Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy se stavební firmou

Od: jarin®

Pěkný večer,

mám trochu právní dotaz související s mým předchozím příspěvkem o nahlášení přestupku. Otec dal oné stavební firmě souhlas s postavením lešení na střechu garažé - velice strohý jeden odstavec na A4, že jim uděluje povolení a že když tam něco pojebou tak to na jejich náklady opraví. Teď vlastně díky tomu, že mi zaterasili autem přístup a psal jsem stížnost, jsem se dostal do kontaktu se stavbyvedoucím a najednou začalo vyplouvat na povrch: fotodokumentace žádná, statický posudek žádnej - co mělo být neudělali, teď že si není jistej, že to ta střecha vydrží a že by ju zevnitř podepřeli sloupama, že přístup do garážen bude omezen, prostě nic z toho v tom papíru nebylo napsaný, naopak ženská co řešila s otcem ten souhlas tak tvrdila, že nás se to jinak týkat nebude.

Takže v ten moment jsem si s tím dál víc práce jak ona, napsal jsem asi tři stránky A4 kde jsem jim za otce ten souhlas zrušil a řádně jsem to odůvodnil. Takže jsou samozřejmě uražení a proto dělají mrtvé brouky. :D

Nicméně otec má obavy, že ten stavební úřad mu to může nařídit aby jim to lešení postavit umožnili a cosi četl o tom, že jim musí udělit přístup do garáže aby to omrkli zevnitř.

Tak já nevím, ale ta stavební firma nekomunikuje, dokumenty co měli dodat nedodali. Že by měl být omezen přístup do garážen a na jak dlouho uvedeno taky nebylo.

Tak si říkám, jak mě/nás může stavební úředník donutit abych někomu otevřel garáž, případně abych vyjel se svým autem a pustil tam nějakýho cizího člověka. Vždyť i PČR může k vám do domu pouze s vašim svolením pakliže nemá povolení od státního zástupce.

Zítra je nějaký kontrolní den, otec je tam přizván...tak jsem mu poradil, že paní řekla, že se nás to netýká tak ať po nás nic nechtějí, ať najdou způsob jak to postavit mimo střechu garáže a nebavit se s nima.

Máte někdo zkušenosti nebo tipy jak postupovat, nebo jak argumentovat?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Je to jako se vším. Jsou na to dva pohledy. Majitele a firmy.
Proč vlastně chtějí postavit lešení na střechu garáže? Co se bude dělat a na jakém baráku? Či je onen opravovaný baráček?

km
hodnocení

1x
tyhle spory k nicemu dobrymu nevedou. umoznete stavebni firme pracovat, mozna ze na nejakou dobu zvladnete byt i bez pristupne garaze. trvejte ale na tom, ze nic neposkodi, klidne muzete pozadovat i ten staticky posudek. zkuste se na problem podivat z te druhe strany.
asd1
Nějaký důvod proč jim vycházet vstříc? Nekomunikujou, lešení chtej evidentne postavit na pankace, bloknou garáž a místo omluvy delaj mrtvého brouka... Takovým zvysoka nas..t.
Ad dotaz, je třeba znát všechny detaily, hlavně co přesně jim podepsal, co podepsat mohl atd. Takže právník a dát mu všechny potřebný informace.

kojer
hodnocení

0x

Jaryn ať zaplatí advokáta...

první co bude tak podepíše objednávku nebo plnou moc, a druhý co bude tak bude muset navalit podepsaný listiny a důkazy

My tady vůbec netušíme o co se jedná a proč se vlastně montuje a jedná za svýho otce, má k tomu zplnomocnění? Pokud ne, nedoložil zplnomocnění spolu s tím jeho elaborátem tak dělají mrtvého brouka proto, protože se na takový canc mohou zvysoka... vys ...

bez nějakého umocnění nebo jiného právního důvodu, který musí být ovšem součástí výzvy, nemají ani žádný důvod reagovat

kimir
hodnocení

0x

Nic jim nepovolujte. Mohou to dělat ze zvedací plošiny. Pokud to povolíte, žádejte dopředu vyplatit! za den postavení lešení na garáži nejmeně 24 000 Kč (za 1 hodinu 1000 Kč a den má 24 hodin x 1000 Kč) a náhradu všech škod, které mohou vzniknout. Stavbu jim také někdo hradí a zadarmo nic nedělají. Budou se vymlouvat, tak je pošlete do háje. Odstupte od souhlasu.

id
hodnocení

0x
Na kontrolní den běžte s plnou mocí od otce. Dělá se z něj kontrolní zápis, je průpisem pokud je ručně, před podpisem řádně přečíst a vyžádat si kopii. Je k ničemu jedna paní povídala, že se vás to netýká.
Když se nedostavíte jste v háji. Jen jim nahrajete do karet.

yarda1
hodnocení

0x

Líná huba, holé neštěstí.

Mně se stalo něco podobného. V sousední zahrádce chce její majitel zřídit studnu. Přišel mi dopis do vlastních rukou, že firma co tu studnu má vrtat chce získat přístup na mou zahrádku. Odepsal jsem jim, že z dopisu není jasné co na mé zahrádce chce dělat. Pokud chce zjistit, jaké důsledky to může mít pro mou studnu, že na mé zahrádce žádná studna není, nikdy nebyla a nehodlám si ji pořizovat, tak by ten přístup byl zbytečný. Pokud se tam chce jen projít proutkař (nebo jak se teď hledají prameny) a nic dalšího se tam dělat nebude, na tom bychom se mohli dohodnout. Pokud by tam chtěli dělat nějaké vrty nebo přetahovat techniku přes mou zahrádku, tak s tím nesouhlasím.

Obratem mi odpověděli, že zaměřují jen reálné studny a mne se jejich dopis netýká.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]