Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ZTRÁTA VYUČNIHO LISTU

Od: luckakata* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.

Měla bych na vas všechny prosbičku,zda nevite kam se mam obratit,když jsem ztratila vyučni list,a škola byla zrušena,je to 25 let co jsem se vyučila,a bez vyučniho listu nemužu najit praci,prosím poradte,moc vm dekuji předem za odpovedi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

2x

rada pro Brno, ale jinde to bude podobné postupy.brno.cz/...

kjanik112*
hodnocení

0x

Také je možné se obrátit na okresní archiv, kde jsou archivovány písemnosti bývalých škol.Tam to vyhledají a udělají Vám kopii.

nu*
hodnocení

0x

často školy zanikají s tím, že je nástupníkem jiná škola, v jiném městě nebo regionu, podklady pak lze dohledat i tam

lucakata

moc děkuji za odpoved,ale škola ty dokumenty ztratila,tak ted už vubec nevim co mam delat,pry bez prvopisu mi ho nevydaj,mam 3 vysvědení,i potvrzeni ze zamestnaní že jsem kdysi vyučni list měla.tak já nevim,pak jedině asi na pravnika :o(

kjanik112*
hodnocení

0x

Můžete si sehnat svědectví tehdejších spolužáků?Máte na některého kontakt?

lucakata

Bohužel bez protokolu o závěrečné zkoušce
mi nemůžou vydat stejnopis mého výučního listu.
Paní ředitelka si dovoluje my navrhnout, abych
předložila originály ročníkových vysvědčení a požádala si
o možnost získání výučního listu. To znamená, že bych
v červnu 2011 přistoupila opětovně k závěrečným zkouškám
společně s žáky 3. ročníku oboru Kuchař - číšník
pro pohostinství se zaměřením Kuchař.
Potvrzení o vyučení se dvěma svědky musí řešit notář.
Ale ani toto potvrzení my nenahradí výuční list.
.

lidka*
hodnocení

0x

Snad jedině - zkuste se obrátit na Krajský úřad - odbor školství.*klik* statnisprava.cz/...

Některé archivy také přešly pod tuto instituci. A pro jistotu bych si hnedka nechala na úřadě ověřit kopii výučního listu. *tuc*

atreus*
hodnocení

0x

U bývalého zaměstnavatele - nebyla náhodou založena kopii toho výučního listu?

Jinak se zkuste třeba obrátit, jak Vám nškdo poradil, na krajský úřad - odbor školství. Proč byste měla být poškozená, když na té škole to ztratili?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]