Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neúnosná životní situace - kde sehnat info

Od: permonik* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, jako neznalý v oblasti práva a sociálních věcí, se tu chci jen informovat kde se blíže ptát jak řešit neúnosnou situaci.

Myslím tím bydlení v polorozpadlém domě,

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

permoník. Málo informací. Záleží např, na tom, jaký vztah máte k tomu bytu. Kdo je jeho vlastník apod.

permonik*
hodnocení

omlouvám se, nějak sem to dříve potvrdil...

čili, bydlení v polorozpadlém domě, bez peněz, bez práce.

POtřebuji se přestěhovat, do města kde bych našel práci, kde bych měl bydlení hodné člověku.

Mám nárok se dvěma děětmi na nějaké dávky, příspěvek, nevím... Nemám ani korunu. Kde se mám blíže zeptata? Na ministerstvu práce a soc. věcí?

Díky za reakce.

hodnocení

0x

Já si myslím, že neucelenější odpověď vám dají na socialním odboru vašeho úřadu. Na to tam je pracovnice, která je vyškolená a placená za to. A ta vás odešle na patřičné místo, kde jsou na vaše problémy specializovaní. Podle věku, dětí, příjmu atd. Většinou je to pod jednou střechou.*hej*

nu*
hodnocení

0x

Diogenes kdysi bydlel v sudu, permoník by mohl bydlel v opuštěné štole. Nebo by si mohl vzít hypotéku a pořídit si malý startovací byt, místo toho polorozpadlého bydlení.Také jsem to udělal přesně tak, protože mi nikdo nic nedal ani nepřidělil, a funguje to, bydlím.

lui*

Nu: nezlob se, ale čtu z tvojí odpovědi aroganci. Proč? Nebo si opravdu myslíš, že člověk bez práce, v takovéhle životní situaci dostane hypotéku? Ukaž mě finanční ústav kde mu ji dají.

buss
hodnocení

0x

A on to někdo jiný zavinil? Jsme svobodní lidé ... můžeme cokoliv, co není zakázáno, vydělat si neomezeně ... je to propstě na každém, co umí ..

permonik*
hodnocení

Skvěle *dril*

Děkuji Vám mistři. Ptal jsem na se něco úplně jiného, a místo toho každý rýpete a šťouráte. Nejsem cikán ani nemakačenko, jsem mě život zavedl kamsi do sraček, ve kterých jse vy všichni nikdy nebyli.

Raději to tu uzavřeme. *stop*

eulalie*

Dobrý den, Permoníku. Tak se hnedka neurážejte. Já mám takový pocit, že teďka před Vánoci jsou nějak lidi všichni naježení. Asi to dělá ta doba, hodně práce, málo času na všechno, prostě stres kam se podíváš. K vašemu dotazu: jestli je vám úplně jedno, kde byste začal nový život, tak prostě si nejprve najděte práci, která by vám vyhovovala vzhledem k dětem. Je to pro vás problém? Nikde vás nechtějí? To by v dnešní době nebylo nic divného při takové nezaměstnanosti. Na ministerstvu radu asi žádnou nedostanete, chce to zajít na odbor sociálních věcí městského nebo obecního úřadu v tom městě, kde máte nebo budete mít trvalé bydliště. A nenechat se odbýt. Možná, že na nějakou tu dávku byste nárok mít měl. Existují i dávky jednorázové - hlavně pro ty děti. Hm, a co matka dětí? Nestará se? Neplatí alimenty, víte, nenapsal jste, jak na tom jste. Třebas jste úplně sám, vdovec, tak abych se vás nějak nedotkla.

doplněno 03.12.10 18:57:

Aha, tak ještě doplňuji. Vy si práci vlastně hledáte. Zkusit inzeráty, nebo webové stránky Job.cz, tam bývají nabídky prací. Nebo zajít na úřad práce a hlásit se buď jako nezaměstnaný, po splnění podmínek je nárok na podporu. Přihlásit se třeba na rekvalifikační kurz, po dobu je konání bývala dokonce vyšší ta podpora v nezaměstnanosti. Teď před Vánoci hledájí firmy i brigádníky třebas do skladů, i to je řešení. Nemusíte třeba hnedka pracovat někde na stálo. Jsou různé brigádnické práce. Třebas supermarkety jste nezkoušel? V nouzi totiž člověk vezme jakoukoliv práci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]