Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mluvení ze spaní

Od: jiristransky® odpovědí: 42 změna:

Dnes se mi stala úsměvná věc. dozvěděl jsem se, že mluvím ze spaní. Tak trochu nechápu, jak může člověk mluvit ze spaní, když spí a nemůže přemýšlet co řekne. Co když budu někde spát a ze spaní budu řikat svůj pin ke kartě nebo třeba svoje tel.číslo a nebo hesla z internetových portálů? docěla mě to překvapilo, že mluvím když spím. Jde toto neobvyklé chování odstranit? říct mi známí v hospodě že umí mluvit ze spaní, tak se směju ještě druhej den, ale když se to stává mě, tak mi to přijde spíš k pláči než k smíchu.. takhle na sebe můžu říct spoustu věcí i když nechci

42 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Většinou když člověk mluví ze spaní, tak jen říká nahlas to, co říká ve snu, čili případným posluchačům to nedává žádný smysl. Určitě bych se nebála toho, že budu odříkávat svůj PIN.

hodnocení

ale stejně bych se toho chtěl zbavit... nemusí všichni vědět jaké jsou moje sny, když spím

hodnocení

2x

Toho se nezbavis , ja mluvim ze spani a moje holka zas nekdy neco zvatla. Ono nemluvis poradne nic dlouheho a v kuse. Je to spis takove zvatlani blbosti co se ti zda ve snu

nemluvis poradne nic dlouheho a v kuse...

Tak to byste se divil. Moje přítelkyně se s Vámi dokáže normálně ze spaní bavit, aníž by o tom věděla. Odpovídá na otázkay, ptá se. Že spí poznám podle toho, že se baví o věcech, o které se běžně nezajímá (technika, motorismus). Samozřejmě říká většinou nesmysly, ale mají svou logiku. Když jsem jí před lety slyšel poprvé, dost mě to vyděsilo. Už jsem si zvykl a občas se docela bavím (na PIN jsem se zatím neptal*smich*).

hodnocení

Koukám, že to je asi obvyklé. Já jsem se s tím setkal poprvé a abych pravdu řekl, dost mě to překvapilo (nebo spíš šokovalo?). nejde mi do hlavy, jak někdo může něco mluvit, když spí. Přijde mi to tak trochu proti přírodě

greenbull*
hodnocení

2x

Jestli dojdete na to jak se toho zbavit tak pak dejte vědět. Já tím "trpím" už od malička a teď si to užívá moje manželka :) Co víc i chodím po bytě. Nedávno jsem ve snu čekal až se otevřou dveře od výtahu a rychle jsem proskočil. Jenže ve skutečnosti jsem stál uprostřed obyváku a porazil stojan na dvd. V ruce jsem držel peřinu. Kolikrát mi manželka vykládá takové věci že se nestačím divit co jsem dělal nebo říkal. Ale nikdy jsem neřekl žádny pin či tajemství. Jak píše Minda vždy absolutní nesmyly

hodnocení

tak teď jste mě moc nepotěšil. nechci chodit po baráku ani mluvit. jde z toho strach... Potkat v noci někoho kdo má zavřené oči, chrápe, do toho mluví nesmysly jako zombie a rozhazuje věci po baráku, to nikomu nepřeju. Potkat někoho takového tak uteču. Ale když to jsem já?! to je příšerná představa

greenbull*

:D klídek, psal jste že mluvíte trochu ze spaní, hlavu bych si s tím nelámal. Jinak oči mám otevřené a né zavřené :)

sofi*

Ahoj ja jen že je to obvykle kvuli stresu,poruchy psichyky,užívání nějakých léku nebo drog. Snaž se nepít kafe a lkohol ja sama mluvím ale hodně agresivně.

hodnocení

2x

Vím ze zkušenosti, že člověku, který "mluví" ze spaní, není nic rozumět. Jde o jakési mumlání a nesrozumitelné drmolení. Navíc to trvá pouze pár vteřin před procitnutím té osoby. Minuta je v tomto případě hodně dlouhá doba. Takže žádný strach, že byste vyzradil nějaké důležité informace ;)

