Nejste přihlášen/a.
Přeji dobrý den.
Před zavedením cla jsem nakupoval v obchodě, který se prostě jmenoval "Temu". Mimo to byl obchod označený "Temu.cz" nebo nějak podobně, kde bylo stejné zboží dražší.
V prohlížeči jsem měl uloženou ikonu na "Temu" a dnes, když jsem na ni klikl, tak se mi otevřel obchod s názvem "Temu česká republika".
Je to původní "Temu", nebo to "Temu.cz"?
Děkuji předem za odpověď.
0x
Jj, tohle lítalo jako reklama na FB, vše bylo v češtině a v Kč, aby Temu nalákalo nové zákazníky. Ale proklikem jste se vždy dostal na Temu.com, ale pro Čechy to bylo v češtině a v Kč..
Např. na Shein jste si musel přepnout jazyk a měnu, na Temu už to bylo takhle rovnou v češtině.
Temu nikdy v ČR žádné sklady nemělo a ani nemá. Pouze můžete nakupovat z místních skladů, to jsou sklady umístěné v EU, zboží je tam sice bez cla, ale dražší-již proclené, zároveň pokud nenakoupíte od jednoho prodejce za 750 Kč, naúčtuje se Vám poštovné, takže pokud nakoupíte z více místních skladů od různých prodejců za částky u každého nižší než 750 Kč, u každého se Vám naúčtuje poštovné.
Navíc z místních skladů nelze nakupovat na dobírku, pokud jste tak zvyklý kupovat.
0x
temu.cz - vlastník domény či firma se vzdala této domény a temu.com ji odkoupilo a přesměrovává na temu.com . Dnes už se to splést nemůže. Původní temu.cz asi nesneslo tu zátěž lidí co chodily z temu.com proto ta firma se té domény vzdala - jen můj názor.
Jinak Temu dnes už bohužel to není ten ráj co byl kdysi, ale nahradilo ho Allegro, kde se mi nejvíce objevuje zboží z Polska. Je to levnější a přehledné a výhoda je že je tam zboží které na Temu není.
Já kupoval na Allegro nádobí protože jsem to nemohl na Temu najít. Pak nějaký poplach proti požáru. Pak tmely. Chemikálie jako tmely asi na Temu neseženete.
Moc se mi po Temu stýzká
, byla to moje velká láska ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.