Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je tohle manipulace?

Od: leela
Dobrý den,
potřebuji poradit. Na Facebooku jsem poznala muže, osobně jsme se viděli jen dvakrát. Považovala jsem ho za kamaráda a svěřila jsem se mu s osobními věcmi, i s tím, že trpím psychickými nemocemi.
On to teď zneužil. Najednou mi začal psát velmi vulgárně, že jsem lhářka, že jsem nebyla ve Vídni, i když jsem tam nebyla, a že mu nějaká cizí žena, kterou vůbec neznám, řekla, jaká ve skutečnosti jsem.
Když chci kontakt na tu ženu, abych si to vyjasnila, odmítá ho dát. Místo toho mi vyhrožuje, že to roznese u nás na úrocích a že to o mně řekne všem. Uráží mě a ponižuje.
Nejsme ve vztahu, téměř se neznáme. Nechápu, proč se o mě tak zajímá a proč mi ubližuje, když jsem se mu jen svěřila. Jak se mám bránit proti pomluvám od cizí osoby a jak ukončit kontakt s člověkem, který zneužil mou důvěru?Je tohle manipulace?

Je tohle manipulace?
Je tohle manipulace? #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

5x
Se vám divím, že se s ním vůbec bavíte.Zablokujte si ho a už na nic nereagujte.manipulace to není.

hodnocení

3x
To není manipulace, ale retardace. Zablokovat a ignorovat.

hodnocení

1x

Vždyť on ale s Vámi nijak nemanipuluje, takhle manipulace nevypadá. Jak se bránit? Jednoduše. Po první podobné SMS ho blokuji, nereaguji, mažu ze seznamu. Dál neřeším.

hodnocení

1x

Je tam nějaká historie, o které nepíšete. Proč to všechno takhle vygradovalo? Tyhle vulgarity do běžné, kamarádské komunikace nepatří.

Chvíli jste si na FB psali a dvakrát jste se viděli.

1) Něčím jste mu šlápla obrazně řečeno na kuří oko.

anebo

2) Možná si pán představoval, že druhá schůzka skončí jinak?

-------------

Nemá cenu v komunikaci pokračovat i ohledně k Vašemu zdraví.

tj
Zrovna jsem chtěl reagovat podobně. Máte pravdu. Manipulace tam žádná není, čtu tam jen hněv ze strany muže a snahu dopátrat jakousi osobu ze strany tazatelky (která si tedy nechá líbit více, než by měla). Nikdo z nás ale netuší, co tomu předcházelo. Je tam zmínka o nějakém alkoholu, co se tazatelky týče. Muž se zde vyjadřuje jako hulvát, ale neznamená to, že musí být nutně v tomto příběhu i padouchem... *nevi*

hodnocení

0x
Vy se nás opravdu musíte ptát, jestli s někým takovým dál komunikovat? Ale s vámi to taky asi nebude snadné, že?
Njn, "Lidi jsou různè..."

hodnocení

0x

Zdravím. Není to manipulace, ale jen nechutné dopisování z obou stran. Zablokujte, nereagujte, ignorujte..To už záleží jen na Vás. A příště buďte opatrnější na to komu se s čím svěřujete. Holt to berte jako špatnou životní zkušenost a poučte se z toho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]