Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám stručný dotaz,pokavad jsem na úp a mám neschopenku a má mi skončit podpora v nezaměstnanosti.Neprodlužuje se mi výplata oné podpory dokud mi neskončí prac.neschopnost?A nebo na vyplácení neschopenka nemá vliv?
díky za názor.
(1) Uchazeči o zaměstnání se podpora v nezaměstnanosti a podpora při rekvalifikaci neposkytuje po dobu
a) poskytování starobního důchodu,
b) poskytování dávek nemocenského pojištění, s výjimkou dávek nemocenského pojištění, které jsou uchazeči o zaměstnání poskytovány z účasti na nemocenském pojištění z titulu výkonu činností podle § 25odst. 3 nebo zaměstnání podle § 25odst. 5,
c) vazby.
(2) Po dobu uvedenou v odstavci 1 úřad práce poskytování podpory v nezaměstnanosti nebo podpory při rekvalifikaci rozhodnutím zastaví.
(3) Uchazeči o zaměstnání se neposkytuje podpora v nezaměstnanosti po dobu, po kterou je mu poskytována podpora při rekvalifikaci.
§ 46Do podpůrčí doby se nezapočítává doba
a) po kterou uchazeč o zaměstnání pobírá dávky nemocenského pojištění a z tohoto důvodu mu nebyla vyplácena podpora v nezaměstnanosti [ § 44odst. 1 písm. b)],
b) poskytování podpory při rekvalifikaci ( § 40, § 72odst. 5 a § 74odst. 2),
c) vazby.
To znamená: Dokud berete nemocenskou dávku, nedostáváte podporu. Doba výplaty podpory se přeruší po dobu výplaty dávky nem.pojištění a po skončení nemocenské se dovyplácí podpora do celé podpůrčí doby (což je podle věku 5, 8 nebo 11 měsíců).
doplněno 05.12.10 18:08:Ale na dávku nemocenského pojištění máte nárok pouze v případě, že jste onemocněl v ochranné lhůtě, tedy do 7 kalendářních dní po ukončení pracovního poměru. Jestliže jste onemocněl až po několika měsících (píšete, že Vám má skončit podpora), nemocenskou nedostanete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.