Nejste přihlášen/a.
Představte si, že vás žena se kterou se často potkáváte v práci, ale na kterou nemáte žádné přímé vazby začne sama od sebe zdravit. Podotykám, že je to žena z mého pohledu velmi atraktivní až jsem z ní celý nesvůj. Čistě hypoteticky chová ke mě stejné sympatie a je to tedy z její strany signál..., u kterého předpokladá nebo je zvyklá, že muž se chopí příležitosti a udělá první krok a osloví jí. Jsem single a situaci navic komplikuje fakt, že s ženami nemam moc zkušeností. Již nějaký čas si říkám, že by bylo fajn si někoho najít, ale momentálně si prochazím celkem těžkým obdobím, i když tak na venek nepůsobím jsem vnitřně velmi unavený/vyhořelý, protože neustále něco řeším a na randění se prostě musí člověk cítit v pohodě aby ten druhý nerpěl a mohlo to mít nějakou budoucnost. Samozřejmě ji zdravím nazpátek i kdybych byl sebevíc unavený, protože je to slušnost. Jenže po nějakém čase přišel z ničeho nic ignor a výraz v její tváři mluví za vše...Někteří z nás potřebují prostě víc času...Je možné, že si vše jen namlouvám..., ale teď nevím jestli mám být zklamný a nebo štastný z toho, že jsem si něco takového nepustil k sobě blíž...!?
doplněno 21.07.26 10:40: Jen doplním, že jak si tu ostatní milně domnívají... ženu jsem zdravil dokonce jsem začal jako první a zdravil stále i když nezdravila, vždycky zdravit budu i kdyby civěla jakkoliv...
2x
Asi jste zvyklý, že se vše točí jen kolem Vás. Překvapila mě nepříjemně Vaše věta: "Samozřejmě ji zdravím nazpátek i kdybych byl sebevíc unavený, protože je to slušnost."
Nikdy jsem nezažila takovou děsnou únavu, že bych nebyla schopná někoho pozdravit. Snad jenom v bezvědomí.
Se zdravením jako první jste měl začít Vy. Muž zdraví ženu, tím spíš, když se mu líbí a chtěl by se s ní posunout někam dál. Na začátku minulého století šla úcta ještě dál - muž před ženou posmekl svůj klobouk. Dnes už ho má málokdo.
Ale když jste jen koukal jako ťululum, chopila se sama iniciativy a začala tedy zdravit první ona. Potom zřejmě viděla, že se ničeho víc nedočká, nějaké věty, rozhovoru, úsměvu, hodila to za hlavu. Myslí si asi o Vás své a lichotivé to moc nebude.
Nezbývá, než to pustit z hlavy, teď už to nenapravíte. A až příště potkáte nějaký ženský objekt, který se Vám bude líbit, nejenom pozdravte, ale prohoďte i pár nezávislých vět. O počasí, o práci, o obědě v jídelně, o tom, že má pěkný kostýmek, později časem třeba i na pozvání na kávu. Dospělého muže snad není třeba učit konverzaci.
Jaga.
Viz citát Jana Nerudy: Kdo chvíli stál, již stojí opodál...
1x
Začne zdravit... Co takhle kdybys začal první zdravit ty? To je totiž základní slušnost, že chlap zdraví ženskou.
Vidim to asi takhle z jejího pohledu: Furt kolem sebe chodíme, sice to je buran co neumí pozdravit, ale vídáme se tak začnu já. Hm, na pozdrav odpovídá, ale jinak nic, tak to je vážně buran a dál mě nezajímá.
Nepřemýšlej o tom že ona je ta špatná, ale zamysli se nad sebou s svým chováním.
1x
Ta zena te svym chovanim upozornila na to, ze bys ji mel zdravit! Ale kdyz to nezabralo, zacala te ignorovat.
Muz vzdycky zdravi prvni!
Pokud jsi zdravil a ona te ted ingnoruje, tak asi ocekavala, ze se nejak projevis. Ale psal jsi, ze jsi zdravil nazpatek! Muz ma zdravti jako prvni.
Mas jeste malou sanci to zmenit.
I kdyz ted nejsi v nejlepsi kondici a mel bys o ni zajem, mel bys ji nekam pozvat. Muzes se ji sverit, ze ted nejsi fit. Alespon by vedela, proc tak reagujes.
