Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z Prahy do Kladna

Od: babajaga®

Dobrý den,

mám problémy najít spojení. Přijedu do Prahy. hl.n., /to je v pohodě/ přejdu na Masaryčku a chtěla bych vlakem pokračovat do Kladna. Tak to dřív vždycky bývalo, z Masarykova nádraží jezdil vlak na Kladno a pak až do Rakovníka. /přes Dejvice, Veleslavín, Hostivice.../Teď jsem na IDOSu žádné přímé vlakové spojení nenašla. Všude mě to navádí na metro s přestupy a nakonec někde nastoupit do autobusu a dojet do Kladna. Je to velice složité.

Dostanu se z Prahy /Mas. n./ přímo vlakem do Kladna? Nebo jak jet, aby to bylo co nejjednodušší s minimem přestupů?

Děkuji - Jaga.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrme
hodnocení

9x

Já bych doporučil z hlavního nádraží popojet metrem 2 stanice na Vltavskou, z nádraží Bubny jede na Kladno vlak každých 30 minut.

tm
No možná už začaly další výluky, proto to radši nehledá. Z masarycky to asi nejezdí, z bubnů snad ano.

ja
hodnocení

3x
Nejjednodušší to je z Praha-hlavní nádraží metrem na Praha-Bubny (máte to metrem zdarma) a z nádraží Praha- Bubny jezdí vlak směr Kladno každou chvíli.
hodnocení

Děkuji @petrme a @ja. To bych mohla zvládnout. *palec2* Jaga.

Jinak jsem netušila, že na Masaryčce jsou nějaké problémy. Používám Hl. nádraží a sem jsem už dost dlouho nezabloudila.

tm
Až na to, ze v metru se to jmenuje Vltavská
km
jak to ze metrem zdarma? dekuji
petrme

V Praze je MHD pro seniory nad 65 let zdarma.

dpp.cz/...

km
jo tak, dik. skoda ze acko nema konecnou az na kladne.
hodnocení

@km: na jednu stranu máte pravdu - trasa A až do Kladna by nebyla marná. Ale velice ráda se kochám výhledy z okna. A jet až do Kladna pod zemí, to by se mi vůbec nelíbilo. Připadala bych si jako krtek. Jaga.

hodnocení

2x
Co jsem tak rychle podíval, tak toho moc není
A ještě jede jen jednou denně a v divnou hodinu
Z Prahy do Kladna
Z Prahy do Kladna #2
hodnocení

Děkuji, Juro, nevím, co to zase ČD vymyslely. Jezdila jsem běžně z Masaryčky na Rakovník přes Kladno, stejně tak bez problémů i zpátky do Prahy. Myslím si, že dneska tuto trať má pod palcem Arriva. Proto mě překvapilo, že takřka nic nejede. A v 0,30 opravdu do Kladna nepojedu! *smich* Jaga.

ben®

babajaga - a Vy nic nevíte o rekonstrukci Masarykova nádraží a o tom, že kde bylo nástupiště pro vlaky směr Kladno kopou už nějaký čas (a dost úspěšně) archeologové? Kapacita toho nádraží není nafukovací, tak holt jsou omezení v dopravě.

hodnocení

To skutečně, Bene, nevím. A víte Vy, že jsou rozkopané celé Kukleny /předměstí HK/? Včera jsem se tam proplétala.

Jak říkal Švejk: Jeden nemůže vědět všechno.;) Jaga.

ben®

babajaga - o Kuklenách jsem ve zprávách na ČT ještě neslyšel, o rekonstrukci Masarykova nádraži už vícekrát. Patrně se na zpravodajství díváte na komerčních stanicích, kde se to v tom bulváru nedozvíte. Nějaké Kukleny nikoho nezajímají, Masarykovo nádraží ano (přes Kukleny se do Kladna nedostanete).

tm
ČD nic nevymyslely, jízdní řád a provoz řídí Správa zeleznic. ČD jsou jen jedním z mnoha dopravců, co musí dělat, co jim objednatel veřejné dopravy nařídí.
km
babajaga 29.07.26 15:03: *smich* *palec* to vite, prazaci...
hodnocení

Jo, jo...*smich2**smich2**smich2* Jaga.

