Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posouzení hádky

Od: martym293
Zdravím
Pro kontext, od základní školy bojuju se sebevědomím a komunikací. Doma mi vždycky říkali, že věci moc prožívám a naopak ve škole jsem se nechal šikanovat. Snažím se to teď zlepšit a najít takový ten zlatý střed. Nicméně mám kamarádku, kterou mám sice v zásadě rád, ale... občas si fakt nepripadám uznávaný. Nedávno řekla něco, co mě dost přimělo pochybovat o tom jak mě vidí (myšleno, že mě má asi prostě opravdu za trotla). Furt se bavíme, moc jiných přátel beztak nemám, ale nějak jsem teď vůči ní víc... naštvaný a odměřený. No a nedávno jsme měli tuhle výměnu z fotek. Upřímně...váš názor na tuhle komunikaci? Jsem tady já ten problém, který přehání a je nevděčný? Já už prostě nevím, čemu mám věřit. Dík

Posouzení hádky
Posouzení hádky #2
Posouzení hádky #3

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nejsem už nejmladší, a nechci tady psát to omleté: To za našich mladých let nebylo. *modla*

Ale připadám si, jako by se bavili dva miomozemšťané. Upřednostňuji kontakt naživo. Podívat se navzájem jeden druhému do očí, moci si hned názor potvrdit či vyvrátit. Než bouchat prstem do mobilu.

Usuzuji, že kamarádka je někde zblízka. Proč se tedy nesejít, třeba při koupání, při cyklistice a popovídat si o problému? Proč všechno řešit on-line?

Navíc, mezi vámi není asi příliš velké přátelství. Oba jste totiž sprosté nádoby. Některá ta slova bych pro kamarádku či kamaráda nikdy nepoužila. Vše se dá vysvětlit slušně, i když s tím třeba nesouhlasím.

Myslím, že se oba máte ještě co učit co do vztahů, co do chování. Připadáte mi jako dva rozkohoutění puberťáci. Mimochodem, kolik je vlastně vám oběma let?

A pokud hledáš snad nějakou briggádu, jak jsem pochopila, ten vlak Ti pro letošek už ujel. Bruigáda se shání klidně i rok dopředu, nejpozději tak v lednu, v únoru. Dokud je ještě z čeho vybírat. Hledat letní brigádu v červenci, to může jen takový...no, jak to napsala ta tvá kamarádka. *zmateny* Jaga.

martym293
hodnocení

Brigádu nehledám na teď a vidáme se vesměs denně. To ovšem nevylučuje psaní.
Oběma lehce přes 20.

hodnocení

2x

Kašlete na výměnu fotek a vyříkejte si to s ní z očí do očí.

Ostatně totéž píše i @hlada.

Vibe, omlouvám se, už se mi to padařilo několikrát, přilípnout svou odpověd k něčí. Je to nesmysl, dám si pozor.

Posouzení hádky #4

hodnocení

1x
Vidím jen holku, která má ze studie za pokusné ovečky vejvar. Proto ti to tak na sílu tlačí. Jestli se tak hrubě vyjadřuje běžně nebo pouze když jí nechceš jít hned na ruku a kazíš tak kšeft musíš vědět sám. Každopádně v tom nevidím nic osobního. A doufám, že jsi do toho nešel! Nebuď blbej. Ona tě jen chce využít. Pokud ti její hrubé vyjadřování obecně vadí, nestyď se ozvat. Měla by to pochopit.
martym293
hodnocení

Jo, dík. To víš, že jsem do toho nešel. Do nedávna mi to její vyjadřování tak nějak nevadilo. Bral jsem to, že je jaká je (navíc většinou jsem to bral spíš ze srandy), ale... už mě to asi štve.

bramburka
hodnocení

1x

Logicky vzato: proc by za ucast na te studii platili tolik penez, kdyby o nic neslo? Tam se prihlasi jen zoufalci, kteri opravdu jsou v nouzi a nezalezi jim na jejich zdravi.
Slecna je ponekud drsnejsiho razu a je pekne vycurana! Za doporuceni kasiruje penize. Nemysli si, ze by se jeji postoj k tobe zmenil, kdyby ses te studie zucastnil. Naopak! Nenech se manipulovat.
Jsi citlivy kluk a potrebujes holku jemnejsiho razeni.
A pratele si muzes vybirat. Pratele se navzajem nezranuji a nenadavaji si.
Neboj se, holek je dost!

