No, pokud jsi si pročetl obsah mého odkazu, víš přesně to, co jsi chtěl původně vědět. Každé povolání sebou nese jisté riziko. Budeme-li opravdu poctivými soudci rizika, není povolání, které by si nežádalo určitého sebeobětování... Je opravdu těžké na tvou otázku jednoznačně odpovědět. Pročti znovu text mého odkazu... je jednoznačný.
no prave ze sem si to precet a dokonce dvakrat a bylo mi divny, ze riziko je az o 40% vyssi...to jako znamena, ze kdyz ma dejmetomu nekdo 1% riziko, ze onemocni, tak ja jako svarec budu mit 41%? jako je mi jasny, ze o neco vetsi riziko mam, ale todle to mi prislo prece jenom trochu moc...tak nevim jestli sem to pochopil spravne...
al bunda*
Pochopil jsi to víceméně správně. Jak jsem říkal, v elektrickém oblouku se vypařuje ledacos a ty to jako svářeč vdechuješ.
Nene, kejikl je velmi blízko. Je-li pravděpodobnost vzniku rakoviny u běžných profesí řekněme taková, že se dotkne třeba 30 lidí z tisíce, u svářečů je to pak o 40% větší pravděpodobnost - tedy lidí 42. Uklidni se tedy, stejným způsobem nás ohrožuje i ovzduší v některých městech...
al bunda*
A jo, blbě jsem četl já. (Ale jsem v klidu... ) Hezký den.
Nemyslím si, že jen povolání je rozhodující pro vznik rakoviny. Samozřejmě, že jsou taková povolání, kde se statisticky vyskytuje toto onemocnění více...ale k vzplanutí je zapotřebí spoustu jiných faktorů, včetně vadného genu...Je mnoho úředníků, kteří ji dostali...Nezamýšlejte se nad tím takhle, najděte si povolání, pro které máte kvalifikaci a které vás baví - pokud se teprve rozhodujete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.