Asi by ses divil, jak přísně dokážu jednat. Jednak má povaha je přísná, druhak tím, že vykonávám vedoucí pozici. A divil by ses, jak je neskutečně tenká hranice k ignoraci. Pochop ve stylu... dojdu do kanclu a říkám, hoši objednávám to a to chce někdo taky? Kdo chce, řeší okamžitě. Ti, co mají pindy že to je blbé, proč jen stříbrný, když chtějí zlatý atd. a pak příjdou druhý, třetí den že asi jako možná jo, že to tak nemysleli, nezbývá než ignorovat. To by se člověk z toho zbláznil. O to složitější, že protějšek je žena, jak se nechytíš a nereaguješ hned, nereaguje už pak ona.
0x
Dobrý den, může to být ono pravidlo, že láska/zájem odvržené ženy rychle přejde až v nenávist - Vaši pomalost si vysvětlila jako nezájem a to ji ranilo (patrně je zvyklá "nahodit udičku", která zabere hned). Není čeho litovat. Zdravím!
doplněno 21.07.26 10:03:
Nevím nic o povinnosti, že by muž, když někde zahlédne cizí ženu, měl za ní honem běžet, aby ji pozdravil
. Z dotazu je znát, že tazatel tu ženu nejdříve nezdravil, protože ji neznal (možná jen od vidění). Když ho ona začala zdravit, tak to opětoval. Následně, i když byla ta žena tazatelem zdravena, tak ona přestala jeho zdravit/na pozdrav odpovídat. Se slušností či vychováním to nemá souvislost (no, zdravená žena už nezdraví, tak se jisté neslušnosti vůči tazateli dopouští, to je fakt).
doplněno 21.07.26 10:50:
kutiloggy - když Vám ta (původně koketní) "dáma" neodpoví na pozdrav, tak za ní hlasitě vyřkněte: "Bůůů", neotáčejte se a v klidu odejděte (tomu bude třeba rozumět více, protože jí to bude bližší).
0x
Tak lžeš v dotazu nebo tady? Se jí nedivim že tě ignoruje... Viz tvoje tvrzení a teď že zdravíš první. A upřímně, věřim první verzi že musela zdravit ona, až po upozornění jsi přišel s pohádkou že zdravíš ty. Tak určitě ![]()
začne sama od sebe zdravit.
Samozřejmě ji zdravím nazpátek
Přijde mi, že si tu většina z vás kompenzuje nějaký problém...
Prostě jsem jí vždycky zdravil, občas neodpověděla občas na půl huby a vždycky byla taková odtažitá pak se to najednou změnilo a zničeho nic začala zdravit jako první a ještě tak radostně.
Proč se k sobě nemůžou lidi chovat hezky pořád, proč každý něco očekává, proč každý každeho zatratí když není po jeho...
Diskuzi uzavíram, tak že jsem vůl, smažte to někdo prosím... :D
0x
Dodatečně jste doplnil,že tu ženu jste začal zdravit jako první vy. To jste měl ale napsat hned do rvního příspěvku, ve kterém hned v první větě píšete, že vás ona žena zacala zdravit sama od sebe. Ale stejně nemáte zájem o seznámení, jak píšete jste vnitřně velmi vyhořelý a necítíte se v pohodě na randění. Tak to asi zbytečně řešíte, jestli jste si něco takového nepustil k sobě blíž... Ale třeba časem vše dopadne uplně jinak...![]()
Děkuji za rozumný komentář, tak nějak na mě celá situace působí a proto mě to trápí. Přal bych si aby se lidi k sobě chovali s úctou, pokorou a respektem a né jen když něco chtějí.
0x
.
Zdravit jí klidně dál můžete, ale pravděpodobně už o kontakt nestojí. Pokud někoho opakovaně zdravím a on mi neodpovídá, nestojím mu za odpověď, je to jeho volba, jeho pravidla hry, neponižuji se, myslím si své, přestanu zdravit také.
.
Třeba si všimne pak změny, vycítí, že váš zájem opadl a zase zdravit začne.
0x
Je tu ještě jedna verze, že si tu její náklonnost namlouváš, že se domníváš, že o tebe stála a proto zdravila. Přál sis to, tak jsi to tak asi viděl...A ona třeba o ničem neví, zdraví tak všechny známé a nemyslí na to, jestli jednou pozdraví a koho příště ne. Důležité je vnímat a umět posoudit její výraz, pohled, úsměv,...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.