ho vzal do ruky - a ejhle! Do očí mě uhodilo datum nejpozdějšího vyzvednutí! (24.12.2010) Vůbec netuším,jak jsem to mohl přehlédnout... Ještě ještě jednou děkuju.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.