Nejste přihlášen/a.
Můj problém je natolik složitý, že budu ráda za jakoukoli odpověď a radu. Se svým přítelem jsem již 7 let, ale nikdy jsme spolu nebydleli, oba jsme studovali, já školu dokončila letos, on loni. Mně je 24 let, jemu 26. Po škole nastoupil na velmi dobré místo a ve městě kde pracuje koupil byt, abysme tam mohli začít společně žít. Část bytu jsme stihli zařídit, ale přítel musel odjet na 3 měsíce na služební cestu. No a já, hned první týden co byl pryč, jsem někoho potkala. Muže natolik sympatického, že mi hned učaroval. Začali jsme si psát a nakonec se i scházet... Podotýkám, že nedošlo na více než pusu o objetí. Cítím se s ním velice krásně, začal naplňovat můj stereotypní život a neskutečně mě přitahuje. On sám je po 10letém vztahu, bezdětný, 29letý velmi sympatický a krásný muž a to i povahou. Napsal mi, že se do mě velmi zamiloval a já to z něj cítím. Stýkali jsme se asi měsíc, než mi na to můj přítel přišel. Poznal to na mě nejdříve z chování a poté se v nestřeženém okamžiku přihlásil na mé ICQ a přečetl si moji konverzaci s "milencem". Nejdříve se se mnou chtěl rozejít, ale pak mi řekl, že má ke mě natolik silné pouto a že mě miluje tolik, že to nedokáže. No a já se mám rozhodnout... Buďto jistota s mým dosavadním přítelem, kde už jakákoli zamilovanost samozřejmě vyčpěla, ale víceméně nám to klape. Jen mám trochu strach z budoucnosti. On je více kariérně založený, já jsem spíš pro rodinu. Zatímco já bych se vdávala, tak jemu se při tomto slově ježí vlasy na hlavě. Nechci skončit s hromadou peněz, ale na všechno sama, protože můj přítel bude kariérista. "Milenec" je stejně jako já rodinně založený, máme spolu tolik společných vlastností... Je to moje zakázané ovoce a je to něco nového, proto mě tak přitahuje. Nevím jak se rozhodnout, raději mám jistotu, mám proto zvolit svého dlouholetého přítele? Cítila bych ale prázdno a stesk... Stesk, po svém milenci, kterého jsem "měla" měsíc a zapomenout na něj bude strašně těžké. A zapomenout na stávajícího přítele? Možná ještě těžší. V ničem se teď nevyznám a budu ráda za jakokoukoli připomínku, která by mě navedla k rozhodnutí.
Dobrý den. Takže, váš přítel odjede pryč na služební cestu, a jakmile máte volné pole působnosti, nikdo vás nekontroluje, hnedka se zamilujete do dalšího muže. Ano, i tak by se dal popsat váš příběh. Zamilovanost ve vztahu, to jiskření, se ve vztahu může vytratit docela brzo. A nastupuje to, proč se svým partnerem zůstáváme. Že ho máme rádi, že je nám oporou, že je pracovitý, spolehlivý... apod., prostě proč stojí za to s ním být. Vy máte své jisté se svým přítelem, on koupil byt, buduje kariéru, aby vás třeba jednou mohl více zabezpečit. Ale učaroval vám muž, krásný a sympatický. Máte dokonce stejné názory. A toto všechno vy víte po měsíci známosti. Nezdá se vám to podezřelé? Že by to bylo všechno s ním tak dokonalé? Kde je napsáno, že váš současný přítel nikdy nechce rodinu? Řekl vám to už? On je docela ještě mladý, co je to 26 let. Třeba se chce nejprve zajistit, vydělat peníze, aby svou rodinu zabezpečil dost dobře. Nezapomeňte, že teprve loni dokončil studia vysoké školy a v pracovní sféře se teprve rozkoukává. Představte si, že by to, co jste udělala vy jemu, totiž že v době odloučení jste si začala s někým jiným, on udělal vám. Líbilo by se vám to? Asi moc ne, že. A představte si, že on vám dává další šanci toto napravit. Asi vás musí mít hodně rád, když dokáže překousnout onoho vašeho "milence". Víte, může se vám lehce stát, že až svého současného přítele opravdu opustíte a vydáte se vstříc životu se svým novým objevem, že za chvíli zjistíte, že onen krásný a sympatický muž je tak trošku na ženské, že sice má rád děti, ale už ho to nebaví se o ně starat apod... Položte si sama sobě otázku, co vás táhne k onomu "milenci"? Je to opravdu to zakázané ovoce, které nejvíce chutná, nebo je váš vztah se současným partnerem natolik vyčpělý a neperspektivní, že prostě hledáte z něho únik.
Dokud nebudeš s některým z nich žít ve společné domácnosti, tak stejně nepoznáš, na čem jsi, Teprve společné prožívání každodenních radostí i starostí ukáže vaši pravou tvář. Pak se teprve začnete poznávat a zjišťovat, co vám na tom druhém vadí, co jste ještě ochotni tolerovat a co ne. Do půl roku se obvykle vyjasní jestli to půjde nebo ne.
ahoj.tak holka přesně to samý se stalo i mě.Je to asi tak půl roku zpátky.Taky sem potkal ůžasnou holku.Nepovím ti co máš udělat,ale povím ti to co sem udělal já.Rozešel jsem se,ale na to moc hrdý nejsem,protože sem jí tím dost ublížil.Ale na druhou stranu sem získal přítelkyni o jaký se mi ani nesnilo a jsem moc štastný.Jen ti poradím jednu věc:nelituj toho co jsi mohla udělat a neudělala.hodně štěstí přeji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.