Nejste přihlášen/a.
Tak si tak říkám, jestli nenastoupím do Kooperativy jako pojišťovák. U nás ve městě berou s nástupem ihned. Nástupní zaškolovací plat 14tis hrubého + provize za uzavřené smlouvy. 3 měsíce = zkušební doba. Budu chodit na školení. Pěkně v teple u kafíčka, sepíšu pár smluv (už mám sehnané lidi o kterých vím, že mají zájem a konkrétní pojistku chtějí a potřebují), no a pak poslední den ve zkušební době dám výpověď bez udání důvodu. Vím, že tutu práci dělat nechci, ale peníze potřebuju. A raději toto, než někde ve fabrice u pásu jako otrok. Získám 3 měsíce ve kterých se budu koukat po jiné práci a pak uvidím.
Petře, ale to zní moc jednoduše. Obávám se, jestli oni nebudou mít tu podmínku, že pokud u nich budete pracovat rok, nebo víc, tak je školení zdarma, při odchodu dřív, byste musel školení zaplatit. Nevím to jistě, ale bývá to tak.
Ano, já si to též myslím. Pracovní smlouvu jsem samozřejmně neviděl, ale tuším že to tak bude... Njn, nezbývá než tam zavolat a přímo se na toto zeptat. Hezký večer
A taky si uvědomte, že sice za sjednané pojistky dostanete provizi, ale pokud někdo pojistku Vámi sjednanou zruší, budete muset provizi vrátit, a to i po čase. V pojišťovně jsem pracovala docela dost let. Zažila jsem takové začínající pojišťovací poradce - pojistili celou rodinu, pak kamarády, pak jim došli klienti, takže to zabalili. A "ukecaní" rodinní příslušníci a kámoši pojistky porušili a bývalému pojišťovákovi zbyly oči pro pláč, musel všechny provize vrátit. Takže buď dobře vybrat klienty (takové, kteří opravdu pojštění chtějí a jsou odhodlaní pojistku platit dlouhá léta), nebo to radši ani nezkoušet.
Vám taky přeji hezký večer. Když už s nimi budete mluvit, zjistěte si ještě jednu maličkost. Místní pojišťovák z Kooperativy nedávno naznačil, že když neuzavře určitý počet smluv za měsíc, tak mu naopak strhávají peníze! Může mlžit, znáte to, ale tak pro jistotu se zeptat můžete. A pro klid.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.