Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdravé hračky - jaké mají označení

Od: otecko odpovědí: 3 změna:

Úplně jsem se vyděsil po přečtení tohoto článku:

zdrave-hracky.info/...

Jaké označení má tedy nezávadná hračka, to jsem nikde nenašel.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Na těchto negativně laděných článcích se podílí hlavně organizace ekologických aktivit,které zřídka kdy jsou objektivní.Já jsem pracoval s ftaláty mnoho let a kromě dvou dětí mám sedm vnoučat a dvě pravnoučata.Reprodukční systém mám tedy v pořádku.To je totiž zatím jediná věc,kterou se podařilo jednomu americkému studiu prokázat a to jen u určitého druhu hlodavců.

Výrobci PVC vedou svůj nezávislý průzkum a při pokusech s opičkami Rhezus se tento vliv ftalátů nepodařilo prokázat.Jak se v Americe zviditelnit,je všeobecně známo,senzace a katastrofy jsou jednou z mnoha způsobů,které zneužívají bohužel i některé vědecké instituce.V rámci kšeftu,samozřejmě.

Výrobci PVC přesto šli snahám ekologů vstříc a kontraverzní změkčovací systémy se zavázali nepoužívat do té doby,pokud budou nějaké pochyby.Jsou k dispozici také naprosto nezávadné prostředky,které jso uvolněny pro výrobky pro děti,potravinářství a zdravotnictví.

Ovšem člověk by měl mít určité znalocti i v tomto chemickém oboru,aby mohl správně chápat použití chemických prostředků.Takže zaklinadlo"Kde jsou FTALÁTY - pryč s tím!"By mělo projít mozkovým znalostním filtrem.

Protože byste měli na př.vědět,co znamená zkratka PET? Jistě se všem vybaví láhev s Colou.

Ale my,chemici,víme,že to znamená :" Polyetylentereftalát".

JABRAKA

mrkva*

nevidím žádný důvod zmiňovat zde polyester PET, kterýžto se třeba z flašek uvolňuje do okolí bezvýznamě, na rozdíl od nepolymerních ftalátů, které se třeba z těch hraček z měkčeného PVC uvolňují v dost velkém množství.

Kromě toho není ftalát jako tereftalát

hodnocení

0x

Už nám do těch ftalátů balí i pivo :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]