Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lék na předpis z internetu

Od: zuzka313 odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,na internetu jsem objevila plno inzerátů,kde je k prodeji široká škála léků na spaní.Je legální koupit si tímto způsobem lék který je na předpis?Co se mi stane pokud si takovýto lék koupím?A co když jde o lék který vůbec není na českém trhu?Nejde jen o soukromé inzerenty ale i o online lekárny...děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Do toho bych v žádném případě nešel, internet je toho plný.

To bych šel raději za svým lékařem s žádostí, aby mi to předepsal. . .

zuzka313
hodnocení

Já si je přece nechci kupovat,manžel jeden z těchto léků bere,jsme na dovolené a potřebovala jsem sehnat informace ohledně tohoto léku protože s lékařem budu mluvit až v pondělí.Našla jsem ale tyhle inzeráty,chci jen vědět jestli je to legální,myslím že otázka byla jasná

hodnocení

0x

Sakra pořád vidíte v televizi jak nemáte kupovat léky přes internet, že nejsou pro naše normi vyhovující nebo v nich jsou jedovaté látky a nebo je v krabičce úplně jiný lék než je uveden na obale. Vprvní ředě zajít k doktorovi a zjistit co nespavost způsobuje a pokud bude potřeba on předepíše správné léky.

doplněno 28.11.10 13:59:

A manžel vzal kde ty léky u doktora?

zuzka313
hodnocení

Samozřejmě že má manžel léky od doktora.Mimochodem do toho vám nic není.Opět se tu setkávám s typickým problémem,můžete laskavě odpovídat na otázku?Já se neptám co je v těch lécích ale jestli je vůbec legální je kupovat,když oficiálně jsou na předpis.Pokud toto nevíte tak se laskavě nenamáhejte s odpovědí

nu*

Jasnou odpověď na Vaší otázku dostanete až ten lék na internetu koupíte a začnete ty prášky užívat...Pokud to bude lék pravý, který bude obsahovat látky které obsahovat má, bud to o.k., pokud to bude náhražka z indie nebo číny, tedy falzifikát, šířený zde v rozporu se zákonem překupníky a spekulanty, postupně Vám odejdou obě ledviny a časem určitě i srdce...Pak už žádný lék nebudete potřebovat...

nu*

Opět se tu setkáváme s typickým problémem, někdo s na něco ptá, chce jasnou odpověď, ale není schopen jasně formulovat otázku...Kdyby jste raději místo přiblblého moralizování uvedla název léku...:-P

zuzka313
hodnocení

Otázka byla položená naprosto jasně,je legální koupit přes internet lék na předpis? Dokonce jsem tu i opakovaně psala že ho nechci kupovat,máme ho předepsaný lékařem a leží v lekárničce, ale na netu jsem ho našla volně k prodeji.Jsme to snad národ takových tupců že se tu naváží do problému který neexistuje?Proč nemůžete normálně odpovědět na otázku pokud znáte odpověd?A pokud ne a chcete tu moralizovat na téma nákup z internetu,spletl jste si stránky,toto je poradna a ne diskuze na VAŠE předhozené téma

nu*

Tady lze radit jen tomu, kdo o to stojí, ale Vy nepotřebujete poradit, Vy se chcete dohadovat...Nudíte se doma? Proč se¨m nemůžete normálně zeptat s uvedením názvu léku?

zuzka313
hodnocení

Protože mi nejde o konkrétní lék,ale jak jsem napsala O KOUPI LÉKŮ NA PŘEDPIS,VŠEOBECNĚ,PŘES INTERNET. Jak víc polopaticky to napsat abyste to pochopil?Proč se do toho vůbec pouštíte když už zde někdo viditelně inteligentnější než vy napsal jak je to s prodejem těchto léků a dokonce vysvětlil proč to nelegální není?Chlape jděte si dát pivo,k ničemu jinému nejste

nu*

Pokud jste dostala uspokojivou odpověď, proč sem dál píšete? Chcete se se mnou dohadovat, vidíte sama...Jinak by jste ten název léku hned napsala...

A po přečtení toho do jste napsala se vůbec nedivím, že je Váš manžel trpí chronickou nemocí, žít s takovou blbou krávou, to je na permanentní migrénu...:-P

kr*
hodnocení

0x

Firmy které prodávají léky na internetu mají sídlo v zemích kde toto legální je. Například Egypt, Mexiko, Indie... tam přijdete do lékárny a koupíte si naprosto cokoli, bez lékařského receptu. Dovážet léky do ČR legální není, ale pokud si něco objednáte a zaplatíte, protizákonně nejednáte, postižena nemůže být ani firma co vám balíček pošle, jen pokud na to přijdou celníci, balíček zabaví. Varování před léky z internetu jsou trochu přehnaná, neúčinné padělky léků se sice občas objeví, ale spíše české lékárny si chrání svůj trh a takto se snaží odstrašovat před nákupem od konkurence. Výrobní cena léků je o hodně nižší, než za kolik se u nás prodávají, a zahraniční lékárny asi nemají zájem zákazníky otrávit nebo zabít.

Kr,opravdu dobře popsaná odpověď.Stačí jen zajet do Polska,koupit léky v lékárně a spousty jich vyjdou levněji než u nás.

hodnocení

0x

Plně souhlasím s "nu" taková kráva by měla dostat ban, buď chce poradit a nebo si tu léčit komlexi, když jsme tu všichni tak tupý tak proč si zde píše o radu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]