Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych radu s mým problémem. Mí rodiče spolu již pár let nežili, tekže letos v červnu se oba dohodli na rozvodu, kde uzavřeli smlouvu o vypořádání společnéhé jmění manželů. Soud proběhl, rozhodnutí nabylo právní moci a teď ten problém. Mámě zůstal dům, na který platí hypotéku a který se musí zrekonstruovat, takže jeho hodnota není nijak extra velká. Pár dnů po nabití právní moci rozsudku jsem zjistil, že otec před započetím jednání s mámou o rozvodu daroval pozemek své současné partnerce, jehož cena asi dvojnásobně převyšuje cenu toho domu. Jen podotknu že když jsem pátral tak onen pozemek koupil už asi 15 let zpátky. Je možné tuto darovací smlouvu napadnout vzhledem k tomu, že daroval nemovitost, která spadala do společného jmění manželů (na katastru bylo jen jeho jméno, ale pozemek koupen již v době manželství) a domáhat se části jeho ceny? Nechávali jsme to být, ale bohužel dotyčná nová přítelkyně se nám veřejně vysmívá jak s námi zametli a navíc nám před pár dny přistála ve schránce obálka, ve které byl exekuční příkaz k prodeji nemovitosti, protože otec neplatil co měl, bohužel dluh opět vznikl ještě před rozvodem. Sice slibuje že vše zaplatí, ale kdo ví. A pokud to bydeme platit my s mámou (je to cca 200 tis.) chceme jistotu, že přes zneplatnění darovací smlouvy se dostaneme ke svým penězům zpět. Přece si kvůli němu nenecháme sebrat dům.
A prosím ty kteří chtějí psát něco o vyčůraných synáčcích a podobně ať si to nechají. Nebýt té exekuce, tak to nechávám být a ať se s tím třeba vyfotí, ale 200 tisíc je celkem pálka.
Trošku zamotané klubko. Proč jste už nejednal s právníkem?
Proč jste po zjištění, že otec daroval pozemek s tím nešel na soud, že byly nesprávné podklady pro jeho rozhodnutí?
Co bylo v tom ujednání mezi rodiči o pozemku?
Kdo sjednával hypotéku..?
Napadnout neplatnost darovací smlouvy.
O tom exekutorovi se s právníkem poradit zvlášť a rychle. Na sliby někoho rychle zapomeňte, to ať si vyřídí s exekutorem, splátky atd. Otec asi nic teď nemá, co by mu sebral a bude se mu zdaleka vyhýbat.
Stejně s tím půjdete za právníkem, takže dotaz tady... mrkněte na OZ a OSŘ.
Za právníkem se chystám, ale ten exekutor je nová informace( přišlo to v pátek) .Na soud jsme nešli, protože když jsem zjistil jak to s tím pozemkem je už byl rozsudek v právní moci, hypotéku sjednali rodiče (dle dohody každý doplatí svou) část na rekonstrukci části domu, bohužel větší část to stále pokračuje, to už budu dělat já. Dohoda o pozemku nebyla žádná, netušili jsme že existuje a aby to tak zůstalo, tak ho převedl na slečnu darovací smlouvou, proto mě zajímá zda ji lze ještě napadnout.
Pane, trošku se vzdělat, takže Občanský zákoník (najdete jich na netu) a šupky hupky s dokumenty za právníkem. Sami to asi podávat nebudete a probrat konkrétní kroky co dělat, co on napadne. A cenu jeho zkuste smlouvat, poptejte se v okolí po někom schopnějším. Mrkněte pak i na advokátní tarif ( i exekutorský a bude se vám točit hlava!).
doplněno 27.11.10 15:54:Je to na matce, když tak si nechte napsat plnou moc k tomuto od ní, nebo tam jděte raději oba, ví k tomu přece více.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.