Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Retušovací tužka na náhrobní kámen 330, -kč

Od: fsfa

Firma Resentia Praha nabízí zde na netu retušovací tužky stříbrné/zlaté na obnovení písma na náhrobním kameni.Recenze velmi kladné, ale chtělo by to někoho, kdo to již vyzkoušel.Pokud jste to vy, prosím písněte sem,Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ok®
hodnocení

2x

já loni koupil 3ks stríbrné a 3 ks zlate loni na Temu nejak za 100kc, a zatím jednou jsem prepisoval, takže OK, muzu doporučit nakup i Číny

fsfa
hodnocení

Moc děkuji za zprávu

riva
hodnocení

2x

Používám z Číny jako permanentní popisovač - třeba na plast. Funguje.

Retušovací tužka na náhrobní kámen 330, -kč
Retušovací tužka na náhrobní kámen 330, -kč #2

mm
hodnocení

2x

Principiálně je to standardní permanentní akrylový metalický fix, který má možná o krapet odolnější pojivovou bázi a určitě vyšší cenu než podobné dekorační fixy z papírnictví.

Oproti profesionálnímu řešení (syntetický lak + plátkové zlato) to má v exteriéru řádově nižší životnost, tím řádem myslím nejvýš jednotky let. Ale například pro jednorázové "načančání" hrobu před nějakým rodinným setkáním to postačí.

Druhou nevýhodou je tloušťka. Se samotným fixem se obnoví jen hlavní rovné či oblé tahy písmen. Na vnitřní detaily (zalomené okraje, rohy či patky písmen) budete muset použít mnohem jemnější nástroj, například vlasový štěteček (a barvu z fixu vytlačenou například do víčka z PET láhve). Plus nějakou oporu a ruku pevnou jako profesionální sniper.

fsfa
hodnocení

Detailně popsané.Máme tam naše milované rodiče a dřívější nápis vydržel dodnes dokonale, za to maminčin pozdější je vybledlý, vím, že sestra chtěla ušetřit asi, ale já to zkusím zčitelnit, děkuji moc, je to pro mne důležité.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]