martym293
hodnocení

No, kéž by. Já si přátelé nikdy moc dělat neuměl. Když už tak si většinou tak nějak našli mě. Každopádně dík

hodnocení

1x

Buď klicný, jenom jsi nenaletěl na nějakou debilitu, kterou ona a její kamarádi považují za úžasnou věc na zbohatnutí. Moc úžasná kamarádka to asi není, spíš asi dost naivní. O takového člověka přijít není žádná ztráta, určitě ještě potkáš kvalitnější lidi. Měj pěkný nový týden plný úsměvů!

martym293
20.07.26 16:59
hodnocení

Dík.

hodnocení

1x

Zdravím. Osobně bych s takovým člověkem kontakt ukončil. Proč trávit svůj čas s někým, kdo mi sprostě nadává?

Pokud stojíte o přátelství s ní, tak ji dejte jasné hranice toho, jak se k vám má chovat. Pokud ona o přátelství s vámi opravdu stojí, bude se snažit toto respektovat a chování změní. Pokud ne, jste pro ní jen jedním z mnoha a nestojí o vás. A v takovém případě ji dejte sbohem. S lidmi, kteří vás nerespektují a chovají se k vám hnusně nemá smysl trávit volný čas. Je spousta jiných, kteří naopak vaši přítomnost ocení a budou si ji vážit

martym293
hodnocení

Bohužel, tou poslední větou si nejsem moc jistý. Přesto díky

hodnocení

0x
Mně to přijde jako reklama na brigádu.
A ne jako posouzení hádky.
martym293
hodnocení

No...to bych asi uvedl konkrétní stránku, ne jenom kontext ne?

ltz
hodnocení

0x
Naštvala ji ta vaše reakce o tom bonusu. Proto tak vyprskla. Myslím ale, že kdybyste to napsal nějak mirněji a i poděkoval za nabídku, tak by ji asi taky naštval vás nezájem. Ale když spolu kamarádíte, tak se možná názorově shodnete zase v jiných věcech.
mm®

Tazatel hned dvakrát zareagoval ne zcela přátelsky. Poprvé, když jí naznačil, že nepotřebuje výdělek za každou cenu, a podruhé, když ji osočil, že mu to nabídla kvůli své provizi (kterou mu mohla klidně zatajit). Být tou kamarádkou, asi by mě podobné reakce taky popudily.

Pokud se tazatel domnívá, že chyba je jen na její straně, měl by si znovu přečíst své rekace "Pak kdo se hned vzteká." a "Už ses uklidnila?" Takhle vstřícná kamarádská komunikace věru nevypadá.

martym2931

Ačkoliv uznávám, poukázání na mé ne zcela vřelé odpovědi, tak si nemyslím, že bych v dotazu dával najevo, že jsem zcela přesvědčen, že je chyba pouze na její straně. Ostatně jsem se o svých důvodech a psychickém nastavení rozpsal a i tohle bylo něco, na co mě zajímal názor.

Co se ovšem toho zatajení bonusu týče, tak fakticky ho zatajit nemohla. Potřebovala abych tam do přihlášky zadal její email a samozřejmě jsem si správně domyslel, proč ho tam chce.

Jo, v něčem se asi shodneme. Pravdou na druhou stranu je, že ona se mnou takhle mluví skoro pořád. Dlouho jsem to bral jako legraci (byť kolikrát jsem jí krotil, že už zachází za hranu), ale...no po jednom našem rozhovoru předtím, mnozí rádi uslyší, že probíhal po telefonu, mám prostě dojem, že mě asi nebere jako zrovna sobě rovného. A tyhle věci mi začaly vadit a i mé chování k ní poněkud zhrublo. Teď si říkám jestli to mám tolerovat a říct si, že přeháním a o nic nejde, kašlat na ni nebo požadovat víc slušnosti...což je ale tak nějak očekávání, že se změní (jak ona tak to přátelství) a to je těžký oříšek. *zed*

hodnocení

0x

Připadá mi, že způsob komunikace neodpovídá věku. Jestli ti poslala odkaz, tak jsi ji měl zavolat nebo si o tom popovídat druhý den osobně. SMS jsou dobré k poslání odkazu, adresy, nákupního seznamu nebo čísel. Ostatní je lepší vyřizovat telefonicky nebo osobně. Dívku, která ve zprávě napíše čtyři vulgární výrazy, z toho dvě osobní urážky, bych přítelkyní nenazýval. Ke zlepšení komunikace si raději vybírej takové lidi, od kterých se můžeš něco přiučit.

