Nejste přihlášen/a.
1x
Těch 16 bych tipl, že může být včetně daně bez započtení času na cestě jen za ujetý kilometr. Pokud je to včetně času, může být ten člověk lidumil nebo má ty náklady poté zaplacené v mírně upravené ceně práce, protože je to takový ten typ, co si raději řekne celkovou cenu bez rozepsání na jednotlivé položky.
Někteří například revizní technici občas navrhnou takový termín, že při jedné cestě udělají v místě 2 a více návštěv. Pak jsou schopni dopravu v nějakém rozumném poměru rozpočítat mezi zákazníky.
Na druhou stranu, pokud se nezeptáte, nebudete vědět nic jistého.
0x
Ale jestli jde o jednoho a jede osobákem/dodávkou, sedělo by mi to na celkovou cenu včetně nákladů na čas cestujícího pracanta. Samozřejmě náklady na cestu nejsou jen o naftě, takže 16kc/km celkově je vlastně relativně málo, třeba na 2 pracovníky už by to nestačilo.
Já zase nepočítám kilometry, ale čas na cestě obdobně jako čas na místě, akorát nakonec ani to po půlce zákazníků nechci, když by mi to v některých případech přišlo až blbý po nich chtít a jsou to fajn lidi (a já dobrosrdečnej vůl
Evidentně nemáte příliš přehled o této oblasti podnikání. Tak jen pro info - běžně si firmy vysílající servisní techniky k zákazníkům účtují 20 Kč/km + cena za každou započatou hodinu každého z techniků na cestě, což bývá od 300 - 1.000,- Kč . Nebavíme se, samozřejmě, o nějakých autobusech, zpravidla jde o auto typu kombi / SUV, nebo auta typu Berlingo/ Partner/ Caddy atd.
My účtujeme jedny z nejnižších cen, proto jezdím za 21 Kč/ km a v tom mám i plat za dobu na cestě.
Ovšem je pravda, že se bavíme o peměrně vysoce specializované činnosti. Předpokládám, že u běžných řemesel to bude asi méně Naopoak technici od robotizace, řídících systémů CNC a pod si účtují mnohem víc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.