Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodloužení podpory na neschopence

Od: fredd odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

Mám stručný dotaz,pokavad jsem na úp a mám neschopenku a má mi skončit podpora v nezaměstnanosti.Neprodlužuje se mi výplata oné podpory dokud mi neskončí prac.neschopnost?A nebo na vyplácení neschopenka nemá vliv?

díky za názor.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zákon o zaměstnanosti říká:

§ 44

(1) Uchazeči o zaměstnání se podpora v nezaměstnanosti a podpora při rekvalifikaci neposkytuje po dobu

a) poskytování starobního důchodu,
b) poskytování dávek nemocenského pojištění, s výjimkou dávek nemocenského pojištění, které jsou uchazeči o zaměstnání poskytovány z účasti na nemocenském pojištění z titulu výkonu činností podle
§ 25odst. 3 nebo zaměstnání podle § 25odst. 5,
c) vazby.

(2) Po dobu uvedenou v odstavci 1 úřad práce poskytování podpory v nezaměstnanosti nebo podpory při rekvalifikaci rozhodnutím zastaví.

(3) Uchazeči o zaměstnání se neposkytuje podpora v nezaměstnanosti po dobu, po kterou je mu poskytována podpora při rekvalifikaci.

§ 46

Do podpůrčí doby se nezapočítává doba
a) po kterou uchazeč o zaměstnání pobírá dávky nemocenského pojištění a z tohoto důvodu mu nebyla vyplácena podpora v nezaměstnanosti [
§ 44odst. 1 písm. b)],
b) poskytování podpory při rekvalifikaci (
§ 40, § 72odst. 5 a § 74odst. 2),
c) vazby.

To znamená: Dokud berete nemocenskou dávku, nedostáváte podporu. Doba výplaty podpory se přeruší po dobu výplaty dávky nem.pojištění a po skončení nemocenské se dovyplácí podpora do celé podpůrčí doby (což je podle věku 5, 8 nebo 11 měsíců).

doplněno 05.12.10 18:08:

Ale na dávku nemocenského pojištění máte nárok pouze v případě, že jste onemocněl v ochranné lhůtě, tedy do 7 kalendářních dní po ukončení pracovního poměru. Jestliže jste onemocněl až po několika měsících (píšete, že Vám má skončit podpora), nemocenskou nedostanete.

burinka
hodnocení

0x

Berete nemocenskou (šel jste na nemocenskou v ochranné lhůtě) nebo podporu v nezaměstnanosti? Pokud podporu v nezaměstnanosti, pak samozřejmě výplata podpory v nezaměstnanosti končí podle věku v 5., 8. nebo 11. měsíci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]