Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Insolvence OSVC a vyse splatky

Od: pitr

Dobrý den,

rád bych se zeptal na tuto věc u insolvence OSVČ. CO jsem zjistil, tak insolvenční správce určí splátku na základě příjmu za poslední rok. Dejme tomu 15 000. Po roce dojde k přezkumu na základě příjmů za první rok v insolvence. A teď dotaz. Pokud se mi příjmy zvednou a nová splátka bude určena například na 20 tisíc, bude platit až od dané chvíle, nebo budu muset doplatit rozdíl za uplynulý rok (tedy 12x 5 000)? Děkuji. Prosím jen o rady lidí, co mají reálné zkušenosti a znalosti. Děkuji za pochoipení.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Splátka se po přezkumu mění jen do budoucna. Pokud ti insolvenční správce zvýší splátku třeba z 15 000 na 20 000, platí to až od okamžiku změny. Zpětně se nic nedoplácí – insolvence nefunguje jako ‚doplatek rozdílu‘ za minulý rok. Důležité je jen to, že musíš správci průběžně hlásit skutečné příjmy.

pitr
Diky. Mně už dva lidi tvrdili, že se ten rozdíl musí zpětně doplatit...
A pokud se mi výrazně zvýší příjem, může splátku zvýšit dříve než po roce?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]