Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejpřesnější meteoradar

Od: macvac

Sleduji několik meteoradarů, ale každý zobrazuje místní srážky trochu jinak-déšť začíná v různých časech. Prosím poraďte s kterým meteoradarem máte nejlepší zkušenosti. Díky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

halamus
hodnocení

3x

Meteoradary jsou v ČR dva, Brdy a Skalky, provozuje ČHMÚ. To, co vidíte jinde je jen jiná prezentace jimi naměřených dat.

Koukněte na vtm.zive.cz/... a taky na diskusi k článku, jsou tam zkušenosti čtenářů s různými aplikacemi.

macvac
hodnocení

Jo díky za upřesnění, a za tip. Představa, že bych se šel dívat přímo na meteoradar mě rozesmála. I když by to mohl být pěkný výlet.

kk

občas si říkám, ještě že jsou ty radary, protože jinak bych ani nevěděl, že u nás prší. Třeba včera jsem se slunil na lehátku a kouknul na radary a zjistil, že právě tady prší a déšť ustane za 8 minut, jsou super:-D

kk - no vidíte to! Já jsem se právě dozvěděl, že u nás už nějakou dobu prší poměrně intenzivně. Tak nevím. Mám věřit Internetu, nebo spíš pohledu z okna *zmateny*?

Nejpřesnější meteoradar
11111

"magdon", ANO, je to tak. Mám stejné zkušenosti.

Nejpřesnější je hadr na tyči.

Když plápolá, tak je větrno.

Když je suchý, tak neprší.

Když je mokrý, tak pršelo a když z něj kape voda, tak prší.

A když vrhá stín, tak je slunečno.

hodnocení

3x
Zdravím.
Používám: mapy.in-pocasi.cz/...
Dobrý je vítr v různých hladinách.
Tohle je nejlepší. Vždycky podle něj přesně odhadnu déšť. Používám ho furt a už mě zachránil tolikrát, že to nespočítám.

hodnocení

2x

A tady? Dají se najít i nejbližší radary. Jen počasí je fakt hodně proměnlivé a do toho ještě občas kecá 12 měsíčků. ZDE

vseok
hodnocení

0x

S tímto:

intranet.chmi.cz/...

Modrá pro mě znamená že asi pršet nebude. Zelená, už by pršet mělo a obvykle prší.

Říkám tomu jedním slovem jsradview.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]