Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se seznamovat

Od: jiriii
Zdravím, je mi 22 let a snažím se najít kamarádství, případně později vztah s ženou. Snažím se oslovovat na veřejnosti, nikoliv přes sociální sítě, ale nějak se nedaří. Znáte někdo osvědčený recept na oslovování ( na rozvinutí konverzace) a případně místa, která jsou nejlepší v současné době na oslovování. Děkuji všem předem za odpovědi.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x
Jít k rybníku?

hodnocení

1x

Moje rada je taková, že nejlépe se seznámuje mezi lidmi, kteří mají stejné koníčky, jako ty. Dám ti příklad, kamarád se seznámil mezi modelářema, já na keramickém kroužku, kamarádka chodí na jogu a tam našla kamarádky a kamarády. Snad už víš, jak to myslím. Nikoho nehledej, ale něco podnikej, podle toho, co tě baví a zajímá, sport, turistika nebo jiná činnost a tam někoho potkáš.

hodnocení

1x

Seznámili jsme se na plese, kde jsme byli každý se svou partou. Jeho vesnici jsem znala, párkrát jsem tam byla za kamarádkou. Jeho jsem znala jen zběžně od vidění. A on mi najednou povídá: "To si ani nevšimneš starého kamaráda?" No a tak jsem si ho tedy všimla. Dali jsme se do řeči, tancovali spolu a dotáhli to až k oltáři. Umřel mi po 49 letech manželství.

Jinak - podle zájmů - může to být klidně parta turistů, pěvecký, taneční či hudební soubor, zahrádkáři, chovatelé, houbaři, příznivci železnice, pejskaři...Prostě každý si rozumí líp s tím, kdo má podobného koníčka. Je o čem hovořit. Lze se seznámit třeba i ve vlaku, v restauraci, v divadle, na táboře /vedoucí/. Možností a příležitostí je mnboho. Jen nezavírat oči a ty příležitosti nepropást. Třeba se některá z nich už nikdy nevrátí a to je škoda. Jaga.

id
Promiňte moc, ale musíte do každého druhého vlákna připomínat nám úmrtí vašeho manžela? Vím že to bolí, ale je to váš žal. Myslíte, že nás bolesti nepostihly? Zvláště zde je téma - seznámení. Nemyslím to ve zlém.
Vy už jste jak naši politici. Valit do nás samá negativa.
asd1
Jediný negativa tu valis ty..

@id: Seznámení je první krok, další otázka je, zda to vydrží, nebo to bude modernější verze jeden den seznámení, druhý den rozchod pro celkový nezájem.

Babajaga zde správně zodpovídá i tu druhou otázku. V jejím případě tento způsob seznámení vedl k dlouhému, krásnému vztahu.

(Zeptal bych se, proč zde raději nenapíšeš radu, ale chápu, že někteří lidi se nejsou schopni seznámit s nikým a tak jen okopávají kotníky kde můžou.)

id
Tak pardon,ale úmrtí v rodině u nas bylo dost a po sobě, tězko se to čte a určitě nejsem sama. Polepším se, nemusím tyto odpovědi číst.
Jinak u mě není třeba nové seznámení. Mám 33 let manžela a spoustu kamarádů - známých.

Odpusťte mi, přátelé, už o podobném smutku psát nebudu, nechám si ho v sobě. *plac*

Myslela jsem si - sdělená radost - dvojnásobná radost.Sdělený žal - poloviční žal. Tak se to aspoň dřív říkávalo. Když člověk byl ještě člověkem.

Ale protože jsem na poradně už strašnou spoustu let /zasloužila bych si na zadek vytetovat inverntární číslo/, mohu z dlouhodobých zkušeností posuzovat. Ano, ještě před několika lety byla poradna velice milá, přátelská, empatická, nějak jsme se všichni tolerovali, povzbudili se, rozuměli si a měli se rádi.

