Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chce vratit monterky v pracovni neschopnosti

Od: soukup
Jednoduse, sem na marodce pod agenturou a koordinator mi zavolal ze chce vratit monterky, nic sem jeste nepodepisoval ale koordinator mluvil do telefonu divne ze prej je bezna praxe ze agentura zavola mymu doktorovi co mi vlastne je. Muze me nejak obejit vyplaceni nemocensky, nebo ma nejaky skryty umysl jiny nez ze chce proste jen vratit monterky? Soukup.
doplněno 04.08.26 01:30: vyhrozoval mi ze mi to strhne z vyplaty a chce to docela brzo jako jinak bych se neptal

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Ne nesmí volat a zjišťovat vaší diagnózu.
A pokud něco takového provedl a doktor mu odpověděl, můžete podat trestní oznámení a to na oba dva.
Lékař je vázán mlčenlivosti.
Můžete prostudovat zakonyprolidi.cz/...
asd1

14 dnů platí nemocenskou, takže může ověřovat jestli je opravdu na neschoence, jestli má vycházky atd. aby mohl kontrolovat jestli dodržuje léčebný režim.. Diagnóza už je lékařské tajemství, na tu nárok nemá. Ale zaměstnanec pokud neni exot, tak nemá problém říct co mu je a jak dlouho asi bude marodit.

Montérky jsou zaměstnavatelae, když je odmítne vrátit tak mu to strhnout samozřejmě může.

To všechno mu přijde do datovky. Není nic, na co by se mohl zeptat doktora.

Tak nějak.
Jen nechápu proč bych měl sdělovat mojí diagnózu.

baruba
hodnocení

2x
Není to nějaký fígl, jak Vás vylákat z domu/bytu?

riva
hodnocení

1x

Monterky připravte a ať si je přijedou vyzvednout. Přece jako nemocný nebudete někde trajdat.

majster
hodnocení

0x
Tak ať si počká měsíc nebo rok. Že zvyky můžou mít jaké chtějí ale nic jim nesmí říct bo gdpr. A že ať tě nechají být a odpočívat dokud nemůžeš do práce. A zmínit se že smlouvu máš furt platnou tak ať ti pošlou dopis ale nepřebírej ho ať se vrátí a je jim to k ničemu a snaží se dál.

hodnocení

0x
Zaměstnavatel může pouze kontrolovat, že se zdržujete na adrese uvedené na neschopence, tedy že dodrżujete léčebný režim. Prvních 14 dní vaši náhradu mzdy platí zaměstnavatel "ze svého" (nepřijde mi to fér), tak má právo si to pohlídat. Pokud nemáte vycházky, tak ani nemůžete jít někam odevzdávat montérky. Dokonce by to teoreticky mohla být i finta, jak vás vylákat z domu a "načapat", že doma nejste. Ale chci věřit, že tak hluboko jsme neklesli. Ovšem u agentury..
vseok

nic není fer, ani to že podnikatelé mají paušál a jiné výhody v úlevách na daních

asd1

Někdo ti brání podnikat a užívat si ty výhody? Nebo to je jen neschopnost a závist?

vseok
hodnocení

0x

No on by teoreticky mohl volat k tomu doktorovi, jen aby si ověřil zda je údaj uvedený v potvrzení pravdivý nebo zfalšovaný a zda identifikace sedí, pokud je něco nečitelného, tak asi jo, jinak nemá nárok na nic. Akorád se tam může registrovat jestli chce. Ty si mladý a on tě takhle manipuluje? Drzoun. Měl bys ho poslat někam do končin ;) Řekni mu ať si pro to přijede. Nemůžeš to tam odvést. Nemůže ti to strhnout z výplaty. protože je to jeho a on to nemůže udělat. nemůže převést majetek svůj na tebe bez tvého souhlasu

soukup
hodnocení

On me praveze nemanipuluje vim ze to nemuze, v kazde aventure sem podepisoval predavaci prorokol takze tipuju ze tam ma napsane ze kdyz mu to nevratim tak si to muze vzit. Takze muzu to podrzet pravne to jo, ale on mi muze vzit a pak bych to musel ja resit. Nemuzu mu vratit monterky o vychazkach? Asi na to kaslu a zavolam mu ze mu to prijdu vratit o vychazkach alurat budu drzej aby si nemyslel ze me ty jeho intriky fungujoi
vseok

záleží kolik na to máte času a k čemu je vycházka určená. pokud máte např. povoleno jen zajít do lékarny, k lékaři, do obchodu, tak pak nevím jak daleko můžete cestovat. pro každého to není za rohem, někdo cestuje dvě hodiny tam a dvě zpět

vseok-trochu se mýlíte. Vycházka je vycházka a nikoho nezajímá a ani neud postihovat, za to že v rámci povolené vycházky bude v parku krmit holuby nebo půjde špacírem k zaměstnavateli-na pracoviště...Max by mohl být postih za návštěvu rest. zařízení za účelem konzumce alkoholu a opití se= porušení léčebného řežimu. Tedy pokud jej někdu uvědomělý, závistivý... nenapráší.

halamus

V případě, že by někdo nabonzoval, platí "Zapírat, zapírat, zapírat!". Tedy: Byl jsem doma, To byl asi bratr, je mi velmi podobná, Pivo bylo nealko...

Nesmysl, všechny potřebné informace zaměstnavateli pošle SSZ do datovky.

hodnocení

0x

Přijde mi Vaše informace v dotazu neúplná. Po ukončení DPN končíte, resp končí Váš PP? nebo nějak bude končit díky DPN Váš PPze zdravotních důvodů? Pokud ano, pak můžou vyžadovat vrácení OOP Pokud budete dál po ukončení pracovat, pak to nedává smysl. Ale ať je to jak je to, pokud nemáte lékařem schválené a v neschopence napsané vycházky , pak jim NIC nenoste, ať si někoho pro pracovní oděv pošlou!

Taky by bylo dobré vědět, jestli po dlouhodobě trvajícím pomeru marodí třetí den, nebo po týdnu práce "marodí" půl roku :)
soukup
hodnocení

Vite otom, ze po 14 dnech nemocenskou nevyplaci agentura ale CSSZ?
Aha, takže jsem uhodil hřebíček na hlavičku a je to dlouhodobější záležitost?
Samozřejmě, ČSSZ, ale nejde jen o peníze, agentura s tím určitě má papírování, možná musí nějak držet to pracovní místo a přitom ho nemůže obsadit někým jiným, takže nakonec je možné, že to musí nějak kompenzovat firmě, které pracovníky dodává. A to jí žádná ČSSZ neproplati.

Bery-vypadá to že po týdnu marodí půl roku! Rád bych se ale mýlil !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]