Nejste přihlášen/a.
potřebovala bych poradit s mojí situací na úřadu práce. Od listopadu jsem byla vedená v evidenci. U toho jsem měla dohodu o pracovní činnosti, kde jsem každý měsíc povinně dokládala potvrzení o nulovém výdělku.
Ta DPČ mi skončila v lednu a od té doby jsem tam už nepracovala. Doložila jsem zápočtový list a potvrzení o ukončení, ale paní na úřadě po mně pořád chtěla další papír o nulovém výdělku, i když už jsem tam nebyla zaměstnaná. Snažila jsem se jí to vysvětlit, ale trvala si na svém.
Nakonec se mnou zahájila správní řízení. Když jsem tam byla 27. července, tak mi řekla, že jsem pořád v evidenci, ale že ten papír musím stejně doložit. Volala jsem do bývalé firmy, ale tam mi řekli, že mi ho nevystaví, protože už u nich nepracuju a není důvod.
Minulý týden ve čtvrtek mi přišla obálka z úřadu práce do schránky, zatím jsem si ji nevyzvedla. Mám teď strach, že mě vyřadí z evidence a že mi na VZP naskočí dluh, který nebudu mít z čeho zaplatit.
Mezitím si aktivně hledám práci na HPP, rozeslala jsem asi 7 životopisů, ale zatím bez odpovědi. Od pondělí 25.8. jsem nastoupila přes agenturu na DPČ do obchodů jako Tesco, Albert a Kaufland. Mám 180 Kč na hodinu hrubého, zatím jsem byla čtyřikrát v práci a mám směny až do neděle.
Jen se bojím, co bude s tím zdravotním a jak vlastně ta nová DPČ funguje.
0x
Tu obálku si vyzvedněte. Problém se nevyřeší tím, že se budete bát vyzvednout si obálku. Krásně jde na vašem dotazu vidět, jak ÚP nemá zájem, abyste nějakou práci měla. Proto vás tak prudí a šikanuje ohledně DPČ a dokládání. Oficiálně se vás snaží motivovat, abyste raději pracovala na HPP. Dokonce s vámi pravděpodobně zahájil správní řízení o možném ukončení evidence. Jestli s vámi zahájil správní řízení o ukončení evidence na ÚP, tak vás úřad práce může vyřadit i zpětně z evidence.
Když už máte DPČ, tak si pohlídejte, abyste měla dostatečně velký výdělek (měsíčně minimálně nad 11 201 Kč hrubého) na to, aby vám ta vaše brigáda zaplatila sociální a zdravotní a abyste už nebyla vedena na úřadu práce souběžně s tou brigádou. Jinak je s tím jen totální ojeb. Radši si najděte práci na HPP. Ale když čtu, že jste zase zvolila nějaké šolichání na DPČ, tak se můžete za pár měsíců dostat do úplně stejné situace, jako jste teď.
K vašemu sdělení, že si aktivně hledáte práci, protože jste poslala 7 životopisů, to myslíte, 7 za den? Nebo za týden? Jestli za měsíc, tak tak opravdu aktivní hledání práce nevypadá.
0x
Práci v obchodě jste nakonec našla přes agenturu.
To je úplně zbytečné. V mnoha velkých řetězcích nabízejí/hledají zaměstnance na hlavní pracovní poměr. Jako kmenový zaměstnanec budete mít o hodně větší plat a různé benefity.
7 životopisů je opravdu málo.
Dobrý zaměsnavatel je Globus. Pokud jej máte nablízku, v Praze nabízejí skoro 35 000 za měsíc. Nevím samozřejmě, odkud jste, co umíte, jakou školu máte.
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.