Dneska už je to spíš boj, nenávist, neochota, nikoho nepodržet, nikomu nepomoci...jen znectít! Nevím vlastně, proč se to pořád ještě jměnuje poradna. Co jste mi, paní @id poradila, abyste mi zlepšila můj život? Pokud nic, váš příspěvek nemá smysl.

Myslela jsem to dobře. A dobře to nedopadlo. Nevadí, každý z nás je jiný, každý má své bolístky, radosti, smutky, nebudu to tedy tady ventilovat, budu sobecká a řeknu si: AŤ SI TEDA PORADÍ KAŽDÝ SÁM.

Jenže v tom případě ta poradna opravdu ztratí smysl.

Vzpomínáte na rádce: ládinpraha, sebod, mařenka, stařenka, jerrymungo, hankauk, krkovička, lidka, liduš nebo simonatt? Lidé se měli rádi, pomohli si, třeba i jen radou, povzbuzením. To už dneska dávno neplatí. Spíš výsměch, dehonestace...

A tak se ptám: Má tato poradna vůbec ještě cenu, když někdo v dobré víře poradí, ale ostatní jej okamžitě znectí?

Co si o tom myslíte, milí rádcové? Jaga.

mate59

Jago, máte pravdu.Povzneste je nad výrok id a žijte svůj život dál zde na poradně jako obvykle.Je tak krásný,ale plyne raketovou rychlostí.

@babajaga vzpomínám na ládina, na lidku (jak pomohla bezdomovci k dokladům to bylo úžasné), na mařenku (s tou jsme se našly na FB a dlouho jsme byly v kontaktu), i na mnohé další. Pamatujete si na toho lékaře, myslím že měl nick dedabrno? Moudrý a slušný člověk. Na poradnu jsem přišla v listopadu 2008 s dotazem na krtečka a jeho kalhotky a ohromila mě míra laskavosti v odpovědích. Přihlásila jsem se zůstala jsem tu. Dnes je té laskavosti mezi lidmi opravdu málo.

hodnocení

0x

Nejsnazší mi to přijde v nějaké/jakékoli tématické skupině, kde se účastníci potkávají opakovaně a mají společný zájem o kterém je možno nezávazně mluvit. Pokud tě pak nějaká víc zaujme, tak už pro ni nebudeš někdo cizí, neznámý, ale naopak spřátelený tvor se stejnými zájmy, se kterým nemá problém mluvit.

A jak jsem tu onehdá psal, možností je spousta, pokud se člověk aspoň trochu snaží.

Ale tak obskurní záliby, aby nebyla žádná holka, co jí to zajímá si nějak představit neumím.

Šerm, fotbal, Arduino, tvorba HTML, síťové packety, 8bitové počítače, retrogamesy, střílečky, strategie, broušení břitev, horolezectví, turistika, auta, motorky, traktory, klasická hudba, rock, folk, lidovky, hraní na kytaru, basu, harmoniku, ukulele, klávesy, vyšívání, zpracování čerstvě stažené kůže a následná práce s ní, vaření, elektronika, vesmír, film, anime, manga, furry, cosplay, RPG, detektivky, porcelán, urbex, střelba, přežití, military strategie, římské vojsko, jeho vybavení, organizace a strategie, šperkařství, koně (jak jízda, tak chov), basketball, vzduchovky, zbraně na černý prach, letadla, silnoproudé rozvody elektřiny, teoretická fyzika, pokročilá matematika, háčkování, kreslení, četba, psaní povídek, románů, cyklů, chov slepic, ... to bych psal ještě hodně dlouho, a ke každému příkladu znám osobně minimálně jednu holku, která se tomu aktivně věnuje.

seznamka
hodnocení

0x
Úplně normálne ji oslov, třeba “ahoj holko, ukážeš mi smrdítko?” V pohodě to funguje, ale ne vždy vyjde.
výtka
Upozornění od sys inzinyrka 12. 07. 2026 22:10:38
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick. Je zakázáno psát vulgárně. Vy si na seznamkách pište co chcete, ale tady porušujete pravidlo poradny. Mírněte se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]