Nesrozumitelné mumlání není vždy. Párkárt mě i spolubydlící o něco poprosila (o hrnek, počítač...), přitom spala a ani neměla za chvíli vstávat (bylo to někdy kolem půlnoci). Nebo jsem si myslela, že je vzhůru a normálně jsme si povídaly (co jsme ten den dělaly, co budeme dělat zítra, plány na víkend atd.) a ráno o tom vůbec nevěděla. :D

Probuzení neznamená "vstávání". Vám se nikdy nestalo, že se v noci probudíte, aniž byste musel vstát a jít do práce, či kamkoliv jinam? Člověk se v noci probouzí a zase usíná. Někdo méně, někdo si to ani neuvědomí, neboť nad tím nepřemýšlí, někdo trpí nespavostí a budí se často a tak dál...O tom existují studie, můžete si je vyhledat. A to, že s Vámi spolubydlící diskutovala a ráno o ničem nevěděla, by se dalo velice dobře vysvětlit několika způsoby, ale pouštět se do toho nebudu. Vím, že by to nemělo smysl.

Jo, jako ono to tak možná většinou je. Tohle byl případ, kdy jsem to měla ověřené (byla jsem vzhůru dalších pár hodin).

Nesouhlasím, mám jiné zkušenosti. Mimo již zmíněné přítelkyně (s kterou si skoro normálně můžu povídat) mám i vzpomínku z dětství, kdy má sestra vstala a řekla: "musím Hance hodit příbor". Následně vyhodila ze 4. patra na chodník vidličku. Moje mladší dcera se na dovolené pod stanem posadila, porohlásila že je jí horko a odešla do bouřky. Silný déšť jí venku probral a strašně se divila, proč je venku.

Magdon, to, co popisujete, se stát samozřejmě může, ale je to velice ojedinělý jev. Je zvláštní, že právě Vy máte kolem sebe už tři lidi, kteří se ve spánku projevují neobvyklým způsobem... Nepřitahujete tak trochu? :)

Možná je to dědičné. Ovšem s přítelkyní příbuzný nejsem (aspoň doufám:D, takže v tom to nebude. Pravděpodobnější je, že při mém mizerném spaní mě každá taková věc hned probudí a tak si všimnu i toho, co by jiný zaspal.

doplněno 10.11.12 13:03:

Zase vypadl smailík, v náhledu to bylp v pořádku.

doplněno 10.11.12 13:04:

A už tam pro změnu je. Tady se děje něco divného*ee*!

Ano, ano, magdon. Taky si myslím, že se kolem Vás děje něco divného. ;) Ale pro jistotu mrkněte trochu doleji, Pt vysvětluje, za jakých okolností se lidé dávají do diskuze se svým okolím, ze spaní.

Vy říkáte, že máte mizerný spánek. A co když se Vám to všechno jenom zdá...

Ne,ne, nerozčilujte se, myslím to z legrace. O ničem Vás samozřejmě nechci přesvědčovat a nic rozebírat. Věřím Vám...(i když si myslím to své. Ale to mohu, že ano.) *jasne*

Proč bych se rozčiloval*frajer*? Tím, že mám mizerný spánek jsem myslel to, že mě probudí kdejaký neobvyklý šramot, takže pokud někdo, spící vedle mě začne povídat, jsem dokonale vzhůru. Navíc promočená dcera před stanem a vidlička na chodníku byl dost přesvědčivý důkaz, že to nebyl jen můj sen. Navíc, co se přítelkyně týká, ona dokáže usnout i během povídání (třeba když jí drbu záda), kdy mám já do spánku dost daleko. Takže se mi to určitě nezdálo:D.

Myslet si samozřejmě můžete co chcete (zaplať Pánbůh) a ani já Vám nic vnucovat nehodlám*jasne*.

doplněno 10.11.12 19:45:
Jo a to, že se děje něco divného patřilo k nezobrazování se smailíků, nikoliv povídání ze spaní

No tak mi bylo jasné, že jde o smajlíky, magdon...jenom jse Vaše konstatování použila k slovnímu laškování...

