A proč by ji měl hned mlátit? Podle tebe žárlivost znamená bití? Ano, může to tak skončit, ale to neznamená, že žárlivost je nevítaná emoce... Prostě jen chce vidět, že je o ni zájem - a to třeba tak, že se partne bude ptát, s kým že to byla na večeři, kdo že jí poslal sms k svátku, bude jí volat, když jde někam na oslavu... atd.
No nevim..zas to nepřeháněj... řikal jsem malililinko žárlit, nesmíš zapomenout na nějakou důvěru ve vztahu a z toho by se mělo vycházet, ne z toho jak moc člověk žárlí,ale z toho jak moc věří. Ano když holce nebudu věřit tak se jí budu pořád asi vyptávat,ale co je to za vztah? Takhle by jste se na to měli podívat
Chlapci hovoří z vás mládí a nezkušenost, ale nebyl jsem jiný, kolem dvacátého roku věku je svět tak nádherně černobílý... Snad jen... Už tehdy jsem nežárlil.
Promiň, ale to jsou kecy - nic ve zlém. Takhle se omlouvají ti, co se nedokážou ovládat. Když budu žárlit, co tím vyřeším? K čemu je to dobré pro vztah? A k čemu je to dobré pro mne osobně?
Když ženská chce, udělá si, co uzná za vhodné. Proč bych se tím měl užírat. Já jsem hrdý na to, že mám krásnou ženu, že je o ni zájem, že se za ní na ulici otáčejí mladí kluci... Pánové, je mnohem lepší mít desetiprocentní podíl na úspěšném projektu, než stoprocentní účast na propadáku. Přemýšlejte. Když vynecháte pitomé kecy o kořenění vztahu (ještě jednou nic ve zlém), jaký je z toho přínos?
Z čeho tak soudíš? Já tvrdím jen, že to povídání o žárlivosti jako koření vztahu je berličkou pro ty, co se nedokážou srovnat s pohodovým vztahem a chtějí vzrušení ve formě žárlivosti. Pokud k životu potřebujete žárlit, já to respektuji. jen nechápu. Hezký den.
Prože mi nepřipadne korektní soudit lidi tímto způsobem: Máš názor XY -> a z toho důvodu vím, že jsi takový a takový a vím, že"se nedokážeš srovnat s pohodovým vztahem a chceš vzrujšení ve formě žárlivosti"-> ale tak to vůbec není. V jedno příspěvku jsi psal, že už jsou dávno pryč ty doby, kdy jsi viděl věci jen černé a bílé... nebo něco v tom smyslu. Když si ale přečtu některé tvoje odpovědi, tak si právě myslím, že hodně věcí vidíš jen černě nebo bíle.
Ale, ale...Proč tak silná slova ( i když nemyšlená ve zlém)? To Ti ani trochu nesluší! Mimochodem, možná by Tvoje žena trošku Tvojí žárlivosti přivítala a okořenilo by to vaše soužití.
Pokud nebudeš žárlit vůbec, může tvoje partnerka mít dojem, že se o ni vůbec nezajímáš. Je samozřejmě otázka, co si pod pojmem "žárlivost" představuješ zrovna ty. Pokud je to "žárlivost = zmlátit, když koukne po jiném", tak by neměl žárlit nikdo. Pokud to je "žárlit = zajímat se o druhého", tak trocha žárlivosti neškodí.
Mně osobně např. nevadí, že se přítel zeptá, kde jsem byla nebo kdo mi volal. Hlavně proto, že se ptá informačně a ne podezřívavě (v tom je dost rozdíl). Trocha zájmu neškodí, zrovna tak neškodí, když si muž chrání tu svou před ostatními tím, že jí např. vezme kolem pasu, když má dojem, že mu ji ostatní okukují. Můj názor, jiným ženám to třeba může vadit. Podle mne to ale utužuje vztah.
Chlapci, znám pár vztahů, kde na začátku bylo "malinko žárlit" a na konci krev. Je to jako s drogama, taky si jenom MYSLÍTE, že to máte pod kontrolou...
