Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mikuláš - otázky

Od: kacu* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den opět nevím jak si poradit...

Chceme v neděli večer vyrazit s kamarádkami na mikuláše. Z minulých "honů na děti" :) máme zkušenost že nejvíce jich je venku s rodiči, ale jsou obvykle jsou dost malé... 1) Poradte co máme dát do košíčku pro anděla... klasické bon pari podle mně nemůžou - mohly by se zadusit... a perníčky se mi vážně dělat nechtěj..

A za 2) holky jedou k babičkám tetám apod. a já nevím kde na poslední chvíly vezmem mikuláše ... kluci ze třídy jsou magoři, stejně by nešli a holky na to nemaj ohoz... půjčovna je drahá, daleko a prostě půjčovnu jsme zavrhli :) ... Takže doufám že nebude vadit ,když půjde jenom čert a anděl nebo jenom 2 čerti... Co by jste na to říkali? A za 3) Možná je to blbý *hi*, ale jak si vydělat co nejvác peněz a odměn za "napravení" a obdarování dětí?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

3x

Nerozumí tomu "vydělat co nejvíc peněz"za mého mládí jsme to dělali zadarmo a rádi a když někdo dal pětikorunu byla ta radost o to větší. Dnes když vidím ty převleky je mi to k smíchu, převlek se dědí nebo ho mám připravený od léta a ne že si navleču babiččin kožich a zmaluju si hubu uhlím nebo si dám noční košili a papírová křídla. Já dělala jako mladá anděla, maminka ušila bílé šaty, křídla byl polystyrén polepený peřím hus a kachen a na čele zlatá hvězda už si nepamatuji z čeho a umělá blond paruka od sousedky. Mikuláš měl bílý šat s červeným předkem a na něm našitý žlutý kříž, berlu z poohýbané tyčky na záclony, vousy pokud se nepletu tak obarvené bílou barvou takové to co se dřív používalo na vodovodní trubky, na zádech velký koš s dárky a ještě velkou knihu kde bylo o každém dítěti napsané. Čert černý kožich, řetěz na kozu, rohy kozla, na jedné noze kopyto vyrobené ze staré boty. Hlavně vhodné boty, mikuláš nebo anděl v teniskách vypadá komicky. A jak píše stařenka malé děti nestrašit a už vůbec ne na ulici, jít jen tam, kam vás pozvali.

Dejte vědět jak to dopadlo, trochu vám i závidím. poradte.cz/...

sebod*
hodnocení

1x

kacu. Mikuláše mít musíte! Jinak o vás nebude takový zájem *nevi*. Zítra k tomu sedněte a "převlek" udělejte. Sežente dlouhou bílou košily s dlouhými rukávy. Přes to ten "přehoz! :D s křížem. Čepici a hůl, Vousy z vaty. To zvládnete.

Taky jsem viděl Mikuláše, který měl vousy a vlasy z instalatérské koudele.

pt®
hodnocení

1x

Kacu, vůbec se mi nelíbí tvů výraz "hony na děti". Určitě je to pro vás mladé zábava, ale pro ty mrňata je to silný zážitek. V žádném případě děti nestrašte, mohly by začít koktat a jsou postižené na celý život. To myslím vážně. - stařenka

kacu*
hodnocení

a navíc mám malo sestru a ta je velký strašpytel když jsme na ni přišli minule tak se nebála a zazpívala.. o ´šoku by se mluvit nedalo

kacu*
hodnocení

Ty "hony na děti" jsem myslela ironicky... a děti chodí na mikuláše ven s rodiči protože chtějí nahanat co nejvíce čertů, mikulášů a samozřejmě andělů...(my je stejně moc nestrašíme.. přitvrdíme jenom když jsou velké a drzé... ) a když jsem byla malá taky jsme to s tátou dělali , a protože když jseme chodily minule a předminule dávali za odměnu peníze..., ikdyž např. nějaká čokoláda nebo něco malého a sldkého v té zimě by se hodilo víc... :) ale vždycky jsem dostávala peníze tak to beru jako odměnu... měla jsem napsat jak dostat víc odměn.. a neojte budu informovat jak to dopadlo :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]