Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak změnit datum doručení zásilky doručované DPD?

Od: nipol

DPD mi má doručovat zásilku z Polska. Jedná se o nákup na Allegro. Dnes ve 13:01 mi byl zaslaný e-mail od Allergro, že zásilka byla odeslána. Je pravděpodobné, že mi zásilka bude doručená ve středu kdy ale nebudu doma. Potřeboval bych proto DPD informovat aby mi ji doručili až ve čtvrtek, ale nevím jak. Na stránkách DPD u sledování zásilky vidím, že "Vaši zásilku jsme přijali, je na cestě.". Je tam také v nejčastějších otázkách mj. toto "Jak mohu změnit termín nebo místo doručení? Jednoduše v tomto portálu (web nebo mobilní aplikace) přejděte do sekce Moje balíky a následujte pokyny v dané sekci. Nejjednodušší cestou je využití přímého odkazu na přesměrování, který Vám před doručením balíku přijde formou SMS/e-mailu." Tu sekci Moje balíky tam ale nikde neviodím. Asi je tam dostupná pouze pro registrované, ale kvůli jednomu balíku se mi tam nechce registrovat. Ten přímy odkaz formou SMS/e-mailu mi ale asi zašloui až v den doručování ráno a to už se tím nebudu moct zabývat pokud to bude ve středu. Potřeboval bych proto už nyní nějaký kontakt (e-mail, telefon) na který bych jich mohl kontaktovat a požádat aby mi zásilku doručili až ve čtvrtek, ale bohužel na stránkách DPD nic takového nenalézám. Velmi nerad bych byl aby mi tu zásilku pokud ji budou doručovat ve středu doručili kvůli tomu, že nebudu doma někde do některého boxu nebo na některé výdejní místo a pak bych musel jezdit a hledat kde mi to doručuili a nebo vrátili způět do Polska.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ano, pokud nejste registrován, posunutí termínu možné není. A pokud nebudete doma, dají to na nejbližší výdejní místo a budou vás o tom informovat. A pokud dostanete SMS v den dodání, můžete si upravit termín, kontakt tam bude... Takže buď registrovat, nebo příště objednat do výdejního místa nebo nějaký "Box", a bude po problému. Nevím jak u vás, ale my máme výdejní místa nebo boxy co pár stovek metrů...
nipol
hodnocení

Tak to mají docela dost blbé pokud bez registrace posunout termín doručení nejde. Jsem už registrovaný na velmi hodně místech, že se v tom už ani příliš neorientuji a tak se mi další novou registraci kvůli jedné zásilce zakládat příliš nechce. Pokud by mi to doručili do nějakého výdejního místa nebo boxu tak by mne tím docela dost naštvali. Nechtělo by se mi brát auto a jet do města hledat nějaký blbý box nebo výdejní místo. U nás na vesnici DPD žádné výdejní místo nebo box nemá, ale to někdo kdo toho má kolem bydliště plno na skoro každým rohu asi nepochopí.

nick
Jj je to jen pro registrovane, nicmene myslim si, ze v tu stredu kdyz vsm kuryr zavola ze jede nebo napise a budete na prijmu, tak se s nim domluvite (ale to si jen myslim). Kdyz doma nejsem a povaha zbozi to snese, tak vzdycky rikam, at mi to hodi za plot.
nipol
hodnocení

nick: Asi to záleží na solídnosti a ochotě kurýra jestli po zavolání je ochoten se nějak domluvit s adresátem ohledně doručení zásilky. Někdy se stává, že zásilku je třeba podepsat. V tu středu jsem objednaný na vyšetčení do nemocnioce k doktorce a to nevím jestli budu moct telefonovat pokud budu zrovna v ordinaci. U doktorů si obvykle vypínám telefon aby mne nikdo nerušil. Já nevím jestli mi tu zásilku uirčitě budou doručovat už ve středu a je to pouze můj předpoklad. Prozatím je ta zásilka podle sledování ve stavu "10. 8. 2026 17:22 Převzetí v třídicím centru od kurýra".

hodnocení

0x
Až bude na depu, přijde potvrzení doručení na příští den a v té chvíli to jde změnit. Dělal jsem to několikrát, čekej mail od dpd.Případně lze převést dopravu do boxu nebo blízkou výdejnu.
Tazatel zásilku DPD nechce ",nikde" převádět, chce, aby ji přivezli mimo středu (proto ten dotaz, i když neví, kdy zásilka dorazí). Doporučuji taky čekat na SMS od DPD...
nipol
hodnocení

Tak včera11.8.2026 večer přišely SMS a e-mal s informaci, že balíček ke mne pravděpodobně dorazí 12.8. a odkazem na stránku s možností vvýběru termínu a případně i místa doručení. Zadal jsem si tam doručení na 13.8.2026 což mi bylo potvrzené e-mailem a tak snad to budou respektovat. Byl jsem zvyknutý, že ty SMS a e-maily o doručování zásilek mi byly doručované až ráno v den doručování. Nyní to bylo poprvé co mi to zaslali už den předtím večer.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]