Nejste přihlášen/a.
DOBRY VECER. nevite nekdo o nejake tsrance, kde se daji cist knihy online? Jestli je nejaka st¨ranka, kde si mohu jakoukoliv knihu precist, aniz bych musela treba do knihovny. diky
Zkus se podívat tady google.cz/... jestli se tam něco fungujícího najde.
Já to kdysi zkoušel taky, ale zjistil jsem, že čtení na monitoru je obrovská námaha na oči a člověk u toho dlouho nevydrží. Proto jsem to vyřešil jinak. Stáhnul jsem si z netu všechny knihy, které jsem našel a tak jich mám teď v PC možná tisíce. Čtu si je v telefonu, pro ten můj je ideální formát PDB a mám tak u sebe neustále knihovnu čítající 70 - 100 knih a můžu číst kdekoli. Zatím se mi z nedostatku času nepovedlo stažené kniky uspořádat, většinou jsem je stahoval zabalené, takže ani nevím, v jakém formátu jsou. Pro mě je podstatný formát PDB, ale vím, že tu jsou i formáty PDF, TXT, DOC. Zatím mě to netlačí, protože mám pořád co číst a většina formátů se dá do potřebného zkonvertovat. Stahoval jsem je dlouho a z mnoha www stránek, které už dávno nefungují, prostě jsem hledal a když jsem na něco kápnul, tak jsem to stáhl. Zkrátka mám toho cca 1 GB a mám do smrti co dělat. Jen pro ilustraci ukázka pár souborů, jestli to bude čitelné.
ladinpraha dal celkem obsáhlou odpověď, já bych chtěl upozornit na jednu zajímavou možnost. Číst knihy je samozřejmě náramná věc, ale na počítači fakt dost unavující. Moje přítelkyně si stahuje namluvené knihy a rozhlasové hry a poslouchá je z empétrojky. Má to výhodu, že při takové "četbě"můžete ještě dělat i něco jiného.
Namluvené knihy a další ke stažení zde:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.