Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svadba v 16-ti

Od: selinka152* odpovědí: 11 změna:

chci se zeptat jak je to se svadbou v 16-ti letech s prítelem jsme spole 3 roky a kuli nasim se chceme vzít abychom byli pouze spolu a nikdo nas nemohl rozdelovat miluju ho a chci byt s nim a vim ze i on se mnou

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Abych Ti usetril praci, tak sem napisu Tvuj logicky nasledujici dotaz za Tebe.

listopad 2012:

Jak z toho ven? Je mi 18, kvuli diteti jsem nedokoncila stredni skolu a pritel mne ted opustil. S rodicema sem se nepohodla a ted se za nima stydim jit. Nemam kde bydlet. Nemuzu sehnat praci. Mam narok na nejake socialni prispevky? Jsem bezradna. Poradte co mam delat, pls.

elbarto*

Dovolte mi abych vás mírně doplnil:

... a teď ještě běhání po soudech kvůli rozvodu...

claire*

Axus, já bych vám dala bod, tohle je geniální odpověď.

eulalie*
hodnocení

3x

Dobrý den. Je vám 16 let, chcete mít svatbu, jelikož vám zřejmě rodiče brání a vůbec vám nerozumí, že. Už jste téměř dospělá, určiě se umíte o sebe postarat, nebo váš nastávají ženich, že. Bydlení také máte zajištěno, ne? A rodiče už nebudete tím pádem vlastně vůbec potřebovat, že. Nezlobte se na mě, ale připadáte mi hrozně dětinská. Jako vzít se jen proto, že aby vás už nikdo nikdy nemohl rozdělovat, protože svého přítele milujete, to zní jak z románu z červené knihovny a svědčí to jen a jen o vaší vlastní psychické nevyzrálosti. Moc dobře zvažte takový krok.

hodnocení

0x

protože ještě nejde do tuhého, nebudu tu vypisovat zákonné podmínky na uzavření manželství podrobně,

orientačně je to jen tak, že až osoba starší 18. let může uzavřít manželství... osoba mladší jenom po povolení soudem, většinou z důvodu těhotenství osoby ženského pohlaví... důvod "kuli nasim" žádný soud neuzná a sňatek nepovolí...

jinak bych jen opisoval příspěvek axuse...a eulalie...

doplněno 30.11.10 10:10:

binko, nevěděl jsem, jak to napsat, protože po 1. osoba mladší 18 let může být i pohlaví mužského, a po 2. ta šestnáctka sice může jako žena vypadat, ale je stále ještě něco mezi dítětem a děvčetem... většinou...

binka*

*smich*...z důvodu těhotenství osoby ženského pohlaví... Hejkale, to je strašně krásně řečeno *hej*

Jinak Axus by zasloužil ... alespoň sto bodů!*palec*

doplněno 30.11.10 10:25:

Hejkálku, ale osoby mužského pohlaví většinou těhotní nebývají *smich*

pomocnikzednika
hodnocení

0x

Jste na rodičích finančně závislá(bydlení, strava, ošacení) nebo jste nezávislá a žijete bez finančního vlivu-zajištění rodiči?

pt®
hodnocení

0x

Selinko, se svatbou je to stejné v 16 nebo v 60. Jen ten důvod, u neplnoletých je pouze těhotenství dívky, kdy musí rozhodnout soud. Jinak musíte počkat, do plnoletosti. No a kolik je tvému příteli? Víš, jste s přítelem 3 roky od tvých 13 let, tak aby přítele neodsoudili za zneužití nezletilé. - stařenka

hodnocení

0x

Většina těchto manželství končí rozvodem. Pokud jste těhotná, není důvod to hned řešit sňatkem. Dnes je hodně svobodných matek. Vše dnes vypadá růžově. Po svatbě se budete muset starat o domácnost, chodit do zaměstnání, nebo pečovat o dítě. Uživíte se sami bez pomoci rodičů? Proč vás chtějí rozdělit?

borax*
hodnocení

0x

Pokud chcete být spolu, netřeba svatbu. Svatba vám nic nezaručí, když bude chtít jít, pujde ať je váš manžel nebo ne...

nu*
hodnocení

0x

tak v tom případě je nejlepší hned otěhotnět, rodiče za tebe vše zařídí, uděláš jim velkou radost...i soudní rozhodnutí potřebné k sobáši zajistí a vyběhají...Pak už jen chystat veselku:-P

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]