Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozorující lidi při běhu

Od: pok
Dobrý den, obracím se na Vás s netradičním dotazem.
Začala jsem běhat, abych si zlepšila fyzickou kondici. Jsem pořád běžec začátečník. Všimla jsem si, že jsem rada, když běžím někde úplně sama. A proto chodím běhat do lesa, ale jakmile někoho potkám tak přestanu běžet a přejdu na chůzi.
Nedokážu běžet před ostatními, možná je to způsobené sníženým sebevědomím. Vím, že mě lidé vůbec ani nevnímají, ale prostě nevím jak přesvědčit hlavu, že je vše v pohodě a běžet dal.
Děkuji Vám za rady
zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

5x

Běhat s parťákem/čkou nebo ještě líp ve skupině.. Pak ti bude trapný zastavit když ostatní běží ;)

Jo, je to v hlavě. Soustřeď se na běh a lidi neřeš.

hodnocení

4x

Není se za co stydět, lepší sportovat, než sedět jak bedna kytu u mísy buchet. Není to nic špatného. Jinak, když jsem kdysi začínala, praktikovala jsem indiánský běh: kus běžet, kus jít a vydýchat se, zase kus běžet...můžete to zkusit, je to po začátku lepší, než jenom samotný běh.

Jinak se Vám divím, já bych byla na sebe hrdá, kdybych dnes ještě běhala . A Vy se za to stydíte. Proč? *ee*

Styděla bych se před lidmi konat potřebu, pokud by to nebylo nevyhnutelně nutné, za pohyb se ale nikdo stydět nemusí. *palec2*Jaga.

21.07.26 08:03
Pozorující lidi při běhu

hodnocení

2x

Ani se nedivím. Běh je nouzový způsob, jak stihnout autobus nebo vlak. Jinak osvědčený prostředek ke zničení kolenou. Ke zlepšení kondice se už nedoporučuje.

mll

Další level je bicykl. Dojížděl jsem tak celé roky. Svižnou chůzí prokládanou během jsem to měl za 15 minut, na kole za i 7 (ale hormálně jsem počítal 10, to bylo takové rozumné tempo). Kolo je potřeba někam odložit a protože máme město přátelské k cyklistům (tvrdí to o sobě, dává si to na vizitky), tak odkládání kol u nádraží skoro znemožnilo (když nepočítám výstavbu placených boxů na kola, to by se mi to dojíždění pěkně prodražilo).

Poslední roky máme dobrou MHD (interval 20 minut nejmíň od 5 ráno do deseti večer) tak kolo odpočívá. Předtím byla MHD taková, že se na vlak použít nedala.

Běh je naprosto přirozená vlastnost.
runner2

hlada: Ale no tak. Kdo ze to nedoporucuje beh ke zlepseni kondice? Me je pres 50, beham dlouhy streky cely zivot i zavodne a zatim kolena znicena nemam. Z party bezcu, se kterymi jsem behal na ovale od 15ti let nevim o nikom, kdo by mel dnes znicena kolena. Nedavno jsem byl s bolesti kolene u ortopeda, duvod bolesti vysvetlen, nesouvisel s behanim, naopak behat mam vesele dal.

Ja beh ke zlepseni kondice vnimam jako idealni (pokud teda clovek nema nadvahu a nerozhodne se zacit behat v 50ti s tim, ze cele roky pred tim se vubec nehybal ). Behat muzu za kazdyho pocasi, kdekoliv, staci mi malo casu a potrebuju jen lepsi boty.

jir
hodnocení

0x
Pořiďte si orbitrek, neboli eliptický trenažér. Můžete běhat doma, propojit s aplikací v telefonu a běhat po svých oblíbených cestách. Stroj může sám přidávat a ubírat zátěž podle skutečné trasy.
Takových strojů se po bazarech prodává hodně, lidi to koupí, chvíli na tom běhají, pak je z toho věšák, překáží to a tak se toho zbaví...

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]