Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zesplatněný dluh na ičo

Od: michk98

Dobrý den, chtěl bych se poradit ohledně dluhu na ičo. Jsem dost zadlužený, ale nějak jsem se z toho začal dostávat, ale přišlo pak období, kdy jsem měl výpadek příjmu a zesplatnily mi dva úvěry a oba na ičo (90k a 40k) u společností KreditKasa a Creditland. Snažil jsem se s němi nějak jednat o splátkách, ale nic neakceptovali, následně jsem zkoušel jednat s vymahací agenturou, ale tam to taky nešlo. U obou úvěrů jsem splatil cca půlku a teď ty dluhy skrz úroky z prodlení atd dělají dohromady přes 300k. U Creditlandu mi potvrdily rozhodčí nález, kde mám čas na odovlání do září a u KreditKasy mi naposledy řekli, že to předávájí soudu a na exekuci. Já ale prostě nemám kde vzít takové peníze na jednorázové zaplacení. Když jsem tam poslal 20k z výplaty, tak na urocích to bylo do dalšího příjmu zpátky. Chci se tu poradit, zda se dá v takovéhle situaci nějak bránit a dělat s tím něco? Nebo prostě se exekuci nevyhnu. Případně na koho bych se měl v takovém případě obrátit, kdo mi může reálně pomoct. Když jsem kontaktoval s tímhle problémem dluhové poradny všechny mě řekli oddlužení, ale do toho já jít nemůžu a jiné pomoci nebo rady jsem se nedočkal.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zesplatněné úvěry na IČO jsou bohužel tvrdé – když už je rozhodčí nález nebo věc míří k soudu, moc prostoru na domluvu nezbývá. Pokud ti poradny doporučily oddlužení, je to většinou jediná reálná cesta, jak zastavit úroky a exekuce. Jinak se tomu vyhnout nedá a dluh bude dál růst. Zkus ještě neziskovou dluhovou poradnu nebo advokáta na insolvence, ale pokud oddlužení odmítáš, počítej s exekucí.

hodnocení

0x

Kromě zaplacení dluhu lepší rada neexistuje. Dnem podání návrhu na oddlužení se zastaví vymáhání a sankční úroky. Není vyloučené, že insolvenční správce popře jejich výši. Sám budete mít u soudu mnohem horší pozici. Navíc dluh naroste o soudní poplatek, palmáre a dál pak náklady exekutora.

mate59
hodnocení

0x

Odvolání v září vám vůbec nepomůže.Když je to na soudě a exekuci,exekutor vám zabaví os. majetek,když nejste sročka.Jediná cesta je oddlužení.S tím vám pomůže dluhová poradna,s osobním bankrotem vám pomůže.V této situaci se jinak bránit nedá.

michk98
hodnocení

Nejde o to, že oddlužení odmítám, ale neutáhnu ho. Dlužím i rodině, kteří si pro mě vzali úvěr. Kdybych šel do oddlužení zůstane mi minimum z čeho sotva zaplatím živnost, nájem a měsíční náklady na naftu či jídlo. Takže nemůžu skrz moje problémy ohrozit je.

mate59

Oddlužení je žití 3 roky o vodě a chlebě.Oni vám to rozpočítají na minimum.

hodnocení

0x

Oddlužení je jediný způsob, jak zabrzdit ty úroky.

Jinak všeho nechat a stát se bezdomovcem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]