Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
chtel bych se zeptat na nasledujici dotaz.
Ziji s partnerkou a jejim ditetem ve svem RD, kde mam pouze ja trvaly pobyt. Dite neni moje, ani jsem si ho zatim neosvojil, neuvazuji o tom. Zajimalo by mne, jestli dite bude prijate do mistni materske skolky pod kterou spada nase obec.Ja nejsem jeho otec a partnerka nema trvaly pobyt u mne? Muzeme v tomto pripade narazit, muze byt dite odmitnuto jak to v tomto pripade resit, je to resitelna situace? Pred dekuji za odpovedi. Jan
Přednostně bere každá MŠ děti, které mají v místě MŠ trvalé bydliště. Po roce 1989 bylo mnoho školek zrušeno či zmenšeno, dneska to citelně chybí.
Syn přihlašoval vnučku do MŠ v městysi, kde bydlí, ale nevypadalo to přesto nadějně. Proto zapsali vnučku ještě do dvou vesnic v okolí, jedna byla až 8 km vzdálená! Nakonec to vyšlo, ale půl roku to byly nervy. Proto začněte shánět raději co nejdřív a kromě MŠ u Vás zkuste oslovit i MŠ jinde, v jiné vesnici, či jiné čtvrti.
Jen tak na okraj - v roce 1980 jsem dělala praxi ve velké MŠ, byla to krásně opravená prostorná vila ve velké zahradě. Vešly se tam 3 třídy dětí. Dnes je tato MŠ zrušená, místo ní tam sídlí úřad práce.
Jo, jo, tehdy bylo dostatek školek, a nikdo nevěděl, co je to úřad práce. Dneska je tomu naopak. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.