Nejste přihlášen/a.
Mám takový problém . Se svým nynějším přítelem bydlím už rok a známe se 4 roky. Je mi 22 a Plánujeme spolu stavbu domu a později i rodinu, mám ho ráda . Ale pořád myslím na přítele , kterého jsme potkala před ním . Prožili jsme spolu krásné chvíle na které často myslím ,až do té doby kdy mi řekl jiným jménem . Já se urazila a od té doby jsme se nekontaktovali .Nikdy ale nepadl rozchod. Stále ho občas potkám ,řekneme si ahoj , usmějeme se na sebe a mě se tak rozbuší srdce jako by mi chtělo vyskočit ,tep mi běží jak o závod a já nemůžu popadnout dech . Po 5 letech si teď hrozně vyčítám , že jsem se naštvala .Je již bohužel krátce ženatý . A nechci mu rozbíjet manželství . Stále ale na nej myslím a uvažuji jestli mě má rád nebo aspoň měl . nevím . žiji v takové nejistotě .Rada bych na nej zapoměla , abych se netrápila , ale nějak mi to nejde . Nevíte nějaký recept jak zapomenout. děkuji za radu
Xefixa, co se stalo, stalo se. Bývalý přítel je ženatý s jinou. Kdyby tolik o Vás stál, chtěl by věci urovnat, vyříkat si je s Vámi, omluvit se. Vzpomínejte na to pěkné, co mezi vámi bylo a nepřemýšlejte, coby, kdyby. Máte nyní hodného a spolehlivého přítele, máte společné plány, jste spolu čtyři roky, máte se rádi a z toho vycházejte. Kdoví, čeho jste byla ušetřena, že jste se s bývalým přítelem rozešla. Srdce se možná rozbuší jen Vám, ale on by možná jen využil příležitost s Vámi flirtovat, a nakonec by šel domů ke své ženě. Pusťte ho z hlavy. To je můj názor. - stařenka
Dobrý den. Na bývalého přítele myslíte, stále si ho připomínáte. Proč? Protože máte dojem, že jste o něco přišla? Co vám nyní chybí ve vztahu ve současným přítelem, že stále myslíte na toho minulého? Pět let je dlouhá doba, kdyby o vás měl opravdový zájem nebo vy o něho, nějak byste se během těch let dali dohromady, nebo byste se aspoň kontaktovali. I když nepadlo mezi vámi slovo rozchod, tak rozchod to byl se vším všudy a nyní už máte každý jiné partnery. Nechte minulost spát, mně to tak spíš připadá, že si ten bývalý vztah spíše idealizujete. Ale to tak může být, po 5 letech se může lehce už zapomenout na to špatné, co bylo. Proč zvažujete, jestli vás má bývalý přítel ještě rád? Přeci - kdyby měl, proč by se tak asi ženil? Vám na zlost? Nezapomeňte, že od vašeho rozchodu-nerozchodu uběhl dlouhý čas, vy se vyvíjíte, on také. Ponechte si ho jako hezkou vzpomínku na jednu ze svých prvních lásek, ale víc nechtějte. Každý už máte jiný život.
Omlouvám se že neodpovím na Váš dotaz, ale rád bych podotkl, že ve svém pracovním kolektivu máme několik dívek a po cca 5 letech si jejich jména pletu, ale mají z toho už legraci, čímž Vám rozhodně nic nechci vyčítat a připouštím, že prtneský a pracovní vztah je něco jiného i přesto, že jsme si dosti blízcí.
doplněno 27.11.10 00:08:*partnerský
Co to melete, že žijete v nejistotě. Je jisté, že on je ženatý a Vy máte povinnost mu dát pokoj co se týká soužití s ním. Klidně si na něj myslete a třeba i se trapte. To je Váš problém. Není ale důvod,a možné abyste olizovala cizí. Dělejte radost Vašemu partnerovi a ne pořád jen sobě! Nikdy nezapomenete a tak je to správné. Máte ještě nějaký další hrozný problém?
Myslím si, že to funguje takto: kdyby ta láska byla silná, oboustranná, tak jiné jméno váš vztah neukončí. Co byste dělala pak, kdyby přišly opravdu veliké problémy a měli byste i děti?Manželství bych nikdy nerozbíjela, nemohla bych své štěstí stavět na neštěstí druhé osoby.Nedívejte se dozadu, to nelze změnit, koukejte dělat a plánovat to, co bude dál.Udělejte za vztahem tlustou čáru a soustřeďte se na nový silnější vztah, který potřebujete, abyste byla šťastná a v tom vztahu dokázala zdolávat i překážky, které přináší život.Ve vztahu je důležitá důvěra, tolerance. U partnera hledejte spolehlivost, zodpovědnost...
Dobrý den,
na bolavé srdíčko je jen jediný obklad a to srdce druhé. Jsou jednoduché možnosti jakým směrem jít. Buď člověk ohluší srdce a bude se svému protipólu vyhýbat a bude doufat v to, že jej nepotká. Nebo se smíří se strastmi života a bude hledat sílu ve vztahu ve kterém se nachází,ale?
Tři příběhy:
1.
Potkáte se a jen se pozdravíte a půjdete dál oba plni nezodpovězených otázek. Budete se míjet životem až do chvíle než si řeknete pravdu do očí. Třeba už bude pozdě.
2.
Jakmile se uvidíte, vyjde vše najevo a vyčistí se to napětí. Zjistíte tak co si myslí a jaká je nyní situace. Třeba Vám řekne, že city neopětuje. Víte ovšem jak na to jste.
3.
Hlava nehlava si řeknete vše a on se Vám vyzná. Odejde od ženy a bude jen s Vámi. Pak je třeba dbát všech dalších následků, které budou nemalé.
Závěrem jen dodám, že nelze poradit správně, když nevidím Vašima očima. Jsem blázen, ale doporučuji jít srdcem a né rozumem. Jakmile se zapojí rozum, tak jde vše tou nesprávnou cestou. Věřte instinktu, citu a právě tomu srdci a jděte si za tím třeba přes oceán.
Pevný krok přeje WOSHO
Abych byla upřímná, tak je mi trochu líto Vašeho současného přítele... Vy si jím nejste jistá, že spekulujete nad možným vztahem se svým ex? Milujete tedy opravdu svého současného přítele?
Jinak si myslím, že kdybyste nepotkávala svého ex, tak si na něj ani nevzpomenete... ale to, že se občas potkáte a pozdravíte se, tak ve Vás vyvolává pocit "touhy".. a získat něco, co je "zakázané".. Ano, nejvíce chutná zakázané ovoce... A i když je to zvláštní :o) tak ženy občas touží po něčem nedosažitelném..
Pokud jste svého bývalého přítele opravdu milovala (nebo milujete), tak buďte ráda, že se oženil a je šťastný (to přeci většinou přejeme milované osobě). A začněte pracovat na svém životě..
Člověk by se neměl moc ohlížet zpět.. ale dívat se kupředu.. takže se poučte ze svých chyb a jděte dále.. Hodně štěstí přeji... :o)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.