Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je to dva roky co jsme se s přítelkyní rozhodly pořídit si bydlení a tím pádem i hypotéku. Dostal se k nám finanční poradce od firmy partners. Navrhl nám investiční životní pojištění, které nám později mělo dotovat splácení hypotéky. Platím 1000 kč měsíčně a za 23 měsíců jsem (jestli to dobře chápu) vydělal přibližně 4300. Vím že je krize ale oplatí se mi vůbec tohle dál dotovat? Nevydělám náhodou za stejné peníze třeba na stavebním spoření nebo nějakém jiném produktu? Kde je výnos jistější? Lze nějak aktivně sledovat jak si vedou moje penízky a nebo mám být vždy překvapen až z výpisu? Podotýkám že hypotéku jsme si nakonec nepořídily. Děkuji za každou reakci, vůbec se v téhle problematice financí neorientuji. Možná jsem ve skutečnosti vydělal docela solidně.
Zde je výpis. tinyurl.com/...Co jsou dlužné poplatky? Ještě jednou děkuji za reakce!
Partners? Jen zprotředkovatelé. Podívat se na podmínky, smlouvu, jak se to dá vypovědět, zda je tam smluvní pokuta, v čí prospěch to uzavřeli, aha Axa. lid, lidi. To se jim nebude líbit asi. Dělají za provizi. Tak se podívejte na tu AXU, co nabízí oni sami! Mohli jste jít také přío na ně, hledat mezi pojišťovnami ...
Otázka, zda chcete být pojištěn a na co, dále co je to za typ, kam ukládají peníze, je to garantované, ten výnos? Pak si spočítat, co se vydělá na stavebním, na penzijním, něco tam dám a dá mi stát, tedy my. Takže sednout, kalkulačku a do toho
pokud jste to delal kvuli hypotece, mate tam jiste nastaveny castky, ktere by v pripade nenadale situace hypoteku zajistily.
Pokud jste si hypo nevzal, castky budou pravdepodobne zbytecne a tim vyhazujete zbytecne penize z okna.
Podle podminek se musi zjistit, zda je lepsi smlouvu vypovedet, nebo treba jen ubrat nejake penize, co jdou na pokryti rizik a smlouvu treba snizit na nejakou nizsi mesicni castku.
Rozdil penez treba rozumne investovat. Jelikoz investice pres pojistovnu Vas vzdy vyjde hur /platite procenta z vynosu pojistovne/.
Jestli mate dalsi dotazy, klidne se ptejte.
filip.prchal@seznam.cz
Po dvou letech se z vašeho pojistného zaplatili prvotní náklady na uzavření pojistky. Takže pokud to vypovíte, tak vydělá pojišťovna, poradce, ale vy ne. Pokud plánujete hypotéku - držte pojištění alespoň 10 až 20 let, ochrání Vás pro blbé náhody. Je to pojištění, nikoliv spoření. ale za 20 let je i na průměrně uzavřeném životku víc než ne stavebku (obvykle).
Pokud neplánujete hypotéku požádejte poradce, aby Vám snížil platby co nejvíc, ale 2 x 500 bych určitě držel.
Případy trvání stav .spoření bezmála 20 let znám, zatím jsem však neviděl jediný skutečný případ IŽP po dvaceti letech abych tyto dva produkty mohl porovnat. Máte-li sám nějakou konkrétní zkušenost (doložitelnou) s tímto výhodným produktem, podělte se s námi o ni. jistě to přispěje k lepšímu finančnímu povědomí národa. Jen bych prosil neuvádět pravděpodobnostní výpočty se skvělou vizí do budoucna, ale jen skutečné případy. Děkuji.
Po dvou letech se z vašeho pojistného zaplatily prvotní náklady na uzavření pojistky. Takže pokud to vypovíte, tak vydělá pojišťovna, poradce, ale vy ne. Pokud plánujete někdy v budoucnu hypotéku - držte pojištění alespoň 10 až 20 let, ochrání Vás pro blbé náhody. Je to pojištění, nikoliv spoření. ale za 20 let je i na průměrně uzavřeném životku víc než ne stavebku (obvykle).
Pokud neplánujete hypotéku požádejte poradce, aby Vám snížil platby co nejvíc, ale 2 x 500 bych určitě držel, ale těch 2x1000 je dobrý, to vás moc neobral. Viděl jsem i 2x 3500 pro lidi s platem 20 000 čistého - to byl dobrý prodejce, ale blbý poradce
I já se setkala se službami Partners.Záleží především asi na člověku.Mě sice hezky rozebrali,ale nakonec nic moc neudělali.Zrušení mé úrazovky vyřídili rychle,ihned.Sepsali se mnou ihned životní pojištění,které jsem zaplatila.Nakonec jsem zjistila,že naprosto nevýhodně. Než došlo na schválení, jsem po měsíci a půl zjistila,že jsem úrazově nebyla tuto dobu vůbec krytá.
Slibovaná konsolidace neproběhla,nakonec,prý že by to bylo moc složité,ale pojištění na smrt za 1000Kč měsíčně bych měla určitě mít.Spolupráci jsem s nimi ukončila,a pojištění si sjednala sama u bývalé pojišťovny znovu.
Na závěr říkám,že záleží na lidech,kteří to dělají.Každý je nějaký,třeba někomu pomohli,mě určitě ne,akorát mě to stálo zbytečně čas.
Jana
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.