Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Který notář

Od: ggg

Zdravím, zajímalo by mě, který notář mě bude volat k pozůstalosti po matce, která měla trvalé bydliště v Praze, ale já bydlím na Moravě. Chtěl bych se zeptat jak zjistím, kam půjdu, popř. zda si můžu nějakého vybrat v mém okolí. Nevím vůbec jak to probíhá. Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, notáře si vybrat nemůžete a bude z místa, kde měl nebožtík trvalý pobyt (takže Praha). Snad vždy kontaktuje jako prvního toho z pozůstalých, který zařizoval pohřeb a od něho získá kontakty na další dědice. Upřímnou soustrast!

hodnocení

2x

Dle trvalého pobytu Vaší matky, to bude soudem pověřem notář. Začně hledat, pítrat, osloví vypravitele pohřbu, aby doplnil další info.

petrme
hodnocení

0x

Pokud chcete zjistit konkrétního notáře, který bude pověřen dědickým řízením, zjistíte to na stránce notářské komory

nkcr.cz/...

Hledejte podle místa trvalého bydliště zemřelého.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]