Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dite do MŠ

Od: jan1981 odpovědí: 3 změna:

Dobry den,

chtel bych se zeptat na nasledujici dotaz.

Ziji s partnerkou a jejim ditetem ve svem RD, kde mam pouze ja trvaly pobyt. Dite neni moje, ani jsem si ho zatim neosvojil, neuvazuji o tom. Zajimalo by mne, jestli dite bude prijate do mistni materske skolky pod kterou spada nase obec.Ja nejsem jeho otec a partnerka nema trvaly pobyt u mne? Muzeme v tomto pripade narazit, muze byt dite odmitnuto jak to v tomto pripade resit, je to resitelna situace? Pred dekuji za odpovedi. Jan

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jaja123
hodnocení

0x
Dobrý den,
Syn chodil do školky cca 27 km od trvalého bydliště. Blízko mých rodičů. Bylo to po dohodě s ředitelkou školy. Je však pravda, že pokud dítě chcete dat do školky, kde nemá trvalý pobyt nemusí vám Ho v případě plného stavu do školky vzít. Zajímala bych se včas.

iz*
hodnocení

0x

Záleží na možnostech MŠ, má-li volnou kapacitu, může přijmout i dítě, které má trvalý pobyt jinde, není to ale její povinností.

Řešním by mohla být změna trvalého pobytu, ale ani ta není zárukou v případě, že je nadbytek uchazečů o přijetí.

hodnocení

0x

Přednostně bere každá MŠ děti, které mají v místě MŠ trvalé bydliště. Po roce 1989 bylo mnoho školek zrušeno či zmenšeno, dneska to citelně chybí.

Syn přihlašoval vnučku do MŠ v městysi, kde bydlí, ale nevypadalo to přesto nadějně. Proto zapsali vnučku ještě do dvou vesnic v okolí, jedna byla až 8 km vzdálená! *bzum* Nakonec to vyšlo, ale půl roku to byly nervy. Proto začněte shánět raději co nejdřív a kromě MŠ u Vás zkuste oslovit i MŠ jinde, v jiné vesnici, či jiné čtvrti.

Jen tak na okraj - v roce 1980 jsem dělala praxi ve velké MŠ, byla to krásně opravená prostorná vila ve velké zahradě. Vešly se tam 3 třídy dětí. Dnes je tato MŠ zrušená, místo ní tam sídlí úřad práce.

Jo, jo, tehdy bylo dostatek školek, a nikdo nevěděl, co je to úřad práce. Dneska je tomu naopak. *cert* Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]