Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepřispívá na výživu

Od: jerrysek* odpovědí: 2 změna:

zdravím :)

chtěla bych se zeptat, jak to je. moje matka má plný invalidní důchod. otec pracuje. byt je otce, platí inkaso, dává mě a bráchovi peníze na obědy do školy, občas nám něco koupí, ale mámě na jídlo pro rodinu nepřispívá. nedává ji ani korunu, jídlo, prášek na praní, toaletní papír, prostě všechno co se kupuje platí ona. tak bych se chtěla zeptat, jestli je nějak možné toto řešit třeba i přes soud. když byl táta po hospitalizaci týden doma, máma se ho zeptala, jestli by ji nedal 1000Kč na jídlo, ale nedočkala se opět ani koruny, přestože on byl celý týden doma, doma obědval, večeřel... zajímalo by mě, jestli je to nějak právně postižitelné nebo ne. všichni se mámě akorát diví, že s tím nic nedělá

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Předpokládám, že jste nedospělí, rodiče rozvedení?. Jistě se to dá řešit, je třeba podat žalobu na soud ohledně výživného , ale to bude chtít právníka a ten vám to vysvětlí co a jak a napíše žalobu. Všichni se diví správně. Otázka je, zda má otec nějaký příjem, zda se nebude této povinnosti vyhýbat. Je to bez soudního poplatku.

jerrysek*
hodnocení

právěže rodiče rozvedení nejsou...

doplněno 30.11.10 17:24:

s bráchou jsme zatím oba nezletilí. a co se týče příjmu otce, je to zhruba nějakých 25000Kč

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]