Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem divná

Od: leela
protože už fakt nevím co dál.
Od malička mám LMP,která mi byla diagnostikována na zš chodila jsem na normální základku ale byla jsem pomalejší+mám ADD ale pak po deváté třídě jsem šla na učňák což jsem udělala vyučák cukrářka + nástavbu podnikání. Ve škole jsem byla tak průměr, nebyla jsem propadlík, ale učení mi šlo pomaleji.
A teď práce... Po škole jsem chodila na brigády a pak práce ale to bylo že jsem šla na brigádu tam dobré pak na brigádu jsem šla bylo to super poté jsem se hlásila do normální práce chtěla jsem pracovat ,ale vyhazovali mně. fakt se snažím. Jenže já jsem prostě pomalejší a všude mě kvůli tomu po chvíli vyhodí. Vždycky je to tak 14 dní na HPP a konec. Pak zase brigády, pak zase něco jiného. Takže v mých 23 mám v životopise samé krátké doby, třeba měsíc tu, 14 dní tam, brigáda...?Mám mít odpracováno už 5 let.Vypadá to hrozně a bojím se, že si kvůli tomu už ani nikde nenajdu nic pořádného.
Jsem z toho hrozně unavená a přijdu si k ničemu. Snažím se chodit na brigády, ale i tak.
Doma to taky není dobrý. Máma na mě furt řve, někdy mě i praští, nebo jsou ke mně hrozný že jsme k ničemu.celá rodina mi říká že mě vyhodí z baráku. Bojím se že skončím na ulici.
Prožila jsem mám trauma také po předchozím ex příteli jak jsem psala minule, začala jsem kvůli tomu i pít. Vím že to není dobře, ale někdy nevím jak jinak vypnout.
Někdy si fakt říkám, proč tu vůbec jsem. Chci pracovat a žít normálně, ale přijde mi že mi nic nejde udržet.
Má tu někdo taky LMP nebo že byl všude pomalejší a vyhazovali ho? Jak jste si našli práci co vám sedla?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin
hodnocení

0x

Znám spoustu lidí co jsou divní nebo pomalejší, za mě je to normální stav společnosti, nemůžeme být všichni Einsteinové a právníci. Ti pomalejší tedy dělají takovou práci, na co stačí-třeba úklid obce, chodí v oranžových vestách s kleštičkami a sbírají papírky, nedopalky a plechovky. Asi to nebude dobře placené. Roznášení letáků je také vhodná práce, ale ve větším městě, ne na vsi-finančně také žádná sláva. Cukrářka se ve svém oboru musí otáčet, příbuzná vstávala ve čtyři ráno, aby v pět byla v práci a začala připravovat chlebíčky a dortíky, v 6:30 otvírali(pekárna-cukrárna). Podle toho jak si napsala otázku, tak nepatříš mezi ty, kterým je jedno, jestli tvrdé nebo měkké i, spíš tě stahuje rodina, která by tě měla podporovat. Zkoušela si i úklid v nějakých kancelářských budovách nebo jsou i paneláky, kde si tento úklid třeba dvakrát týdně objednávají. Každopádně by pro tebe byla lepší práce, kde se nepospíchá, ale třeba se pracuje 12 hodin jedna a ta samá rutina

sv
hodnocení

0x

Se divíš,že tě chtějí vyhodit z domu když chlastáš a nikde neděláš? Pojď za mnou - z chlastu tě odnaučím a pracovat budeš v chráněné dílně u invalidů podobně postižených.A že budeš doma pomalejší by mi nevadilo.Se taky nijak nepřetrhnu a na všechno mám spoustu času.

tm
A kde je ta dílna? Stačí kraj

hodnocení

0x

Nejprve bych řešila ten alkoholismus. Teprve potom to ostatní. Pro lidi s LMD a dalšími poruchami existují chráněné dílny, kde se mohou zapojit do pracovního procesu. A protože je jasné, že tady nějaké překážky jsou, je ta práce nastavená trochu jinak než u zdravých lidí.

Takže -- nejdřív se zbavte závislosti na alkoholu a pak budete teprve řešit, co dál. Jaga.

sv

Co asi píšu.Pomocnou ruku dostala.Z chlastu ji pomůžu a práci v chráněné dílně bude mít taky.Bydlení taky.

Jestli bude chtít je otázka...

sv

*carodejnice* už máš nové hůlky s rukovičkama?

Mám a jsou krásné! Vyřešeno ke spokojenosti! *tanec* Jaga.

ben®

babajaga - gratuluji a děkuji za zprávu o kladném výsledku (neoprávněné, protože šlo o ztrátu nikoliv vadu) "reklamace" ve VP. Radujte se a volejte tři dny sláva tomu, kdo byl ochotný vůbec Vám vyhovět a zboží zaslal.

raketads
hodnocení

0x

Nenech se odradit, však se Ti jednou zadaří najít spokojené místo. Jak píšes, tak Ti rodina moc psychicky nepodpoří...Musíš se postarat sama..práce je důležitá...jiná cesta není..Alkohol vynechej. Z Tvého psaní je cítit, že jsi nešťastná... Je to těžké, rozumím Ti.. Hledej dál..někdo bude štástný, že Tě má.. Držím palce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]