Už toho necháme. Já se omlouvám, nebrala jsem to asi dost vážně a nakonec bychom se tady přesvědčovali o něčem, v čem máme oba jasno. Tak dobrou a přeji mnoho dalších veselých nocí, prožitých vedle upovídané přítelkyně. Co by za to někdo jiný dal. Je mnoho nabručených lidí, kteří spolu nekomunikují ani ve dne a při plném vědomí, natož ve spánku a zvesela...Takže hurá na kutě. :)

doplněno 10.11.12 21:24:

No tak to mi bylo jasné...oprava

mowla*
hodnocení

1x

Toho PIN se neboj - horší je, pokud spíš s holkou a zdá se ti o jiné... *smich*

Mluvení ze spánku se nezbavíš, taky se mi to stává...

hodnocení

a to jsem si myslel, že ve svém věku už něco o životě vím. netušil jsem, že lidé mluví ze spaní. stalo se mi to poprvé. nebo spíš poprvé jsem se to tedy dozvěděl. jinak bych o tom ani nevěděl. *smich* Doufám že se mi nestane abych mluvil o jiné *smich* Zajímalo by mě, jestli se dozvím v budoucnu ještě něco.. třeba že ve spánku chodím do další práce :D

doplněno 08.11.12 17:38:

Začnu si každou noc nahrávat na diktafon. třeba se dozvím něco zajímavého :D

tomasgulas
hodnocení

0x

Hele to je ok, občas člověk prozradí ve spaní jméno milenky, PIN, místo, kde zakopal poklad, řešení rovnice, nad kterou dumá celý svět, prostě pohoda *haha*

08.11.12 18:29
hodnocení

*vtip*

itan71*

To je ještě dobrý já kecám ze spaní běžně ale už se mi stalo nejednou že jsem se z plných plic smál jak někde na zábavě a co potom měli říkat doma, nejhorší je že mám hodně tvrdé spaní a nevím o tom (zloději by mě ukradli i s postelí) *kafe*

hodnocení

taky spím tvrdě. buď jsem unavenej z práce nebo po večerním fámu.

itan71*

dzordz*
hodnocení

0x

První noc s novejma bydlama se mi zdálo něco tak příšernýho, že jsem začal něco řvát, nebylo to zrovna moc přívětivý (chcípni, chcípni! a podobně :)) Až mě to probudilo a zjistil jsem, že fakt vyřvávám po pokoji.. okamžitě sem zas zapadnul a doufal, že se nevzbudili, jinak by mě měli za naprostýho psychopata :D

hodnocení

0x

Jo, bývalá spolubydlící taky mluvila ze spaní. To bylo třeba: "Co to děláš?... Jdi pryč s tou jehlou!... Taky rohlíky čtyři... Tak jo..." :D :D :D.

hodnocení

*haha* na co byla ta odpověď od kamarádky "Tak jo"? *smich*

krkovicka*
hodnocení

0x
Nemusíte se bát.Když vás někdo ze spaní požádá o Pin,mozek se na tuto informativní odpověď nezapne.Mumlate si dál.
Jednou jsem ze spaní vařila kuře ale tak jak by ho nikdy nikdo neuvařil:-D
doplněno 09.11.12 07:55: Magdon mi připomněl když jsme s prckama jeli pod širák.Po 20km túře jsme spali na louce.V dálce byly slyšet krávy na pasece,prostě pohoda.Pak to začalo.Dívka(9) se posadila,roztahla ruce a zvolala-pojďte sem,prší...pak ještě něco zamumlala položila se a spala dál.Kluk opodál řval-dědečku mě je zima...
Bylo to úsměvné.Proto si myslím že člověk mluví ze spaní když něco velkého ten den zažije a vydá ze sebe fyzickou námahu.