mm®

Dnešní generace bude raději půl hodiny psát, než aby absolvovala pětiminutový telefonát. To není kritika, pouhé konstatování. Psát a nevolat nemusí znamenat, že se přímého rozhovoru obává ten první, často je to ohled na toho druhého, aby nebyl telefonátem tlačený do nekomfortní situace. Chápu to.

Jasně, dneska tyhle banality všichni až moc dramaticky prožívají, ale tenhle problém se bude muset řešit postupně, nedá se to lámat přes koleno násilím.

hodnocení

0x

Koukám, že "kamarádka" je vych@aná jak díra do sněhu *bum*

Asi byste měl napsat, o jakou studii se vůbec jedná, že by z ní mělo být tolik peněz?

Určitě to nebude žádná sranda, když Vás do ní tak hrubě nutí, proč do ní nejde sama a ty "krásné peníze za nic" neshrábne sama?

Syn byl kdysi v klinické studii vzhledem ke své diagnóze, musel ji předčasně ukončit, 2 roky trvalo, než mu potom nasadili účinnou léčbu a ataky ustaly. Bylo to celkově šlápnutí vedle a noční múra.. myslela jsem, že skončí na vozíku.

Manžel je momentálně od srpna v klinické studii, ale on už moc možností nemá..

Každý den je mu špatně, zhubl 8 kg, slezly mu vlasy, což je ale to nejmenší, v prosinci jsem mu dokonce volala rychlou, na měsíc studii musel přerušit, potom se do ní zase vrátil, metastázy se zapouzdřily, nezvětšují se, nové nepřibývají..

Do studie se přece nechodí pro peníze, ale pro to, že když to nepomůže mně, třeba to může pomoci někomu jinému, nebo se to naopak vůbec nezavede a nikoho dalšího to nepoškodí!

Ty peníze v tom alespoň u nás nehrají vůbec žádnou roli, pro to bychom to vůbec nedělali. Jinak CT, scinti, kontrola+odběry á 1600 Kč, takže momentálně v této studii měsíčně cca 4800Kč/měs.

Ta komunikace je otřesná, pro mě by to žádná "kamarádka" rozhodně nebyla, hnus... nehraje na férovku.

Nic takového určitě nepodnikejte, nedělejte pokusného králíka když nemusíte, zdraví za to nestojí!

doplněno 20.07.26 18:04: @martym293 jj, jasně, chápu. To je dobře, že to nebudete podstupovat, žádné peníze nestojí za to, aby zdravý zbytečně člověk hazardoval se svým zdravím.
doplněno 20.07.26 18:05:

..zdravý človek zbytečně...

martym293
hodnocení

No, konkrétním informacím jsem se chtěl vyhnout. Podnikat to každopádně nehodlám. Každopádně hodně štěstí, co se týče manželova stavu.

hodnocení

0x

Není co řešit. Já bych komunikaci ukončil hned po té první SMS. Viděl jste někdy onu osobu naživo? Je to pěkná mladá holka, nebo třeba starší fousatý chlap, který se snaží nalákat mladé důvěřivce k riskantním experimentům? ;)

Ala ať tak, či tak, rozhodně té osobě nejde o Vaše blaho, ale sleduje jen a pouze nějaký svůj vlastní prospěch.

martym293
hodnocení

Je to spolužačka. Vlastně je i tak trochu vzdáleně příbuzná a jo, přes školní rok se vídáme vesměs denně. Ostatně je to v té škole jediná moje kamarádka. A...no bylo by určitě nepravdivé tvrdit, že mi nikdy nepomohla, nepodpořila nebo tak. Poslední dobou a po tomhle, ale...v tom ten přínos hledám těžko no

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]