ben®

km - ale kulové. Jenže nějaké bezvýznamné Kukleny nejsou určitě přetížený dopravní uzel hlavního města republiky a ta zmínka o nich byla zbytečná (nikoho nezajímala). A o Prahu se neotírejte - jak vidno, tak ji potřebuje i @babajaga (která si zde také ráda do Prahy rýpne) k cestě směr Kladno.

hodnocení

Bene, do Prahy nerýpu. Mám ji docela ráda, poslední dobou, asi tak rok a půl, ji blíž poznávám. Pražský seemering, Vítkov, Vyšehrad - hřbitov, Divoká Šárka, ZOO, loni v září vodácká plavba na kanoi přes 3 jezy z Císařské louky na Štvanici. A východisko mých výletů do Českého krasu a do Posázaví.

Tak mě nechte na pokoji! Jestli Vám moje přítomnost v Praze vadí natolik, že z toho budete mít zdravotní problémy /průjem, zácpa, nevolnosti, bezvědomí.../ , sednu do svého přibližovadla a do Kladna dojedu po vlastní ose tak, abych se Praze vyhnula. A bude to. Vy mi nevadíte, já si myslím, že jsem Vám nikdy nijak neuškodila, tak opravdu nevím, čím jsem se zasloužila být Vám tolik nepříjemnou. *alene* Prostě asi nejsem Váš typ!

Jestli chcete, můžete mi o tom napsat VP, abychom tady zbytečně neprovokovali ostatní. Ale mohu říct, že mám z poradny plno přátel, muže i ženy, s mnoha z nich jsem se naživo nikdy neviděla, ale přesto si píšeme a rozumíme si. Nevím, proč právě já na Vás působím, jako červené trenýrky na býka. *smich**ee* Ale to se někdy stává. Horší je, když ti dva, co jsou na sebe jako pes a kočka, uzavřou sňatek. Což se u nás naštěstí nestalo! Bohudíky. *vtip* *mir*Jaga.

ben®

babajaga - zdá se, že Vás někde něco kouše a nemůžete to najít . Reagoval jsem na @km a nikoliv na Vás. Vím, jak máte Prahu ráda - vzpomínám si na tu Vaši citaci z trapné písně pana Nohavici o množství sněhu u Muzea a jak jste se tím tady bavila. VP nečekejte.

hodnocení

Díky a zcela Vás chápu. Pokud nejsou argumenty, nemá VP žádný význam, jen kočkování. Mějte se hezky, nestonejte a v těch vedrech pijte hodně, hodně vody! :) To pročistí organismus. Hlavně mozek! Jaga.

ji
hodnocení

2x

na Masaryčce je výluka, musíte popojet na jiné nádraží - Veleslavín, Dejvice a snad i Bubny. Rychlíky jezdí Arriva, ostatní České Dráhy.

tm
Do Kladna arriva nejezdí

hodnocení

2x

Nad Masaryčkem se staví nějaké nové budovy a nádraží je má hodně omezený provoz.

pid.cz/...

Dojeďte metrem na Vltavskou a odsud už to jezdí.

mll
hodnocení

0x

K tomu jsou ještě víkendové výluky metra. Z masaryčky na Vltavskou je teda lepší ject tramvají (celá léta to bývala trojka, ale dneska jsou ta čísla jinak), která ale taky má výluku a to pro změnu nepřetržitou (nejezdí se přes Hlávkův most). Brácha na to hrozně nadával, protože právě se pokoušel jet metrem a jel nějakým náhradním autobusem za metro (NA za metro bývají šílené - jezdí jich málo, jsou narvané, je lepší volit jinou trasu, pokud to lze a tyhle busy nechat těm, co to neznají).

Na minimum přestupů je jednoznačně tramvaj plus vlak z Vltavské (bývalé/přestavěné nádraží Praha-Bubny + Praha-Holešovice zast.). Na čas to taky nevychází tak zle, ta tramvaj má jet 19 minut, když připočítám čekání na ni a nějaký ten přesun, počítal bych na to půl hodiny.

Z Prahy do Kladna #3
km
pul hodiny je to i pesky :)
petrme

Metro C v současnosti žádnou výluku nemá a ani žádná není naplánována (zdroj DPP).

hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]