figurek*
hodnocení

0x

haha. Jen ať to u vás nedopadne podobně jako v tom starém fóru od Neprakty, kdy uprostřed noci chlap povídá manželce:

Co mě ksakru pořád uklidňuješ, že manžel se nevrátí. Manžel jsem přece já. *haha*

hodnocení

0x
Ja tedy ze spani nemluvim, ale jednou se mi stalo, ze jsem si uprostred noci chtela oblect mikinu a jit ven. Rano jsem o tom nevedela a co je podivuhodne - spim nahore na patrove posteli. Jak jsem slezla dolu je mi zahadou...

frame*
hodnocení

0x

Já se přistihl také jednou, ale byl to spíše výkřik než mluvení. Něco...se mi zdálo a najednou jsem ve snu vykřikl Nééééééééé a z ničehonic jsem seděl na posteli, byl jsem už vzhůru a stále jsem křičel nééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé. Byl jsem celý zpocený a neuvěřitelně zadýchaný, jak kdybych běžel maraton.

Obsah snu se raději nechám pro sebe*smich*

itan71*

@frame obsah si domyslíme *pusa*

hodnocení

0x

Naposledy jsem sama sebe probudila, když jsem křičela. Pavle, ihned zeslez z toho okna! A ani nevím, jestli Pavel byl ve školce nebo u mě. Navíc, Pavla jsem ve školce neměla mnoho let.:D

pt®
hodnocení

0x

Mluvení ze spaní neboli somnilogie patří mezi zvláštní jevy vyskytující se ve spánku, tzv. parasomnie.

Mluvení ze spaní se s větší pravděpodobností může objevit hlavně při:

• stresu,

• užívání některých léků,

• horečce,

• poruchách psychiky,

• užívání drog.

Někdy také provází další poruchy vyskytující se ve spánku, například náměsíčnost nebo noční konzumaci potravin.

psychicke-zdravi.cz/...

hodnocení

Drogy neberu, léky žádné, horečku jsem neměl, stresu jsem vystavený hodně a porouchanou psychiku snad nemám. Ovlivňují tyto stavy i pití kávy, koly a kouření cigaret?

Tady se ještě nakonec vzdělám v oboru poruchy spánku :)

krkovicka*
Pane Jiří to asi ne.I malé děti mluví často ze spaní než dospělí.Berou drogy,kouří,jsou ve stresu...to asi ne;)

pt®

Jiří, četl jste celý můj odkaz? Já schválně z článku vypíchla věci, které jste také zmínil, ale to jen proto, abych vzbudila Vaši zvědavost a chuť si přečíst odkaz celý. Mějte se. - pt

hodnocení

Odkaz jsem shlédnul znovu a zpětně jsem si uvědomil, co pravděpodobně spustilo povídání ze spánku. Celé dny jsem v ohromném stresu díky povolání a večer uléhám defacto rozlítaný z celého dne. takže to je taková moje idea, co by to mohlo spouštět. ale stalo se mi to jen jednou, co zatím vím. neberu žádné léky ani drogy, jen piju nadměrné množství kávy, koly a kouřím lehké cigarety

doplněno 10.11.12 22:05:

stejně mi to povídání ze spaní přijde dětinské a vtipné u dospělého jedince. Vidět někoho jak si povídá sám pro sebe ze spánku, tak se asi roztrhám smíchy *haha* vážně, vidět i sám sebe tak se neudržím nesmát

Tak to se ještě máte že jenom mluvíte ze spaní... Já jsem jednnou spal u babičky a z důvodu nedostatku místa jsem spal s dědou na dvojposteli, ve snu jsem se hrozně rozzuřil na bývalého kámoše a jelikož jse měl ve snu svázané ruce tak jsem ho pořádně zkopal, ve skuečnosti jsem dedu zkopal málem z postele, chudák.

hodnocení

0x
Často sen ovlivňuje to co jsme přes den prožívali, nebo na co hodně myslíme, takže pokud ten PIN nepustite z hlavy, budete za pár dní řvát na celé kolo 2834!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]