Nemyslela jsem ze bych treba chtela aby me zmlatil,ale jen aby to v nem trosicku hnulo,reknu mu treba ze jdu ven s nbekym jinym a jemu je to jedno a to me na tom stve a kdyz mu reknu jestli mu to nevadi tak on ze mi ve vsem veri,za to jsem rada ale aspon trosicku by zarlit mohl...
asi je si tebou az prilis jisty, ze proste neexistuje varianta, ze bys mohla nekdy odejit... bud je takovy nebo mu k tomu davas takove indicie... tam bych hledal zaroven navod k reseni :D
taky bych neprovokoval, ale stejne by mi to nedalo a zavedl bych rec, co mu dava takovou jistotu, ze je v klidu... neco v tom smyslu, ze ty mu taky veris, ale presto stejne zarlis, i kdyz vis, ze nemas duvod
Já bych rozhodně taky neprovokoval. Pokud nežárlí, tak nežárlí. Chápu sice, že to pro někoho není na škodu, ale když je někdo takový, tak ho těžko měnit, když o to sám nestojí.. a pokud je jinak fajn, není důvodu ho zbytečně provokovat - nejspíš by se to otočilo s nepochopením jen proti vám/tobě
Jsi šťastná žena! Al má pravdu, máš doma perlu. Vím, o čem píšu, mám doma taky takovou. Proč Ti vadí, že nežárlí? Proč chceš provokovat? Ty nejsi ráda, že váš vztah je harmonický, a že mezi vámi existuje vzájemná důvěra? Co je vlastně pravou příčinou Tvé nespokojenosti? Máš pocit, že když Ti partner nedává najevo žárlivost, že Tě nemiluje? Nesmysl! Určitě Ti svou lásku dává najevo jinak! Ty si jen nějak neumíš všimnou. Vždyť mužům není přirozené vyjadřovat lásku jen tím, že Ti neustále opakují do ouška, že Tě milují, nebo naopak tím, že žárlí. Muž Ti přece dává najevo lásku každodenně svými činy. Nefunfuje ti něco? Opraví to nebo zařídí opravu. Potřebuješ umýt auto? Umyje Ti ho nebo s ním zajede do myčky. Zmíníš se večer, že máš zítra perný den, a nevíš, jak to všechno stihneš? Zpetá se, jak Ti může pomoci a nabídne se, že třeba nakoupí. Potřebuješ si odpočinout? Pohlídá třeba děti, umyje nádobí, utře prach nebo povýsává celý byt. Co na tom, že to není přesně podle Tvých představ a nádobí musíš umýt důkladněji a prach utřít znovu, jen co se nedívá? Ale udělal to! A udělal to proto, že Tě miluje! Děvče, zkus se na chvilku zastavit. V klidu přemýšlej a odpověz si na předešlé otázky. Mě osobně se líbí odpovědi mcester a al bunda. A drž se i rad ostatních a rozhodně neprovokuj! Může se ti to zvrtnout. Může to být začátek konce vašeho vztahu. A říkat mu něco v tom smyslu, že mu věříš, ale přesto trošku žárlíš, je dle mého názoru blbost! To si přece odporuje! Buď věřím,nebo ne. A když věřím, tak přece nežárlím! Nehledě na to: co by si asi takový muž o Tobě potom myslel? Asi by začal uvažovat o tom, jestli ho vlastně miluješ, a kam se váš vztah ubírá, když mu dáváš najevo, že to s tou Tvojí důvěrou nějak hapruje. Hodně štěstí!
Žárlivost je vnitřní pocit který můžeme a nemusíme dát najevo stejně jako lásku a nebo nenávist.Pokud někdo z partnerů dává najevo žárlivost projevuje tím že o toho druhého stojí,neznamená to jednoznačně že jej miluje,každopádně to tak nebo onak potvrzuje majetnické sklony.jak tady již bylo řečeno je to kořením lásky a čeho je moc toho je příliš a tak pozor na to aby člověk záměrně vyvolával tyto citové projevy,krom toho že u partnera můžete zjistit přespříliš majetnické a nebo agresivní sklony,stejně dobře Vám to vztah může trvale narušit a nebo dokonce si jej můžete zničit.Hodně štěstí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.