Nejste přihlášen/a.
Uzavřela přes 15lety smlouvu u ČP, pak mě zavolal za pár roků, ať si rozšířím pojištění, tak se stalo.Nyní mi vznikla škoda vlivem přírodních vlivů vosím hnízdem, ale stejný pojišťovák mi včera řekl, že na to nemám nárok.Nesouhlasila jsem a odešla..Kde se mohu bránit mírnou cestou, nechci soudně, ani arbitrážně, jak radí Ai.
1x
Je třeba si znovu přečíst smluvní / pojistné podmínky (i u toho "rozšířeného" pojištění), zda pojišťovna skutečně ručí i za škodu "vosím hnízdem" ... ptát se přímo na pobočce pojišťovny ...
0x
Některé pojišťovny mají k některým pojištěním nemovitosti (samozřejmě těm dražším) také bezplatnou deratizaci a likvidaci včel či vos (do určitého finančního limitu) v rámci tzv. asistenčních služeb (spolu s řešením vodovodních havárií ap.). Není to tedy v rámci vyřízení škod typu "přírodní pohroma".
Takové služby však musíte mít výslovně uvedené v podmínkách smlouvy a vždy platí, že se objednávají u pojišťovny (!), nikoliv přímo u příslušné firmy. Pojišťovna pak k vám obratem pošle některou z jejích smluvních firem.
Je to logické, pojišťovny se tím chrání před podvody, kdy by si někdo službu fiktivně sjednal u svého známého, aniž by k jakékoliv havárii došlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.