Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplnění ukončení smlouvy nevím

Od: mariokempes
Dobrý den, zažádal jsem o ukončení smlouvy u Čezu z důvodu toho ze jsou předražení.
Poslali mi tento dokument akorát že se v něm nevyznám. Potřeboval bych aby smlouva doběhla řádně do 16.10.26. Kde to mám napsat? A ještě se tam ptají na stav plynoměru při ukončení. Jak mám vědět jaký bude stav za cca měsíc? Jak to prosím vyplnit? Nechci jim zbytečně volat pres ty jejich automaty.

Vyplnění ukončení smlouvy nevím

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

1x
Ono staci dat plnou moc a informaci o datu konci fixace novemu obchodnikovi a on to vyridi sam. Stejne tak by stacilo podepsat triletou fixaci cezu, nebo si rict o jeste lepsi nabidku a bylo by to bez starosti. Ale kdo chce kam, proc to delat jednoduse.
mariokempes
hodnocení

Ano dal jsem jim souhlas ať mi nabídnou lepší. Prý se ozvou a nic. Asi to natahují abych platil penále talze pryč od nich od státního molochu.
re4zon
To je normalni ze jim to trva, trva to vsem. A nevim jake penale, skonci fixace = smlouva na dobu neurcitou, ukoncit lze kdykoliv. Oni nejsou blbi a ozvou se s nabidkou tak jako tak.

hodnocení

0x

Jaká byla původní smlouva, t.j. do jakého data? Byly nějaké sankce za předčasné ukončení?

Jaké jste zadal při výpovědi datum ukončení dodávky?

mariokempes
hodnocení

No tarif se jmenoval Plyn fix na rok právě do 16.10.26 s tím že od 17.10. by se to samozřejmě zdražilo a převedlo zase na jiný přejmenovaný tarif s čím jsem nesouhlasil. Proto to řeším měsíc dopředu.

Podívejte se prosím do původní smlouvy, zda je tam automatické prodloužení.

Kdy ne, tak ji nechte doběhnout do konce a důvodem nebude změna obchodníka, ale prosté ukončení smlouvy.

A datum odečtu k datu ukončení smlouvy.

Samozřejmě vám nový obchodník musí začít dodávat ode dne ukončení smlouvy s ČEZem.

Ukončení smlouvy musíte odběrateli dát na vědomí předem, tuším 3 týdny před datem ve smlouvě uvedeným.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]