Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

RC model vrtulníku pro začátečníka

Od: sasdax* odpovědí: 13 změna:

Ahoj.

Chtěl bych nějaký RC model vrtulníku pro začátečníka. Je tady někdo se zkušenostma, který dokáže něco doporučit? Případně i autíčko. Letadlo chce asi trošku více času a mě jde o to si občas zalétat a nebo zajezdit.

Jo a ještě by to mělo být kolem 1000-1300 Kč.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

2x

Asi takhle. Základ je že vrtulníky jsou obecně hůře ovladatelné než letadlo. Takže pokud nemáš zkušenosti, tak bych spíš radil letadlo. Navíc vrtulníčky pod tisícovku jsou opravdu hračky, co moc nelétají a nejsou moc dobře ovladatelné :(

Opravdu létající vrtulníky začínají tak na dvou tisících

S letadly je to podobné. Pod tisícovku koupíš jen X-twin, což jsou letadélka která opravdu létají, ale jsou fakt hodně jednoduchá. Většina modelů se ovládá minimálně třemi kanály - jedním ovládáš otáčky motoru (tedy rychlost), druhým výškové kormidlo pro klesání a soupání a třetím zatáčení (směrovka nebo křidélka). U X-twinu jsou jen jen dva kanály, jedním se ovádají otáčky motoru (přidáš plyn a letadlo stoupá, ubereš a letadlo klesá), druhým zatáčení.

buss
hodnocení

0x

Ano, dají se sehnat, ale to je tak pro létání ve větším pokoji, i malé rozměry, no ale pro děcko co s tím parkrát sekne o zem...
I autíííčka mrňavější, někdy až směšná cena. 1:54, 1:24

ladinpraha*
hodnocení

0x

Zajdi si do některého kamenného obchodu s RC modely. Neněl by být problém tam získat veškeré informace a model si vyzkoušet. Vrtulníky jsou hodně křehké a náročné na seřízení a ovládání, takže tam se musí začínat od těch nejjednodušších. Některé jsou už v základní sadě vybaveny náhradními vrtulemi, protože se s určitou únrtností počítá. RC aut je nepřeberné množství od velikosti 2 cm až skoro po metr Takový Hummer přes půl metru dlouhý je taky paráda, ale to je tak 5.000,- Kč.

hodnocení

0x

Tohle mám doma.. google.cz/...

Koupitelné na aukru ebay atd..cena rok zpet 950czk..vekmi reálné ovládání...

sasdax*

No nějak mi ani jeden odkaz nefunguje.

Pro děti to nebude. Bude pro bráchu. Jaké jsou tvoje zkušenosti s provozem, výdrží baterie, celkovou kvalitou zpracování. Jo a hoď sem odkaz, který funguje, nebo napiš název a já už si to najdu. Díky.

alf*

pro začátečníka je myslím vhodnější letadlo než vrtulník byť laik má dojem opačný. A letadlo velké (rozpětí 100-150cm) a pomalé nejlépe třeba z EPP který vydrží pády. Třeba něco jako modelarina.cz/... To je v cenovém limitu (bez rádia)

Z aut - koupil jsem si za 250 v Lidlu autíčko, sviští i po silnici či chodníku, po hladkém samozřejmě lépe, jen dosah vysílačky je jen cca 10-15m.

RC mini mosquito, je to ale pro panelákovce, ve větru to neudrží doba letání cca 10-20 minut..

Plus vidím v realitě ovládání..

Po tmě velmi dobře svítí a to tak že ne na efekt ale lze sním třeba přepravit tatranku od stolu k posteli pokud je člověk dost líný...

Malá nabíkečka, ovladač s nesmrtelnou baterkou..vrtulník sám o sobě má lipol a važí nějakých cca 80-100 gramů..

Narázů do stropu, zdí, poharů, batohu, poliček lidí a jídla..je to na stovky a krom škrabanců od omítky bobíkovi nic není..

Nabíjení cca 10-30 minut..., výrobce doporočuje baterku nechat vychladnout, opravdu je to třeba ale až tak po 2-3 letech kdy je vše dost prohřáté...

Plus pokud člověk koupí na ebay tak to na aukru prodá po roce používání za cenu za kterou to koupil na eby..ale to je tak se vším.

sasdax*
hodnocení

Tak ten vypadá hodně křehce. Já teď našel tento a moc se mi líbí. I cena jde. Hodnocení vypadá slušně.

modelyrc.cz/...

Pak se mi líbil i tento velký venkovní. Ale vzhledem k tomu, že je zima a létat se moc nedá, tak asi půjdu do toho malého. Ať se brácha naučí a pokud ho bude bavit, možná si koupí (dostane).

modelyrc.cz/...

Letadlo nechci. Tomu se chce věnovat a v zimě to asi moc nejde.

Řeknu už poslední... cokoliv je na infra ovladač a není to televize je krutě "nah.ovno" ..ale to človek pochopí až když se tím vydrbe a jelikož nechci být zlej dvounožec odkazoval jsem na mosquito který je velmi levny, výkonný a má uplně normální asi 27MHz vysílačku...tyhle infra blbosti od létání ale každého odradí..ale tak poud "věrohodné" ohlas říkají je to best tak proč ne..

sasdax*

Ono to není o tom, že ignoruju tvé rady. Já se v tom opravdu nevyznám. Infra znamená že musíš pořád mířit na vrtulník? Je lepší vybrat něco co je ovládáno jinak? Co by jsi ještě doporučil mimo moskyta.

Infra jako na TV, je to děs...psal jsem poslední neb již není nic s čím mám zkušenosti, infra rozhodně ne..

Věřím že před vánoci se to mosquito za těch 900,-czk na aukru nebo něčem podobném objeví..

V Anglii mělo mosquito celkem úspěch, opravdu je to za ty peníze solídní zpracování..

Když tak nad tím přemýšlím, tak lenější bude koupito nějaké "mozquito" mini kterému stačí na přístaní i s půdorysem pro vrtuli stačí kreditka..taková mrška co já vím do 5ti stovek.. stačí hledat.a když člověk najde tak ještě omrknout jůtúb..

petr123*

Mířit vyloženě nemusíš, ten vysílač "svítí" do širokého okolí. Ale má to slabý dosah jen několik metrů a nefunguje to moc spolehlivě na přímém slunci.

Nejlepší je pokud to má vysílač který pracuje v pásmu 2,4GHz (nesplést s 27 MHz!), tam už se nemusíš bát rušení ani když budeš lítat třeba s kamarádem. Dneska se dá taková RC souprava najít i u nejlevnějších modelů. Pokud jde o vysílač v pásmu 27, 35 nebo 40 MHz (jiné u nás nejsou povolené) tak můžeš mít s modelem havárii díky rušení signálu, když si třeba někde za rohem někdo zapne RC model na stejné frekvenci.

petr123*

No začnu tím že tenhle shop je známý tím, že ty jejich "běžné" ceny jsou naprosto nesmyslné a i jejich "akční" jsou o dost dražší než i za kolik to koupíš v běžném kamenném obchodě. Třeba ten první vrtulníček se dá běžně koupit asi o stovku levněji než co je tady ta superakční cena :)

Ten první v zásadě létat bude, na doma to půjde ale zachvíli tě asi omrzí. Ven s ním nemůžeš, i sebemenší vánek ti ho odnese. Ten druhý je totální nesmysl, díky velikosti se s ním nedá létat doma a na létání venku zase nemá dostatečnou ovladatelnost a odolnost proti větru.

A RC letadla létají i v zimě, není s tím problém. Normálně přistáváš do sněhu, model to vydrží. Jen samozřejmě nesmí zrovna sněžit :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]